Πώς η αλλαγή καιρού επηρεάζει τις αρθρώσεις μας

Πόσες από εσάς, όταν αλλάζει ο καιρός δεν σκέφτεστε: “Ωχ, πάλι τα ίδια”. Το έχετε περάσει και ξέρετε ότι θα ξανασυμβεί: Το κρύο, η υγρασία και η αλλαγή του καιρού θα φέρουν πόνους και ενοχλήσεις στις αρθρώσεις σας. Και είναι αλήθεια. Με το που μπει το φθινόπωρο, με τις πρώτες βροχές και τα πρώτα κρύα, εμφανίζονται και οι πόνοι στις αρθρώσεις σε χέρια και πόδια ή οι ενοχλήσεις σε παλιούς τραυματισμούς. Αν μάλιστα ζείτε σε περιοχές που έχει πιο πολλή υγρασία ή βρέχει πιο συχνά, το πρόβλημα μπορεί να εντείνεται, κάνοντας την καθημερινότητά σας πολλές φορές δύσκολη.

Γιατί όμως πονάνε οι αρθρώσεις μας;

Κρύο και υγρασία

Ο συνδυασμός χαμηλότερων θερμοκρασιών και υψηλότερης υγρασίας, επηρεάζει τις κυτταρικές δομές των οστών και του χόνδρου. Έτσι προκαλείται μια αίσθηση διαστολής και συστολής η οποία δημιουργεί δυσάρεστη πίεση στις αρθρώσεις.

Παλιά τραύματα

Τα νεύρα σε παλιούς τραυματισμούς που έχουν υποστεί φλεγμονή γίνονται ευαίσθητα όταν κάνει κρύο και αυτή η αίσθηση γίνεται όλο και πιο έντονη όσο πέφτει η θερμοκρασία.

Η ηλικία

Η φροντίδα για τις αρθρώσεις είναι σημαντική, σε κάθε ηλικία. Με την πάροδο όμως των χρόνων και καθώς μεγαλώνουμε, ιδίως μετά τα 40, χρειάζονται ακόμα περισσότερο τη φροντίδα μας. Οι υγιείς αρθρώσεις είναι το κλειδί για μια δραστήρια ζωή, μας δίνουν ελευθερία κινήσεων, μας κάνουν να νιώθουμε δυνατές.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην πονάμε;

Μένουμε ζεστές

Η ζέστη είναι ο πιο απλός και ο πιο ευχάριστος τρόπος για να ανακουφίσουμε τις αρθρώσεις μας όταν ο καιρός είναι κρύος. Στο σπίτι ένα ζεστό μπάνιο ή μία κουβέρτα, ενώ βλέπουμε την αγαπημένη μας σειρά, θα κρατήσει ζεστό το σώμα μας. Όταν βγαίνουμε έξω, φροντίζουμε να ντυνόμαστε με ζεστά ρούχα, κασκόλ ή ζιβάγκο όταν χρειάζεται.

Δεν ξεχνάμε καθημερινά το κολλαγόνο μας

Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί μία πρωτεΐνη-κλειδί του οργανισμού, παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων αλλά και των οστών. Η λήψη πόσιμου κολλαγόνου μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του πόνου. Το Collagen Pro-active είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής, που αποδεδειγμένα ενισχύει τις αρθρώσεις μας εδώ και χρόνια. Απορροφάται άνω του 90% από τον οργανισμό, συγκεντρώνεται στα σημεία που το χρειάζεται ο οργανισμός μας περισσότερο, δηλαδή στον χόνδρο των αρθρώσεων, και ενεργοποιεί φυσικά τον οργανισμό ώστε να παράγει το δικό του κολλαγόνο. Με τα πρώτα αποτελέσματα να εμφανίζονται από το πρώτο κιόλας μπουκάλι.

Ο σύμμαχός μας και για μια λαμπερή επιδερμίδα

Ο κρύος καιρός και η υγρασία δεν επηρεάζουν όμως μόνο τις αρθρώσεις αλλά και το δέρμα μας. Ο ψυχρός αέρας αφυδατώνει την επιδερμίδα και την ταλαιπωρεί. Ένα μόνο καπάκι Collagen Pro-active κάθε βράδυ, μισή ώρα πριν από τον ύπνο και το δέρμα μας θα αποκτήσει την ελαστικότητα και την ενυδάτωση που χρειάζεται. Η αλλαγή του καιρού δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε τις αρθρώσεις μας να μείνουν δυνατές και χωρίς ενοχλήσεις. 

Μπείτε εδώ και βρείτε τη λύση σε ένα μπουκάλι Collagen Pro-active.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το απαραίτητο Collagen Pro-active; Κάντε follow στα social του: FB και IG!