Νερό κάκτου: η νέα beauty μανία του 2016!

Κάθε φορά που στα χέρια μου πέφτει (ή στα αυτιά μου φτάνει) μια ολοκαίνουρια beauty πληροφορία είμαι πολύ, πολύ ενθουσιασμένη. Και όσο πιο περίεργο το beauty info τόσο μεγαλύτερος ο ενθουσιασμός. Λοιπόν, την περασμένη χρονιά έκανε καριέρα το νερό και το λάδι καρύδας. Όχι τόσο στην Ελλάδα, μιας και τα trends εδώ πάντα αργούν να φτάσουν.

Λοιπόν, λοιπόν! Το επόμενο νερό καρύδας για το οποίο γράφουν με μανία και δοκιμάζουν όλοι στο εξωτερικό είναι το νερό… κάκτου (wt*** έχει ο κάκτος νερό;).

Θα με ρωτήσεις: μα τι στο καλό κάνει το νερό κάκτου και γιατί να το πιω.
Θα σου απαντήσω από όλα εκείνα τα reviews που έχω διαβάσει χωρίς, όμως, να έχω προσωπική γνώμη μιας και δεν έχω δοκιμάσει ακόμη νερό κάκτου (υπόσχομαι να το κάνω σύντομα και θα έχεις review γι’αυτό).

Τι κάνει το νερό κάκτου
Το νερό κάκτου είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και μαγνήσιο που σε συνδυασμό αποτελούν την τέλεια συνταγή για το hangover. Η συμβουλή είναι: πιες λίγο νερό κάκτου πριν πιεις τα cocktail σου (pfff! Θα έπρεπε να το ξέρω προτού καταναλώσω οοοοοοολο αυτό το αλκοόλ τις γιορτές!).

Όμως, πέρα από τον πονοκέφαλο τα reviews αναφέρουν ότι το νερό κάκτου είναι πολύ καλό και για την επιδερμίδα. Όπως το νερό καρύδας έτσι και το νερό κάκτου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (τα reviews αναφέρουν αυτά τα αντιοξειδωτικά με την ονομασία Betalains) και αυτό που κάνουν είναι να δίνουν λάμψη στο πρόσωπο και να μειώνουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Επίσης, αν γυμνάζεσαι είναι το τέλειο κάτι-να-πιεις μετά την γυμναστική σου αφού μειώνει τις φλεγμονές που μπορεί να έχουν προκληθεί στους μυς από την έντονη άθληση.

Γιατί, όμως, νερό κάκτου και όχι νερό καρύδας; Ο λόγος που το προτιμούν είναι ότι έχει πολύ λιγότερες θερμίδες, για την ακρίβεια τις μισές σε σχέση με τον κάκτο.

Πού θα το βρεις; Μπορεί σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά υπάρχει πάντα και το amazon απ’ όπου παίρνω όλα αυτά τα περίεργα beauty goodies κατά καιρούς.

Αυτό που βλέπεις παραπάνω, ας πούμε το εντόπισα στο Amazon και το πακέτο των 12 κοστίζει 30 λίρες περίπου. Όχι ακριβά, άρα με δεδομένο όλα όσα γράφουν ότι προσφέρει!

Και τώρα ακούω γνώμες: σε έπεισε το νερό κάκτου ή όχι; Δεν χρειάζεται να σου πω τι συνέβη με την δική μου περίπτωση (ναι, ναι και ναι!).

Read More

And More