Κρέμα ματιών: Ποια πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου

Αν είσαι beauty lover το σίγουρο είναι πως στο νεσεσέρ σου υπάρχουν πάντα ενυδατική κρέμα, ορός και φυσικά η απαραίτητη κρέμα ματιών. Το προϊόν που προσφέρει τέλεια  και νεανική όψη στο ωραιότερο και πιο εκφραστικό σημείο του προσώπου. Κι αν αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να απλώνεις μια διαφορετική φόρμουλα στην συγκεκριμένη περιοχή και όχι την κλασική ενυδατική κρέμα, οι ειδικοί έχουν  την απάντηση.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και πιο λεπτή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημάδια γήρανσης νωρίτερα σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο. Ως εκ τούτου η σύνθεση του προϊόντος που χρησιμοποιείς επιβάλλεται να είναι κατάλληλη ώστε να μην προκαλέσει ερεθισμούς και ταυτόχρονα να προσφέρει πλούσια ενυδάτωση ώστε να προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές ή ρυτίδες. Παράλληλα στο συγκεκριμένο σημείο εμφανίζονται σημάδια όπως μαύροι κύκλοι και σακούλες, τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά μια απλή ενυδατική κρέμα προσώπου.

 

Η σωστή φόρμουλα ανάλογα με τις ανάγκες σου

Μαύροι κύκλοι: Η κρέμα σου πρέπει να περιέχει συστατικά όπως νιασιναμίδη που βοηθά στην λεύκανση της περιοχής αλλά και αντιοξειδωτικά όπως είναι για παράδειγμα η βιταμίνη C που χαρίζει λάμψη και παράλληλα προστατεύει την περιοχή από την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Αν πάλι έχουν κάνει την εμφάνιση τους μικρές φλέβες, σημαίνει πως δεν γίνεται καλή κυκλοφορία του αίματος. Σ’ αυτή την περίπτωση η κρέμα ματιών πρέπει να περιέχει στη σύνθεσή της βιταμίνη Κ που μειώνει το συγκεκριμένο «εφέ» καθώς επίσης τόσο τους μαύρους κύκλους όσο και τα πρηξίματα.

Ρυτίδες: Αν έχεις ώριμη επιδερμίδα και οι ρυτίδες είναι πλέον έντονες η κρέμα σου πρέπει απαραιτήτως να περιέχει ρετινόλη, συστατικό που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει αισθητά τα σημάδια γήρανσης. Όπως επίσης πεπτίδια που συσφίγγουν την περιοχή και χαρίζουν  λείανση  αλλά και καφεΐνη που μειώνει τα πρηξίματα. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέξεις μια κρέμα με μεταλλικό απλικατέρ αφού η κρύα αίσθηση που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της εφαρμογής βοηθά ώστε να απομακρυνθούν τυχόν  σακούλες.

Τι γίνεται όμως αν η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και η κρέμα σου προκαλεί ερεθισμούς; Αρχικά θα πρέπει  να απλώνεις συχνά κρύες κομπρέσες, ειδικά αν ταλαιπωρείσαι με έντονα πρηξίματα. Επίσης μπορείς να απλώνεις μικρή ποσότητα βαζελίνης ώστε να ενυδατώσεις σωστά την περιοχή και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις μια φόρμουλα με υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη στη σύνθεση της.

Προσοχή: Δεν εφαρμόζεις ποτέ στα μάτια προϊόντα απολέπισης ή φόρμουλες που περιέχουν οξέα.

Και κάτι ακόμη: Αν αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις σχετικά με την αντηλιακή προστασία στην περιοχή των ματιών οι δερματολόγοι προτείνουν να κάνεις ένα τεστ προηγουμένως ειδικά αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις την αντηλιακή κρέμα προσώπου. Αν δεν εμφανιστούν  ερεθισμοί και κοκκινίλες μπορείς να την απλώσεις άφοβα. Εναλλακτικά καλό είναι να επιλέξεις μια φόρμουλα κατάλληλη για μάτια και χείλη. Συνήθως είναι σε μορφή balm και έχει εξαιρετικά απαλή σύνθεση. Απλώνεται εύκολα και ενυδατώνει την περιοχή.

Extra tip: Αν η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ξηρή χρησιμοποίησε έναν ενυδατικό ορό ματιών πριν από την κρέμα όπως επίσης και κονσίλερ με πλούσια ενυδατικά στοιχεία αμέσως μετά. 

Photos: iStock

 

 

Ετικέτες

Read More

And More