Πούδρα καθαρισμού: Το νέο skincare trend που θα αλλάξει την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης

Ο καθαρισμός είναι το σημαντικότερο βήμα στην πρωινή και βραδινή σου ρουτίνα περιποίησης. Δεν θα σταματήσω να στο υπενθυμίζω ενώ παράλληλα θα σου αποκαλύπτω όλες τις νέες τάσεις που το αφορούν καθώς και τα πρωτοποριακά προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις. Όλα ξεκινούν από το απόλυτα καθαρό δέρμα και ακολουθεί η σωστή ενυδάτωση. Σύμφωνα με τις Κορεάτισσες ο καθαρισμός πρέπει να είναι διπλός που σημαίνει πως χρησιμοποιείς ένα προϊόν σε ρευστή μορφή αρχικά ώστε να απομακρύνεις κάθε ίχνος μακιγιάζ και λιπαρότητας και στη συνέχεια γαλάκτωμα που εξαφανίζει τυχόν υπολείμματα. 

Και τώρα έρχονται οι ίδιες με μια καινούρια τάση που θα σε ενθουσιάσει. Πρόκειται για τα προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης σε μορφή πούδρας. Είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος, περιέχουν στη σύνθεση τους βιταμίνες, ενεργό άνθρακα, φυτικά εκχυλίσματα και οξέα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις την πούδρα που ταιριάζει στις δικές σου, ξεχωριστές ανάγκες. 

Στη συνέχεια θα δεις τις καλύτερες. 

My Clarins Remove Radiance Exfoliating Powder: Φυσικό προϊόν απολέπισης με εκχυλίσματα από moringa, cranberry και αμύγδαλο που καθαρίζουν σε βάθος, απομακρύνουν τις τοξίνες και αφήνουν το δέρμα λαμπερό και καθαρό. Πρόκειται για μια vegan σύνθεση χωρίς parabens και sulfates.

Sensai Silky Purifying Peeling Powder: Με ένζυμα στη σύνθεση της που βοηθούν στο βαθύ καθαρισμό. Την χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα σε καθαρό δέρμα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και χαρίζει στην επιδερμίδα λαμπερή όψη και απαλότητα. Παράλληλα την προετοιμάζει για τα προϊόντα ενυδάτωσης που ακολουθούν. 

 

Clinique Fresh Pressed Renewing Powder Cleanser: Πούδρα καθαρισμού σε μονοδόσεις. Η καθαρή Βιταμίνη C που περιέχει προσφέρει απίθανη λάμψη στο λεπτό. Χάρη στην απαλή της σύνθεση δεν ξηραίνει το δέρμα κι αυτό σημαίνει πως μπορείς να την χρησιμοποιείς κάθε πρωί. 

Origins Clear Improvement Active Charcoal Exfoliating Cleansing Powder: Με Ενεργό Άνθρακα που ενεργοποιείται με το νερό και μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό. Καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος, ανοίγει τους πόρους και αποτοξινώνει. Είναι κατάλληλη για κανονικές, μικτές και λιπαρές επιδερμίδες.

Natura Siberica Oblepikha C-Cerrica, Vitamin C Daily Peeling Foaming Powder: Με αντιοξειδωτικές  βιταμίνες C, Α, Ε και Β5 καθώς και  γλυκολικό, γαλακτικό και σαλικυλικό οξύ στη σύνθεση της. Αφαιρεί υπολείμματα και ρύπους, ενυδατώνει το δέρμα, ενισχύει την ελαστικότητα χαρίζοντας λάμψη και υγιή όψη. 

Mario Badescu Silver Powder:  Απορροφά την πλεονάζουσα λιπαρότητα από το δέρμα, βοηθά τους πόρους να μη φράζουν, εμποδίζει την εμφάνιση νέων στιγμάτων και διατηρεί το δέρμα υγιές και καθαρό. Καταπολεμά τα επίμονα σπυράκια και τα έντονα μαύρα στίγματα.

Galenic Purete Sublime Exfoliating Powder: Πούδρα απολέπισης που χαρίζει στο δέρμα μοναδική απαλότητα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει σε βάθος. 

Dermalogica Daily Microfoliant: Προϊόν καθημερινή ήπιας απολέπισης με ενζυμική και μηχανική δράση. Χάρη στο σαλικυλικό οξύ και το πίτυρο ρυζιού που περιέχει μειώνει τις ατέλειες χαρίζοντας φυσική λάμψη στο δέρμα. Είναι μια πούδρα κατάλληλη ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πως χρησιμοποιείς τις πούδρες: Όλες οι συνθέσεις ενεργοποιούνται με το νερό. Βρέχει τα χέρια σου και απλώνεις μικρή ποσότητα. Τα τρίβεις απαλά μέχρι να πάρει τη μορφή αφού και απλώνεις σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις και τέλος ξεβγάζεις με άφθονο κρύο ή χλιαρό νερό. Στη συνέχεια χρησιμοποιείς ορό και ενυδατική κρέμα. Εναλλακτικά μπορείς να το αφαιρέσεις με ένα cotton pad αρχικά και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις νερό. 

 

Read More

And More