Πράσινο τσάι: Το συστατικό που χαρίζει απαλότητα, προστασία και επανόρθωση στο δέρμα

Όλο και περισσότερα skincare brands δημιουργούν προϊόντα περιποίησης με φυτικά συστατικά με ενυδατικές, αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες. Η δύναμη της φύσης άλλωστε είναι μεγάλη και οι επιστήμονες το γνωρίζουν καλά. Επίσης, μην ξεχνάς ότι τα τελευταία χρόνια είναι ευαισθητοποιημένη όσο αφορά στη σύνθεση κάθε φόρμουλας και ζητούμενο είναι να είναι όσο το δυνατό πιο φυσική. 

Τύπος επιδερμίδας και πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα γνωστά συστατικά χάρη στην αντιοξειδωτική, αναπλαστική, αντιφλεγμονώδη και επανορθωτική του δράση. Είναι κατάλληλο τόσο για ευαίσθητες επιδερμίδες όσο κι εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής. Παράλληλα όμως τα οφέλη του είναι πολλά και στο θαμπό ή ώριμο δέρμα αλλά και εκείνο που ταλαιπωρείται από πρηξίματα μιας και περιέχει καφεϊνη που τα μειώνει αποτελεσματικά. 

Ιδιότητες και Οφέλη

Προστατεύει το δέρμα: Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό αντιμετωπίζει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες όπως είναι η υπεριώδης ακτινοβολία και η ρύπανση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με το αντιρυτιδική κρέμα και serum.

Ελαχιστοποιεί τα σημάδια γήρανσης: Ιδανικός σύμμαχος ενάντια στα σημάδια που προκαλεί ό ήλιος και ο χρόνος που περνά όπως για παράδειγμα κηλίδες και πανάδες, λεπτές γραμμές αλλά και ξηρότητα. 

Μειώνει το υπερβολικό σμήγμα: Η ικανότητά του να μειώνει το σμήγμα σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες καθιστά το συστατικό κατάλληλο για λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες.

Καταπραΰνει το δέρμα: Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Extra Tip: Kαλό είναι τα προϊόντα με πράσινο τσάι στη σύνθεση τους να συνδυάζονται με τις βιταμίνη C και E μιας και όταν “συνεργάζονται” τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. 

Garnier Skin Active Botanical Day Cream Green Tea: Ενυδατική κρέμα ημέρας με εκχυλίσματα από φύλλα πράσινου τσαγιού. Εξισορροπεί την επιδερμίδα χαρίζοντάς της ματ όψη.

Art Deco Skin Yoga Face Green Tea Cleansing Mousse: Καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα απομακρύνοντας κάθε ίχνος μακιγιάζ και περιβαλλοντικών ρύπων. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει αναζωογονητική δράση χάρη στην καφεΐνη και τα φλαβονοειδή προστατεύοντας το δέρμα από το οξειδωτικό στρες. 

TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Essence: Ορός που ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα απαλύνει και προσφέρει λάμψη αποτρέποντας τους ερεθισμούς. 

Youth to the People Kale Green Tea Spinach Vitamins Superfood Cleanser: Τζελ ντεμακιγιάζ με βάση το πράσινο τσάι, το σγουρό λάχανο και το σπανάκι. Ένα superfood για την επιδερμίδα που την αφήνει καθαρή, δροσερή και ανανεωμένη. 

Photos: iStock

Read More

And More