Ενυδατωμένα και απαλά χείλη: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και τα προϊόντα που θα χρειαστείς

Τα χείλη είναι ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά του προσώπου σωστά; Παράλληλα όμως και εκείνο που δεν περιποιείσαι όσο τους αξίζει. Γνωρίζεις πως είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή που επηρεάζεται από το κρύο, τη ζέστη, την υγρασία αλλά και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς για να τα τονίσεις όπως για παράδειγμα το αγαπημένο σου ματ κραγιόν που προκαλεί έντονη ξηρότητα αν δεν ακολουθείς τους κανόνες. 

Οι experts επιμένουν ότι επιβάλλεται να ακολουθείς μια συγκεκριμένη ρουτίνα όσο αφορά στην περιποίηση των χειλιών, ειδικά το χειμώνα που είναι εκτεθειμένα. Είμαι σίγουρη πως τα τελευταία χρόνια που η χρήση της μάσκας προστασίας ήταν απαραίτητη, υπάρχει μόνιμα στην τσάντα σου το αγαπημένο σου lip balm. Είναι μεν μια καλή αρχή αλλά δεν αρκεί. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τις συμβουλές των ειδικών και συγκεκριμένα βήματα ώστε τα χείλη να παραμείνουν πλούσια ενυδατωμένα και άψογα. 

Κράτησε λοιπόν σημειώσεις και δες στη συνέχεια τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν. 

Η ενυδάτωση είναι το παν

Nivea Cherry Lip Care: Το φυσικό έλαιο jojoba “λιώνει” στα χείλη και τα κρατά ενυδατωμένα και λαμπερά ενώ η κόκκινη απόχρωση του κερασιού χαρίζει ένα φυσικό φινίρισμα που θα λατρέψεις.

Art Deco Color Booster Lip Balm: Θρεπτικό balm με χρώμα που προσαρμόζεται ανάλογα με το pH των χειλιών σου. Αφήνει λαμπερό φινίρισμα ενώ ενυδατώνει χάρη στο σύμπλεγμα φυτικών εκχυλισμάτων και ελαίων που περιέχει στη σύνθεση του. 

Korres Μέλι και Θυμάρι Lip Balm: Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη αλλά και άμεση ανακούφιση στα ξηρά και σκασμένα χείλη με τη βοήθεια του Ελληνικού βαλσαμέλαιου και της βιταμίνης Ε.

Συνεχίζεις να χρησιμοποιείς το lip balm, καθημερινά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ιδανικά με δείκτη προστασίας στη σύνθεση του καθώς και έλαια που θρέφουν και απαλύνουν την περιοχή. Το συγκεκριμένο προϊόν λειτουργεί και ως βάση στο μακιγιάζ χειλιών ειδικά αν αγαπάς τις ματ υφές. Αυτό σημαίνει πως πριν την εφαρμογή του κραγιόν και αφού κάνεις το περίγραμμα με το μολύβι, απλώνεις με τα δάχτυλα μια γενναία ποσότητα lip balm, περιμένεις 1-2 λεπτά να απορροφηθεί και συνεχίζεις με το κραγιόν. 

Απολέπιση 

Max Factor Miracle Prep Lip Scrub 

Fresh Sugar Lip Polish: Οι κρύσταλλοι κόκκινης ζάχαρης, το βούτυρο καριτέ και το έλαιο jojoba που περιέχει στη σύνθεση του λειαίνουν την περιοχή των χειλιών απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα προσφέροντας ταυτόχρονα θρέψη και ενυδάτωση μέσα σε λίγα λεπτά. 

Τα νεκρά κύτταρα συγκεντρώνονται και στα χείλη που σημαίνει ότι η απολέπιση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της ρουτίνας αν θέλεις να δείχνουν άψογα. Το lip balm άλλωστε δεν μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο αν προηγουμένως δεν έχεις περιποιηθεί την περιοχή. Και μην ξεχνάς ότι το lip scrub παράλληλα θρέφει τα χείλη και τους χαρίζει φυσική λάμψη που αναδεικνύει στη συνέχεια το χρώμα που θα εφαρμόσεις ενώ μπορείς να χρησιμοποιείς το αγαπημένο σου ματ κραγιόν άφοβα ακόμη και καθημερινά. 

Έλαια 

Dior Lip Glow Oil: Εμπλουτισμένο με έλαιο κερασιού, περιποιείται τα χείλη δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ που κρατά μακριά  την ξηρότητα ενώ παράλληλα αφήνει μοναδική λάμψη και ένα απαλό χρώμα. 

Clarins Lip Comfort Oil:  Ένα cocktail από μοναδικά έλαια jojoba, φουντουκιού και βιολογικού sweetbriarrose προσφέρει στα χείλη  ενυδάτωση, θρέψη, προστασία και επανόρθωση.

Γνωρίζεις πολύ καλά τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο δέρμα και έχεις ήδη στο μπάνιο σου ένα τουλάχιστον προϊόν στη συγκεκριμένη μορφή ειδικά τώρα το χειμώνα. Τα beauty brands έχουν ήδη φροντίσει να δημιουργήσουν προϊόντα σε μορφή ελαίου που χαρίζουν θρέψη, προστασία, βαθιά ενυδάτωση, λάμψη αλλά και ένα διακριτικό χρώμα που μένει αναλλοίωτο για ώρες. Κι αν αγαπάς το nude ή το no makeup make up look το lip oil θα γίνει η νέα σου εμμονή. 

 

 

Read More

And More