Καθημερινή ρουτίνα περιποίησης: Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις ενόψει του Φθινοπώρου

Μια ανάσα από το φθινόπωρο είμαστε και αυτό σημαίνει πως εκτός από την ανανέωση στο beauty look πρέπει να αλλάξεις και την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης. Μέχρι τώρα έδινες έμφαση στην αντηλιακή προστασία ενώ οι φόρμουλες ενυδάτωσης ήταν ανάλαφρες. Κάποιες από εσάς μάλιστα, ειδικά στις διακοπές, αφήσατε κάποια βήματα στην άκρη. Λάθος μεν αλλά δεν είναι του παρόντος. Σήμερα θα δούμε μαζί τι πρέπει να κάνεις ενόψει του κρύου και της αυξημένης υγρασίας που επηρεάζουν την επιδερμίδα ειδικά αν είναι ευαίσθητη ή με τάση ακμής. 

Το πρωταρχικό σας μέλημα τους επόμενους μήνες είναι ένα: Ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση. Που σημαίνει πως προσφέρεις στο δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία και αποφεύγεις τις φόρμουλες που την μειώνουν. Παράλληλα μην ξεχνάς πως πρέπει να πίνεις νερό, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. 

@iStock

Στη συνέχεια λοιπόν θα δεις τι ακριβώς πρέπει να αλλάξεις και τι πρέπει να κρατήσεις ώστε να είσαι προετοιμασμένη για τη νέα σεζόν. 

Ενυδατική κρέμα: Αφήνεις στην άκρη τις ελαφριές φόρμουλες σε μορφή gel. Σειρά έχει η πλούσια σύνθεση που περιέχει ceramides τα οποία θρέφουν το δέρμα και παράλληλα το προστατεύουν χαρίζοντας πλούσια και βαθιά ενυδάτωση. Επίσης δεν επιτρέπουν την εμφάνιση τυχόν ερεθισμών που προκαλούνται όταν η θερμοκρασία κατεβαίνει. 

@iStock

Απολέπιση: Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή καλό είναι να αποφεύγεις την συχνή απολέπιση στο δέρμα του προσώπου ειδικά με προϊόντα που περιέχουν ρετινοειδή ή γλυκολικό οξύ κι αυτό επειδή σε συνδυασμό με το κρύο το πιθανότερο είναι να προκαλέσουν ερεθισμό. Δίνεις μεγαλύτερη βάση λοιπόν στην πλούσια ενυδάτωση και όχι στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Μπορείς να αντικαταστήσεις το scrub με μάσκες τις οποίες θα απλώνεις μία φορά την εβδομάδα. 

Καθαρισμός: Ένα πλούσιο γαλάκτωμα είναι το πλέον απαραίτητο προϊόν. Αν το δέρμα σου παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας ή ερεθισμούς το gel, ο αφρός καθώς επίσης και το νερό θα το επιβαρύνουν. Ένα πλούσιο γαλάκτωμα με ενυδατικούς παράγοντες στη σύνθεση του θα σε σώσει. 

@iStock

Τόνωση: Τη θέση της κλασικής λοσιόν παίρνει ένα mist με συστατικά όπως neroli ή δεντρολίβανο που ανακουφίζουν και αφήνουν την επιδερμίδα απαλή, λαμπερή και ενυδατωμένη. Αποφεύγεις τις συνθέσεις που περιέχουν alcohol οι οποίες προκαλούν ξηρότητα. 

Βιταμίνη C: Ενισχύει το κολλαγόνο, χαρίζει έξτρα λάμψη και βοηθά την αντηλιακή κρέμα να δράσει ακόμη πιο δυναμικά. Ειδικά το χειμώνα που το δέρμα έχει την ιδιότητα να γίνεται θαμπό η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητη. 

@iStock

Έλαια: Το face oil το αγαπάς πολύ και τόσο το φθινόπωρο όσο και ο χειμώνας είναι οι πλέον κατάλληλες εποχές να το χρησιμοποιήσεις. Χαρίζει μοναδική απαλότητα, φυσική λάμψη και χάρη στα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχει προστατεύει το δέρμα από την εμφάνιση δυσχρωμιών. Παράλληλα μπορείς να επιλέξεις και προϊόν καθαρισμού σε μορφή ελαίου. 

@iStock

Ενυδατικό χειλιών: Το γνωστό lip blam που έγινε αγαπημένη σου συνήθεια το τελευταία χρόνια λόγω της μάσκας προστασίας, πρέπει να βρίσκεται και πάλι μόνιμα στο νεσεσέρ σου. Είναι η φόρμουλα που προστατεύει τα χείλη σου από το κρύο και την υγρασία και τους χαρίζει απαλότητα. Μπορείς να το εφαρμόσεις πριν ή μετά το κραγιόν. 

Extra Tip: Αντηλιακή κρέμα. Θα στο τονίζω διαρκώς. Την απλώνεις κάθε πρωί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και το χειμώνα, ακόμη και τις μέρες που βρέχει ή και χιονίζει. 

Και κάτι ακόμη: Πρέπει να γνωρίζεις πως κάθε φορά που αλλάζεις ένα προϊόν πρέπει να έχεις υπομονή αφού τα αποτελέσματα ξεκινούν να φαίνονται μία εβδομάδα μετά την πρώτη χρήση. 

 

Read More

And More