Έλαιο προσώπου: Το προϊόν που πρέπει να προσθέσεις άμεσα στην καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης

Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας αλλάζει. Το σημαντικότερο βήμα είναι η πλούσια ενυδάτωση μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία προκαλούν ξηρότητα και θαμπή όψη. Αυτό σημαίνει ότι το έλαιο προσώπου παίρνει θέση στην καθημερινή φροντίδα.  

Πρόκειται για ένα προϊόν που θρέφει την επιδερμίδα και ταυτόχρονα σφραγίζει την υγρασία χαρίζοντας έξτρα λάμψη. Λίγο πριν αποκτήσεις το νέο σου έλαιο χρειάζεται να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες.  

Πως χρησιμοποιείς το έλαιο 

Είναι το προϊόν που αποτελεί το τελευταίο βήμα της ρουτίνας. Μετά τον καθαρισμό και την ενυδάτωση. Ουσιαστικά είναι ο “σωματοφύλακας” σου όσον αφορά στην περιποίηση και την υγιή όψη. Το top coat που σφραγίζει την υγρασία και ενισχύει τη δράση των προϊόντων που προηγούνται. Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα στην βραδινή σας ρουτίνα ώστε το δέρμα να παραμείνει απαλό και ελαστικό. Σύμφωνα με τους ειδικούς,. Στην πρωινή ρουτίνα και ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, η πλειονότητα των ελαίων απλώνονται μετά την ενυδατική κρέμα ενώ ακολουθεί το αντηλιακό. Αν πάλι έχεις λιπαρό δέρμα επιλέγεις χρησιμοποιείς ένα από τα δύο (έλαιο ή ενυδατική) και όχι τον συνδυασμό. Αν έχεις ξηρό ή μικτό το έλαιο έχει την τελευταία και πιο σημαντική θέση στη ρουτίνα σου.  

Εφαρμογή και μασάζ

Το έλαιο θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις τους μυς του προσώπου σου. Αυτό σημαίνει πως απλώνεις μικρή ποσότητα στα χέρια σου και το απλώνεις ξεκινώντας από το κέντρο με φορά προς τα έξω. Συνεχίζεις με το μέτωπο και το λαιμό πάντα με ανοδικές κινήσεις.  

Τι πρέπει να προσέξεις

  • Ακόμη κι αν νοιώθεις την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη και θαμπή το έλαιο μόνο δεν θα σε βοηθήσει. Μην ξεγελαστείς από την super ενυδατική του υφή. Η κρέμα στη συνέχεια είναι απαραίτητη ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενυδάτωσης.
  • Μην το παρακάνεις. Αν και το έλαιο μυρίζει υπέροχα και αφήνει μια φυσική λάμψη που θα λατρέψεις είναι κατάλληλο για τις περιόδους που έχεις ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση.
  • Καλό είναι να το αποφύγεις αν δημιουργεί έξτρα λιπαρότητα ή ενισχύει τα σημάδια ακμής και να το συζητήσεις με τον δερματολόγος σου. 

 

 

The Body Shop Oils of Life™ Intensely Revitalising Facial Oil: Ελαφρύ ενυδατικό έλαιο προσώπου εντατικής αναζωογόνησης, με σύνθεση που ενυδατώνει, καταπραΰνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα, προκειμένου να παραμείνει ορατά και αισθητά υγιής. Η δράση του κρύβεται στα 3 πολύτιμα και ιδιαίτερα ευεργετικά έλαια σπόρων ψυχρής έκθλιψης από όλο τον κόσμο που φημίζονται για τις αναζωογονητικές, επανορθωτικές και αναπλαστικές τους ιδιότητες: έλαιο σπόρων μαύρου κύμινου από την Αίγυπτο, έλαιο σπόρων καμέλιας από την Κίνα και έλαιο σπόρων κυνόροδου από την Χιλή.

Clarins Santal Treatment Oil: Με αιθέρια έλαια από σανταλόξυλο, κάρδαμο και λεβάντα που καταπραΰνουν, ανακουφίζουν και αποσυμφορούν την ξηρή, ερεθισμένη ή στρεσαρισμένη επιδερμίδα. Το λάδι φουντουκιού που επίσης περιέχει στη σύνθεση του μαλακώνει, λειαίνει και μειώνει την ερυθρότητα και βοηθά στην πρόληψη της απώλειας υγρασίας και του σχηματισμού λεπτών γραμμών.

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate: Επανορθωτικό έλαιο νύχτας με εκχυλίσματα βοτάνων που διορθώνουν τις φθορές και αποκαθιστούν την εμφάνιση της επιδερμίδα. Προϊόν που ακολουθεί τους βιορυθμούς της επιδερμίδας και των κυττάρων τη νύχτα όπου το δέρμα μπαίνει στη διαδικασία επιδιόρθωσης των βλαβών και χαρίζει νεανική, ξεκούραστη, φωτεινή όψη.

 

Κorres Santorini Grape Velvet Λάδι Προσώπου: Ξηρό λάδι προσώπου που ενυδατώνει και απαλύνει τις ατέλειες χάρη στο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά εκχύλισμα από αμπέλι Σαντορίνης, χαρίζοντας αναζωογονημένη και λαμπερή όψη. Είναι εμπλουτισμένο με έλαιο από σταφύλι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που ενισχύει τον υδρολιπιδικό προστατευτικό φραγμό και βελτιώνει την ελαστικότητα και την υφή της επιδερμίδας. Καθώς και ρεσβερατρόλη, μια πολυφαινόλη από τη φλούδα των σταφυλιών με ισχυρή αντιοξειδωτική και επανορθωτική δράση.

 

Valmont Huile Majestueuse: Ένα μοναδικό στο είδος του αγνό έλαιο που περιέχει 97% φυσικά συστατικά. Αυτό το απολαυστικό νέκταρ, απορροφάται σε χρόνο ρεκόρ και γίνεται «ένα» με το δέρμα, απελευθερώνοντας πλήθος ωμέγα λιπαρών οξέων και άλλων ευεργετικών συστατικών από την κυψέλη. Χάρη σε αυτές τις εξαιρετικές ενώσεις, η επιδερμίδα μεταμορφώνεται, θρέφεται, αποκαθίσταται και δείχνει ορατά πιο λεία και λαμπερή. Η αισθησιακή του υφή συνδυάζει την πρωτοποριακή ισχύ ενός ορού με τη μεταξένια αίσθηση ενός ανάλαφρου, μη λιπαρού ελαίου.

 

Read More

And More