Έχεις αποκτήσει το τέλειο μαύρισμα; Δες πώς θα το διατηρήσεις για αρκετό καιρό ακόμη

Επιστροφή στην πόλη λοιπόν αν και το μυαλό και η ψυχή σου βρίσκονται ακόμη στην παραλία, τις βραδινές βόλτες στο νησί και τα ηλιοβασιλέματα στη βεράντα. 

Εκτός από τις υπέροχες αναμνήσεις όμως έχεις αποκτήσει και ένα ακόμη πιο υπέροχο μαύρισμα που θέλεις να διατηρήσεις για αρκετό καιρό. Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το πετύχεις εγώ είμαι εδώ με όλα τα απαραίτητα tips και tricks. Κράτησε σημειώσεις λοιπόν. 

Εν αρχή ην η απολέπιση 

Το πιθανότερο είναι να πίστευες μέχρι τώρα πως αν κάνεις απολέπιση στο σώμα το μαύρισμα σου θα εξαφανιστεί πιο γρήγορα. Λάθος, λένε οι ειδικοί. Αντιθέτως, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα με αποτέλεσμα να ανοίγουν οι πόροι και να δέχονται με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα την ενυδατική κρέμα που ακολουθεί. Αν δε, έκανες απολέπιση και κατά τη διάρκεια των διακοπών τότε ακόμη καλύτερα. Επιλέγεις ένα ανάλαφρο προϊόν με φυσικά συστατικά και ενυδατικούς παράγοντες και ακολουθείς τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα. Παράλληλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λούφα, το ειδικό γάντι ή βούρτσα σώματος. 

Ενυδάτωση 

Είναι το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα μιας και όσο κρατάς το δέρμα σου πλούσια ενυδατωμένο τόσο το μαύρισμα σου θα παραμένει το ίδιο έντονο. Μια κρέμα με πλούσια υφή και σύνθεση που θρέφει και χαρίζει λάμψη, είναι ιδανική. Ακόμη καλύτερο είναι να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς και στην πόλη το after sun, αμέσως μετά από το ντους. Οι experts το προτείνουν μιας και περιέχει συστατικά κατάλληλα για την ενίσχυση και διάρκεια του μαυρίσματος. Παράλληλα είναι ότι καλύτερο αν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο από την έκθεση στον ήλιο και το νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Μην ξεχνάς άλλωστε πως η αφυδάτωση είναι εκείνη που εξαφανίζει την ηλιοκαμένη όψη. Και κάτι ακόμη: Είναι απαραίτητο να πίνεις πολύ νερό.

Διατροφή 

Κι όμως υπάρχουν τροφές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μαύρισμα σου. Εκτός από την κατανάλωση νερού λοιπόν, εμπλουτίζεις τη διατροφή σου με ντομάτες, καρότα, σπανάκι, βερίκοκα, ξηρούς καρπούς, σουσάμι, πιπεριές. και πεπόνι που περιέχουν βήτα-καροτίνη, την βιταμίνη που ενισχύει την μελανίνη στον οργανισμό και βοηθά τόσο να μαυρίσεις ευκολότερα όσο και να παραμείνει το μαύρισμα έντονο καθώς και σελήνιο, χαλκός και φλαβονοειδή.

Extra tip: Επειδή όπως ήδη έχεις καταλάβει το μυστικό διάρκειας του μαυρίσματος είναι το δέρμα σου να είναι ενυδατωμένο θα πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που κάνεις ντους τη θερμοκρασία του νερού. Σωστό είναι να είναι χλιαρό ή ακόμη και κρύο αν το αντέχεις μιας και το ζεστό αφυδατώνει το δέρμα και κατά συνέπεια εξαφανίζει το μαύρισμα μέρα με τη μέρα. 

 

 

Read More

And More