Περιποίησης σώματος: Τα προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν σου τελείωσε το after sun

Το δέρμα του σώματος το καλοκαίρι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και ειδικά στις διακοπές που περνάς αρκετή ώρα στη θάλασσα, την πισίνα ή κάτω από τον ήλιο πάντα με την απαραίτητη προστασία. Η πλούσια ενυδάτωση αλλά και η ανακούφιση από τυχόν ερεθισμούς ή κοκκινίλες είναι αναγκαία. Το after sun άλλωστε μαζί με την αντηλιακή σου κρέμα είναι τα δύο προϊόντα που παίρνουν την πρώτη θέση στο νεσεσέρ των διακοπών. 

Παράλληλα, αν περιποιηθείς σωστά το δέρμα σου μετά την έκθεση στον ήλιο το μαύρισμα σου θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αν τώρα, το after sun τελείωσε δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικές μεθόδους περιποίησης με προϊόντα που έχεις πάρει σίγουρα μαζί σου. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Η after sun περιποίηση ξεκινά από το ντους 

Το αφρόλουτρο πρέπει να περιέχει πλούσια ενυδατική σύνθεση ώστε να προετοιμάσει το δέρμα για τη φροντίδα που ακολουθεί. Καλό είναι να χρησιμοποιείς μια απαλή λούφα που κάνει απολέπιση, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά την κρέμα να απορροφηθεί ευκολότερα. Ένα δροσερό άρωμα από καλοκαιρινά φρούτα όπως είναι το σύκο ή το σταφύλι θα σε αναζωογονήσει και θα σου φτιάξει τη διάθεση. 

Ενυδατική Κρέμα αντί για After Sun 

Μια κρέμα με πλούσια και παχύρευστη υφή αλλά και με θρεπτική δράση είναι ιδανική. Αν δε, στη σύνθεση της περιέχεις υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και καταπραϋντικά συστατικά όπως αλόη και φυτικά εκχυλίσματα από καλέντουλα ή χαμομήλι ακόμη καλύτερα. Για ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες ελαίου και να το απλώσεις σε όλο το σώμα επιμένοντας σε σημεία που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον ήλιο όπως το ντεκολτέ, οι ώμοι και τα πόδια. Μην ξεχνάς τα πέλματα αλλά και το coup de pied που ταλαιπωρούνται αρκετά στις διακοπές. Για ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση δροσιάς βάζεις την ενυδατική κρέμα στο ψυγείο. 

Έλαια

Τα φυσικά έλαια είναι επίσης μία τέλεια ιδέα. Τόσο το ελαιόλαδο όσο και το έλαιο καρύδας προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, θρέψη, απαλότητα και ειδικά το δεύτερο, υπέροχο, εξωτικό άρωμα. Αμέσως μετά το ντους, ταμπονάρεις με μια πετσέτα και απλώνεις μικρή ποσότητα με τα χέρια σου και ενώ το δέρμα σου είναι ακόμη νωπό. Περιμένεις για λίγο πριν ντυθείς μέχρι να απορροφηθεί εντελώς. Αν πάλι το δέρμα σου έχει ερεθιστεί το έλαιο χαμομηλιού που μπορείς να βρεις στο φαρμακείο είναι ότι καλύτερο.

DIY After Sun

Παράλληλα, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, απλά και με δύο μόνο υλικά ένα απόλυτα φυσικό after sun. Θα χρειαστείς aloe vera σε μορφή τζελ και δέκα σταγόνες ελαίου λεβάντας. Αναμειγνύεις καλά τα δύο συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζεις το μείγμα στην άδεια συσκευασία του after sun. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More