Οι πιο εύκολοι τρόποι να προστατεύσεις το δέρμα σου τις κρύες μέρες του Χειμώνα

Η θερμοκρασία αργά αλλά σταθερά κατεβαίνει και οι ειδικοί προειδοποιούν ώστε να είσαι προσεχτική και να προετοιμαστείς παράλληλα. Αυτό σημαίνει πως κασκόλ, γάντια, σκουφί και το πιο ζεστό σου πανωφόρι είναι όλα όσα θα χρειαστείς. Κι εγώ με τη σειρά μου οφείλω να σου υπενθυμίσω πως το δέρμα σου χρειάζεται ειδική περιποίηση ώστε να το προστατεύσεις από το κρύο και την υγρασία που το ταλαιπωρούν. 

Υπάρχουν μάλιστα πέντε πανεύκολοι τρόποι που θα σου αποκαλύψω ευθύς αμέσως. 

Προσοχή στον καθαρισμό: Είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης. Είναι μεν ευεργετικό αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να απομακρύνεις κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπων και λιπαρότητας αλλά και μια μικρή “παγίδα” αν δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν ειδικά τις ημέρες με πολύ κρύο. Η ξηρότητα παραμονεύει και αυτός είναι ο λόγος που αφήνεις στην άκρη τα σαπούνια, το τζελ ή τον αφρό που χρειάζονται ξέβγαλμα με νερό. Κρατά το πλούσιο γαλάκτωμα που προσφέρει έξτρα ενυδάτωση, απαλότητα και φυσική λάμψη. Ότι καλύτερο είναι επίσης και το προϊόν καθαρισμού σε μορφή ελαίου αλλά και το balm. 

Απολέπιση με μέτρο: Ναι, είναι μία από τις αγαπημένες σου beauty συνήθειες αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο είναι πιθανό να προκαλέσει ερεθισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα σου και δεν το θέλεις. Αν επιμένεις να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα ή ταλαιπωρείσαι από υπερβολική λιπαρότητα καλό είναι να επιλέξεις μια απαλή φόρμουλα που προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό. 

Ύπνος: Κι όμως οι experts καθώς και η Jennifer Lopez επιμένουν πως είναι το μυστικό της τέλειας επιδερμίδας. Μην ξεχνάς πως κάθε φορά που κοιμάσαι αργά και λίγο την επόμενη ημέρας έχεις να αντιμετωπίσεις τη θαμπάδα, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες αφού προηγουμένως έχεις απλώσεις τον κατάλληλο ορό και κρέμα νύχτας. Επίσης, καλό είναι το βραδινό σου να είναι ελαφρύ και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και Ω λιπαρά οξέα. 

Τα χείλη και τα μάτια σου: Είναι οι δύο πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου κι εκείνες που παρουσιάζουν έντονα σημάδια ξηρότητας. Τις μέρες που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή η σωστή ενυδάτωση στα χείλη είναι εξαιρετικά σημαντική. Το lip balm θα σε σώσει αφού χαρίζει την απαραίτητη υγρασία και θρέψη. Επιλέγεις προϊόν με φυσικά έλαια και βούτυρα στη σύνθεση του και ανανεώνεις συχνά μέσα στη μέρα. Όσο αφορά στα μάτια, εκτός από την καθημερινή κρέμα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις και έναν ορό που προσφέρει έξτρα φροντίδα και προστασία. 

Και κάτι ακόμη: Ακόμη και τις ημέρες που ο ήλιος είναι κρυμμένος, η αντηλιακή προστασία επιβάλλεται. Είναι ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές της συνέπειες. 

Photos: iStock

 

 

 

Read More

And More