Ξηρό δέρμα και φον ντε τεν: Συμβουλές για τέλεια εφαρμογή και όψη

Η ξηρή επιδερμίδα ταλαιπωρείται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα μιας και οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο αέρας και η υγρασία δεν βοηθούν. Αντιθέτως δημιουργούν έξτρα προβλήματα όπως σκάσιμο, κοκκινίλες, αίσθηση τραβήγματος και ευαισθησία. Είμαι σίγουρη πως αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία φροντίζεις να περιποιείσαι το δέρμα σου σωστά και προσεχτικά απλώνοντας πλούσιες ενυδατικές φόρμουλες, προϊόντα σε μορφή λαδιού αλλά και ορούς με την κατάλληλη σύνθεση. 

Τι γίνεται όμως με το φον ντε τεν; Πρόκειται για το προϊόν που χρησιμοποιείς καθημερινά και το πρώτο που εφαρμόζεις αμέσως μετά τα προϊόντα περιποίησης. Αν δεν είναι σωστή η φόρμουλα το πιθανότερο είναι να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα ενώ δεν θα καταφέρεις να το απλώσεις ομοιόμορφα. Ταυτόχρονα, μέσα στην ημέρα, υπάρχει περίπτωση να εξαφανίζεται κατά τόπους ή και να απομακρύνεις υπολείμματα από το πρόσωπο που μοιάζουν με νιφάδες. 

Επειδή τίποτα από όλα αυτά δεν θέλεις να συμβεί, θα πρέπει να ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές των experts. 

Όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή περιποίηση: Αν ανησυχείς για το φον ντε τεν και την όψη του στο ξηρό δέρμα σου θα πρέπει να επιλέξεις με προσοχή τα προϊόντα περιποίησης που προηγούνται. Οι φόρμουλες που απλώνεις καθημερινά είναι καλό να περιέχουν στη σύνθεση τους υαλουρονικό οξύ και γλυκερίνη, δύο συστατικά που κρατούν πλούσια ενυδατωμένο το δέρμα και του χαρίζουν μια φυσική λάμψη και απαλό φινίρισμα. Τέλος, σύμφωνα με τους ειδικούς το ενυδατικό σπρέι είναι το προϊόν που θα σε σώσει και το χειμώνα κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπάρχει πάντα στο νεσεσέρ σου. 

Απολέπιση: Πρόκειται για το βήμα που πρέπει να ακολουθείς αν θέλεις να αποφύγεις τα συμπτώματα. Είναι και ο μόνος τρόπος να απορροφηθούν καλύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης αφού τα νεκρά κύτταρα αποτελούν παρελθόν μετά τη χρήση του face scrub ενώ το δέρμα είναι καθαρό και απαλό. Επιλέγεις μια ρευστή φόρμουλα κατάλληλη για το ξηρό δέρμα σου. 

Εφαρμογή φον ντε τεν: Η τεχνική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο λένε οι ειδικοί και οφείλεις να τους εμπιστευτείς. Όταν απλώνεις το φον ντε τεν στο ξηρό δέρμα φρόντισε να ακολουθείς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση αν χρησιμοποιείς πινέλο και ταμποναριστά σε περίπτωση που προτιμάς το beauty blender. Αν χρησιμοποιείς το πινέλο ακαθόριστα σε ολόκληρο το πρόσωπο δημιουργείς τριβή που ερεθίζει ακόμη περισσότερο.  

Αποφεύγεις τις “glow” φόρμουλες: Κατάλληλα για σένα είναι τα φον ντε τεν  με πλούσια ενυδατικά συστατικά και όχι εκείνα που υπόσχονται συγκλονιστική λάμψη. Καλό είναι να αποφύγεις τις φόρμουλες με glitter ή shimmer. Και τα δύο προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα και το αποτέλεσμα δεν είναι εκείνο που επιθυμείς. Για υπέροχη φυσική και ανεπιτήδευτη λαμπερή όψη μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν σε ρευστή μορφή με ανακλαστές φωτός.   

Photos: iStock

 

Read More

And More