Κρυοθεραπεία μαλλιών: η νέα θεραπεία που χρειάζονται τα μαλλιά σου γίνεται στους -16 βαθμούς!

Σε αυτήν εδώ τη στήλη ενθουσιαζόμαστε από οτιδήποτε νέο φτάνει στα αυτιά μας. Το επόμενο αντανακλαστικό μας βήμα είναι να τα δοκιμάσουμε πάνω μας. Η κρυοθεραπεία μαλλιών είναι ένα από αυτά για τα οποία έχουμε ήδη κλείσει ραντεβού αλλά, εν τω μεταξύ, ο ενθουσιασμός μας να το μοιραστούμε μαζί σου ήταν τόσος ώστε σου μεταφέρουμε όλα τα info από πριν.

Η κρυοθεραπεία γενικά δεν είναι κάτι νέο. Πολύ συνοπτικά, είναι η έκθεσή μας σε χαμηλές θερμοκρασίες και εξυπηρετεί σκοπούς υγείας και ομορφιάς. Το νέο σε σχέση με την κρυοθεραπεία είναι ότι για πρώτη φορά μπορείς να κάνεις κρυοθεραπεία και στα μαλλιά σου. Η συγκεκριμένη ήρθε δύο μήνες πριν στην Ελλάδα και παρακάτω σου έχουμε συγκεντρωμένα όσα πρέπει να ξέρεις και όπως μας τα είπε ο Παύλος Μώρος, τεχνικός διευθυντής των Angelopoulos Hair Company.

Τι είναι η κρυοθεραπεία μαλλιών;

Η κρυοθεραπεία είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται μια βαθιά θεραπεία ενυδάτωσης. Αυτός ο τρόπος είναι διαφορετικός από ό,τι έχουμε συζητήσει μέχρι σήμερα που χρησιμοποιούσαμε ζέστη. Η κρυοθεραπεία χρησιμοποιεί το κρύο για να “δώσει” πιο γρήγορα, πιο βαθιά τα συστατικά που έχει μέσα στα μαλλιά “κλειδώνοντας” τα απόλυτα. Τα συστατικά αυτά είναι το υαλουρονικό οξύ, το acai berry και κάποια λιποφιλικά στοιχεία, στοιχεία, δηλαδή, που έχουν κάποια λιπαρά, κάποιες βιταμίνες με αντιοξειδωτική δράση, όπως η βιταμίνη Α.

Πώς γίνεται βήμα- βήμα;

Η διαδικασία είναι η εξής: κλείνεις ραντεβού στο κομμωτήριο, ο expert κάνει μια διάγνωση για να δει την ποιότητα των μαλλιών σου και ξεκινά η διαδικασία. Αρχικά, γίνεται το λούσιμο στο λουτήρα με ένα βαθύ καθαριστικό σαμπουάν και στη συνέχεια περνάς στη θέση όπου γίνονται οι τεχνικές εργασίες και ο ειδικός ταμπονάρει πολύ καλά τα μαλλιά και φτιάχνει το μείγμα. Το τελευταίο αποτελείται από τη μάσκα που έχει τα λιποφιλικά στοιχεία και το acai berry η οποία γίνεται μείξη με το υαλουρονικό οξύ. Αυτή η μάσκα είναι εξειδικευμένη και έχει να κάνει με τον τύπο των μαλλιών, τη διάμετρο και το πόσο πορώδης είναι η τρίχα. Το μείγμα, λοιπόν, μπαίνει στα μήκη και τις άκρες των μαλλιών κι επί τόπου ο ειδικός ανοίγει το μηχάνημα της ψύξης που είναι ουσιαστικά μια πρέσα που πιάνει θερμοκρασία έως τους -16 βαθμούς. Με αυτή την πρέσα γίνονται δύο περάσματα σε χοντρές τούφες που έχουν ήδη το προϊόν πάνω τους και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο ειδικός ξεβγάζει τα μαλλιά και ολοκληρώνουμε με κάποιο χτένισμα. Εσύ δεν αισθάνεσαι το ψύχος καθώς η όλη διαδικασία γίνεται πάνω στα μαλλιά.

Πόσο κοστίζει και κάθε πότε πρέπει να την κάνεις

H Hair Toxx κρυοθεραπεία, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, κοστίζει 40 ευρώ ενώ με το χτένισμα η τιμή της αγγίζει τα 60. Ιδανικά μπορείς να την επαναλαμβάνεις ανά 1-1,5 μήνα.

Κρυοθεραπεία και στο σπίτι: βάλε την πρέσα στην κατάψυξη!

Όταν επιστρέψεις στο σπίτι μετά την κρυοθεραπεία μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική σου ρουτίνα. Αν, όμως, θέλεις να έχεις για πάντα αυτό το λαμπερό και super ενυδατωμένο αποτέλεσμα μπορείς να επενδύσεις στην ειδική σειρά για το σπίτι ή ακόμη και στην ειδική πρέσα με αποσπώμενη πλάκα που μπαίνει στην κατάψυξη!

Η κρυοθεραπεία είναι για όλες!

info@imaxtree.com

Στην ερώτηση σε ποιον απευθύνεται η κρυοθεραπεία η απάντηση είναι “Σε όλες!”. Η κρυοθεραπεία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το Brazilian Keratin. Αυτό που κάνει στην τρίχα είναι να την ενυδατώνει σε βάθος βάζοντας στον πυρήνα της super ευεργετικά συστατικά. Φαντάσου την κρυοθεραπεία κάτι σαν… μεσοθεραπεία αλλά για τα μαλλιά! Θα σε προστατεύσει από τεχνικές εργασίες ξανοίγματος, όπως το ντεκαπάζ, ή αν τα μαλλιά είναι ήδη κατεστραμμένα από κάποιες τέτοιες εργασίες, θα επιδιορθώσει το περιτρίχιο, δηλαδή την εξωτερική στοιβάδα των μαλλιών. Επίσης, μπορείς να την κάνεις όποιος κι αν είναι ο τύπος των μαλλιών σου και ειδικότερα αν έχεις σγουρά μαλλιά που είναι και τα πιο αφυδατωμένα. Σε βάθος χρόνου προστατεύει τα μαλλιά και από την ψαλίδα και από το σπάσιμο και τη φθορά.

Με δύο λέξεις: αν οι κομμωτές μας λένε να λουζόμαστε πάντα με κρύο νερό γιατί βοηθάει τα μαλλιά, σκέψου τι μπορεί να κάνουν -16 βαθμοί κελσίου στα μαλλιά σου! Και όλα αυτά χωρίς εσύ να αισθάνεσαι το παραμικρό ψύχος!

Read More

And More