Ορός για βλεφαρίδες: Γιατί οι beauty addicts τον λατρεύουν- 4 για να επιλέξεις

Μια στρώση μάσκαρα αρκεί για να χαρίσει ένταση στο βλέμμα ειδικά αν αγαπάς το nude make up look ή το glazed donut που συνεχίζει να είναι μεγάλη τάση και τη φετινή σεζόν. Αν πάλι, τον τελευταίο καιρό οι βλεφαρίδες σου είναι άτονες και χωρίς το μήκος ή τον όγκο που επιθυμείς υπάρχει τρόπος να τις περιποιηθείς ώστε να αποκτήσουν και πάλι απίθανη όψη. 

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι έναν ορό για βλεφαρίδες. Το προϊόν που λατρεύουν οι beauty addicts και έγινε viral στο TikTok. Άλλωστε οι βλεφαρίδες χρειάζονται έξτρα φροντίδα όπως ακριβώς η επιδερμίδα και τα μαλλιά. Μην ξεχνάς άλλωστε πως τις ταλαιπωρείς τόσο με την καθημερινή χρήση μάσκαρα όσο και το ψαλίδι και το ντεμακιγιάζ, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο προϊόν με θρεπτικά συστατικά.

Πώς δρα ο ορός

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχει ένας κύκλος ζωής για τις βλεφαρίδες που διαρκεί τρεις μήνες. Ενώ αναπτύσσονται κύτταρα διαιρούνται με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό ώστε να δημιουργηθούν νέες μικρές τρίχες. Σ’ αυτό ακριβώς το μεταβατικό στάδιο οι ήδη υπάρχουσες τρίχες σταματούν να μεγαλώνουν και μικρότερες κάνουν την εμφάνιση τους. Οι μεν είναι αποδυναμωμένες και οι δε δυσκολεύονται να αναπτυχθούν σωστά. Σε αυτό ακριβώς το σημείο έχουν ανάγκη από βιταμίνες, λιπίδια και πεπτίδια που θρέφουν, προστατεύουν και βοηθούν τις βλεφαρίδες να αποκτήσουν δύναμη, όγκο και μήκος. 

Είναι ασφαλής η χρήση του; 

Όπως κάθε τι που έρχεται σε επαφή με την περιοχή των ματιών, θα πρέπει προηγουμένως να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρο ειδικά αν ταλαιπωρείται από ευαισθησία ή αλλεργίες αν και τα serum για βλεφαρίδες περιέχουν φυσικά συστατικά και όλα τους είναι υποαλλεργικά που σημαίνει πως είναι σχεδόν αδύνατο να προκαλέσουν ζημιά. 

Πόσο συχνά μπορείς να χρησιμοποιείς το serum

Μία φορά την ημέρα για 12 εβδομάδες είναι ιδανική περίοδος ειδικά αν χρησιμοποιείς το προϊόν ως θεραπεία ενδυνάμωσης. Στη συνέχεια μπορείς απλά να τις συντηρείς εφαρμόζοντας τον ορό τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τους experts μάλιστα καλό είναι να κάνεις ένα διάλλειμα 1-2 εβδομάδων ώστε να επιτρέψεις στον κύκλο ανάπτυξης να λειτουργήσει φυσικά και στη συνέχεις να περάσεις στο στάδιο της συντήρησης. Όσο αφορά την ώρα της ημέρας καλύτερο είναι να το εφαρμόσεις το βράδυ αμέσως μετά τον απαλό καθαρισμό των ματιών και σε απόλυτα στεγνές βλεφαρίδες. 

Κι αν αναρωτιέσαι αν μπορείς να συνδυάσεις τον ορό με την αγαπημένη σου μάσκαρα οι ειδικοί απαντούν ναι αλλά χωρίς να το παρακάνεις που σημαίνει ότι μία στρώση είναι αρκετή, αποφύγεις όσο μπορείς τις αδιάβροχες φόρμουλες και φροντίζεις ώστε να αφαιρείς στο ντεμακιγιάζ ακόμη και το παραμικρό της ίχνος. 

Δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου προϊόντα πριν βάλεις στο καλάθι αγορών τον νέο ορό. 

Augustinus Bader The Eyebrow And Lash Enhancing Serum: Με εκχυλίσματα Roselle και Safflower, ενυδατικό σύμπλεγμα υαλουρονικού οξέος, πλούσιο σε πεπτίδια κουρκουμά και βιοτίνη που συμβάλουν στην ενυδάτωση και την ενδυνάμωση της τρίχας.

Vichy LiftActiv Anti-Ageing Serum 10 Eyes & Lashes: Serum για τα μάτια και τις βλεφαρίδες για αποτέλεσμα λίφτινγκ και νεανικό βλέμμα.

 

Lancôme Cils Booster Lash Activating Serum:  Συμβάλλει στην επανόρθωση της τρίχας χαρίζοντας πιο πυκνές, πλούσιες και δυνατές βλεφαρίδες

The Ordinary Multi-Peptide Lash And Brow Serum: Με σύμπλεγμα πεπτιδίων και καφεΐνη που χαρίζουν δύναμη και θρέψη σε βλεφαρίδες και φρύδια. 

Photos: iStock

 
 

 

 

 

 

Read More

And More