Κολλαγόνο: Τέσσερα σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα!

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε πολύ συχνά για τα οφέλη του κολλαγόνου στην αντιγήρανση. Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη που παράγει το σώμα μας και είναι ο κύριο στοιχείο των συνδετικών ιστών όπως το δέρμα, τα αγγεία, οι χόνδροι, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι και οι μύες. Οι ίνες κολλαγόνου βοηθούν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας, δηλαδή να τεντώνεται και ν’ αναπηδά όταν τραβιέται ή πιέζεται. Το κολλαγόνο μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Η ακτινοβολία του ήλιου, η ρύπανση του περιβάλλοντος και ο καπνός συμβάλλουν επίσης στη μείωση παραγωγής κολλαγόνου.

Χάρη στη χρήση και την κατανάλωση πεπτιδίων κολλαγόνου, το σώμα μπορεί να συνθέσει καλύτερα αυτή την πρωτεΐνη. Οι πρώτες ύλες για τον σχηματισμό του κολλαγόνου λαμβάνονται από την υδρόλυση της ουσίας που βρίσκεται στο δέρμα, τους χόνδρους, και τα οστά ψαριών, χοίρων, και βοοειδών. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα πεπτίδια περιέχουν και άλλες ουσίες όπως βιταμίνες, μέταλλα, και βιταμίνη C. Τα πεπτίδια αυτά επιβραδύνουν την γήρανση της επιδερμίδας.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ 

  • Λειαίνει την επιδερμίδα και μειώνει τις ρυτίδες: Επειδή το κολλαγόνο είναι βασικό συστατικό της στιβάδας του χορίου που βρίσκεται μέσα στο δέρμα, τα πεπτίδια κολλαγόνου βοηθούν στην σύσφιξη της επιδερμίδας. Το κολλαγόνο μπορεί να μειώσει το βάθος των ρυτίδων και να κάνει το δέρμα ομοιόμορφο.
  • Αυξάνει την αντοχή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας: Η παραγωγή του κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται από την ηλικία των 25 ετών και στα 60 έχουμε χάσει το 60% του κολλαγόνου. Η προσθήκη κολλαγόνου συμβάλει στη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας αυξάνοντας την αντοχή της. Κάνοντας τη πιο δυνατή και σφριγηλή, τα πεπτίδια κολλαγόνου μπορούν να την αποτρέψουν από το να χαλαρώσει και να τεντωθεί μόνιμα.
  • Βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας: Το κολλαγόνο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος. Ειδικά το ξηρό δέρμα, αν δεν το ενυδατώσετε θα δημιουργήσει έκζεμα δηλαδή σκάσιμο, φλεγμονή, ερυθρότητα και κνησμό. Πίνοντας άφθονο νερό και με τη χρήση πεπτιδίων κολλαγόνου θα βοηθήσετε την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της.
  • Διορθώνει τα σημάδια ακμής: Τα σημάδια ακμής στην πραγματικότητα προκαλούνται από τη βλάβη του κολλαγόνου στην επιδερμίδα μας. Τα πεπτίδια κολλαγόνου μπορούν να επιταχύνουν τον σχηματισμό κολλαγόνου στο δέρμα, επιδιορθώνοντας τους ιστούς που θα θεραπεύσουν τα σημάδια ακμής.

Η αντιγηραντική κρέμα προσώπου LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST Ημέρας συνδυάζει για 1η φορά, τα αντιγηραντικά πεπτίδια κολλαγόνου και τη βιταμίνη C με το ιαματικό ηφαιστειακό Νερό Vichy στοχεύοντας στη διόρθωση όλων των σημαδιών από την απώλεια κολλαγόνου στην επιδερμίδα. Η συγκεκριμένη αντιγηραντική κρέμα βοηθά στη μείωση ρυτίδων, την σμίλευση του περιγράμματος και την μείωση των χρωματικών αλλοιώσεων της επιδερμίδας.

Η αντιηλιακή, αντιγηραντική κρέμα προσώπου LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST SPF25 συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της κρέμας ημέρας και επιπλέον διαθέτει δείκτη προστασίας ευρέος φάσματος SPF25.

Η αντιγηραντική κρέμα LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST Νύχτας διορθώνει την καθημερινή συσσωρευμένη βλάβη που υφίσταται η επιδερμίδα από εξωτερικούς παράγοντες, και ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις.
Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τη νεότητάς σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα !