Κυτταρίτιδα: Γιατί εμφανίζεται και πως την αντιμετωπίζεις-5 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν

Κυτταρίτιδα ή αλλιώς όψη που θυμίζει φλοιό πορτοκαλιού και εμφανίζεται κυρίως στους γλουτούς και τους μηρούς.

Αρχικά πρέπει να μάθεις όλα όσα την προκαλούν και στη συνέχεια τον τρόπο να την αντιμετωπίσεις. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το δέρμα αποτελείται από την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ιστό. Ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό συγκεντρώνονται νερό και λίπος κι αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός δεν καταφέρνει μόνος του να τα αποβάλλει. Όταν δεν υπάρχει σωστή αιμάτωση, το λίπος οδηγείται στα λιποκύτταρα, συσσωρεύται σε διάφορα σημεία του σώματος, αυξάνοντας τον όγκο των ιστών και συμπιέζοντας τα αγγεία. Το δέρμα δεν είναι πλέον ελαστικό και εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. 

Γιατί δημιουργείται ο φλοιός πορτοκαλιού

Οι λόγοι είναι κληρονομικοί, παθολογικοί, ορμονικοί ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν η κακή διατροφή, η συχνή αυξομείωση βάρους, η έλλειψη άσκησης και κατανάλωσης νερού αλλά και η κακή διατροφή. 

Πώς την αντιμετωπίζεις

Ξεκινάς από τη διατροφή και την κατανάλωση νερού και συνεχίζεις με τη χρήση των σωστών προϊόντων. Δύο λύτρα νερό την ημέρα είναι απαραίτητα ενώ θα σε βοηθήσει πολύ το πράσινο τσάι και τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες όπως είναι τα φρούτα, ο σολομός και οι ξηροί καρποί. Αποφεύγεις τον καφέ, τα αναψυκτικά, τη ζάχαρη, το αλκοόλ και τα λιπαρά. Η άσκηση θα σε βοηθήσει πολύ και ιδιαίτερα η αερόβια αφού είναι ότι καλύτερο για την καύση του λίπους.

Όσον αφορά στα προϊόντα είναι εκείνα που πρέπει να χρησιμοποιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και συνδυαστικά με τη σωστή διατροφή και τη γυμναστική.

Τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν  

Nivea Q10 Multi Power 4 in 1: Κρέμα σώματος που προσφέρει σύσφιξη και λείανση σε κοιλιά, μηρούς και γλουτούς χάρη στο εκχύλισμα σόγιας και το συνένζυμο Q10. 

Korres Λευκή Πεύκη Κρέμα Σώματος: Δρα στοχευμένα σε χέρια, στήθος, στομάχι, γλουτούς και μηρούς χάρη στη Λευκή Πεύκη που ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και την Meno-Reverse Technology, ένα μίγμα φυσικών πεπτιδίων από φύλλα αγκινάρας με στοχευμένη δράση αναπλήρωσης όγκου και πυκνότητας.

Youth Lab Cellulite Free Serum: Ένας ορός που εντείνει τη λιπόλυση και περιορίζει τον όγκο των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της κυτταρίτιδας και τη βελτίωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού. Με σύνθεση που περιέχει, Καφεϊνη, Ξανθίνη, Θεοβρομίνης, ένα ολιγοπεπτίδιο τελευταίας γενιάς που επαναφέρει την ελαστικότητα και την απαλότητα στην επιδερμίδα, καθώς και εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Lierac Body Slim Concentre Cryoactif Cellulite Incrustee: Ένα κρυοενεργό συμπύκνωμα, που λειαίνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού και τονώνει την επιδερμίδα χάρη στο σύμπλοκο που περιέχει Καφεΐνη και Τζίντζερ.  

bioten Cellufight Anticellulite Cream: Με Guarana που βοηθά στην ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας, εκχύλισμα Θαλάσσιων Φυκιών που απομακρύνει τα επιπλέον υγρά από τους ιστούς και βιταμίνη Ε προσφέρει στο δέρμα μία απαλή και λεία όψη.

Read More

And More