Ποια προϊόντα skincare πρέπει να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε μια ή δύο φορές την εβδομάδα;

Όλες έχουμε ένα καθημερινό skincare routine το οποίο ακολουθούμε πιστά μέσα στην εβδομάδα (ή, τουλάχιστον, οι περισσότερες από εμάς!). Ωστόσο, αυτή η ρουτίνα μας πρέπει να σπάει μια φορά την εβδομάδα με κάτι πιο εντατικό και βαθύ. Σκέψου κάτι σαν… να ξεσκονίζεις τα έπιπλα σου συχνά μέσα στην εβδομάδα αλλά θα πρέπει να αφιερώσεις μια μέρα για να κάνεις πιο εντατική καθαριότητα. 

Προκειμένου να μένουμε πιστές στο πρόγραμμα αυτό, μας βοηθάει να ορίζουμε συγκεκριμένες μέρες για την πιο εντατική περιποίηση της επιδερμίδας μας, όπως για παράδειγμα το Σαββατοκύριακο που όλες έχουμε περισσότερο χρόνο να διαθέσουμε στους εαυτούς μας. Η ερώτηση, όμως, είναι: τι προϊόντα χρησιμοποιούμε αυτές τις μέρες; 

Οι μάσκες και τα scrub είναι η απάντηση. Ναι αλλά οι μάσκες χωρίζονται σε sheet mask, σε clay mask και πάει λέγοντας, άρα πώς επιλέγουμε; Κράτησε σημειώσεις!

Scrub 

Το scrub είναι ένα προϊόν που περιέχει κόκκους και σκοπό έχει να απολεπίσει, δηλαδή να αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας ώστε να αναδειχθεί από κάτω το ανανεωμένο δέρμα. Υπάρχουν δε, δύο διαφορετικοί τρόποι να απολεπίσεις την επιδερμίδα σου: α) με μηχανική απολέπιση, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα scrub και β) με χημική απολέπιση, δηλαδή βάζοντας στη ρουτίνα σου ένα προϊόν με AHA το οποίο χρησιμοποιείς τρεις- τέσσερις φορές την εβδομάδα βράδυ. Απόφυγε το scrub αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή σπυράκια καθώς αυτοί οι λεπτοί κόκκοι μπορεί να τραυματίσουν την επιδερμίδα αν ασκήσεις έντονη πίεση. 

Δυνατό scrub βαθιάς απολέπισης, Κουκούτσια Ελιάς, Korres

Pure Scrub Exfoliating Gel, Clarins, €32.26

Clay mask/μάσκες αργίλου 

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, οι μάσκες αργίλου είναι ιδανικές γιατί αυτό που κάνουν είναι να απορροφούν τη λιπαρότητα. Σκέψου πως οι clay masks λειτουργούν σαν… ηλεκτρική σκούπα που τραβάει προς την επιφάνεια της επιδερμίδας την λιπαρότητα αυτή μέχρι να την εξαλείψει εντελώς. Ένα tip για την clay mask που μπορείς να εφαρμόζεις μια ή δύο φορές την εβδομάδα αν έχεις πολύ λιπαρή επιδερμίδα, είναι να μην την αφήσεις να στεγνώσει τελείως γιατί έτσι θα “στεγνώσει” όλα τα έλαια της επιδερμίδας με αποτέλεσμα η τελευταία να υπερπαράξει σμήγμα για να καλύψει το κενό. 

Supermud Clearing Treatment, Glamglow, €20.50

Μάσκα για βαθύ καθαρισμό με πράσινη άργιλο, Apivita, €7.38

Original Skin Re-texturizing mask με ροζ άργιλο, Origins, €24.00

Sheet mask 

Οι sheet masks είναι ύφασμα εμπλουτισμένο με συστατικά και ανάλογα τα συστατικά αυτά μπορεί να σου εξασφαλίσει ενυδάτωση, αντιγηραντική προστασία και πάει λέγοντας. Οι sheet masks είναι ιδανικές για κάθε τύπο επιδερμίδας αλλά ακόμη περισσότερο για τις αφυδατωμένες ή τις ξηρές. Ωστόσο, είναι βασικό να τονίσουμε ότι κάθε τύπος επιδερμίδας έχει ανάγκη από νερό αλλά και πως δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη λιπαρότητα με την ενυδάτωση!

Μάσκα υαλουρονικού οξέος Hyaluronic Intensive Treatment Mask, Magic Stripes, Make Me Up, €42.35

Advanced Night Repair Concentrated Recovery Powerful Mask, Estee Lauder, €69.00

Και μερικές ακόμη σημειώσεις: 

-Είτε κάνεις scrub, είτε clay mask είτε sheet mask η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς ίχνος προϊόντων ώστε να μπορέσουν να διεισδύσουν τα συστατικά.

-Δεν μπορείς να κάνεις scrub και clay mask μαζί γιατί πρόκειται γιατί σε συνδυασμό τα δύο θα αφαιρέσουν τα καλά έλαια από την επιδερμίδα σου και θα την αφυδατώσουν με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μια έντονη αίσθηση τραβήγματος. 

-Μπορεί να “σπάσεις” το extra pampering της επιδερμίδας σου σε δύο φορές την εβδομάδα αντί να κάνεις την ίδια μέρα και clay mask, για παράδειγμα, και sheet mask. Είναι σαν να κάνεις όλες τις ασκήσεις γυμναστικής με μια φορά! 

-Αν χρησιμοποιείς μια μάσκα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στην θέση ενός προϊόντος που έχεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Για παράδειγμα, αν έχεις βάλει ενυδατική μάσκα μπορείς να κάνεις skip το ενυδατικό σου serum. Ή αν κάνεις μια απολεπιστική μάσκα μπορείς να κάνεις skip τη λοσιόν με τα AHA σου η οποία κάνει επίσης απολέπιση. 

 

Read More

And More