Προετοιμασία για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν: Τα 7 βήματα που θα σου χαρίσουν το πιο λαμπερό look της χρονιάς

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται πλέον λίγες ημέρες μακριά κι εσύ προετοιμάζεσαι για την γιορτινή σου εμφάνιση. Επιβάλλεται να είσαι πιο εντυπωσιακή και λαμπερή από ποτέ ακόμη κι αν έχεις σκοπό να περάσεις την βραδιά της Παραμονής με τον αγαπημένο σου. 

Τι πρέπει να κάνεις; Να ακολουθήσεις 7 απλά μεν αλλά σημαντικά βήματα. Δες στη συνέχεια και εμείς απλά σου ευχόμαστε να περάσεις υπέροχα.  

Καθαρισμός

Κι αν πιστεύεις πως θα απομακρύνεις λιπαρότητα, ρύπους και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ απλά με το καθημερινό προϊόν και νερό κάνεις λάθος. Σήμερα το δέρμα σου χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα που σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσεις τη συσκευή καθαρισμού κάνοντας απαλό μασάζ που ανανεώνει και χαρίζει σφριγηλότητα στο δέρμα. Κι αν δεν την έχεις ήδη αποκτήσει μια μάσκα καθαρισμού είναι εξίσου αποτελεσματική. 

Απολέπιση

Ακόμη κι αν δεν συνηθίζεις να απομακρύνεις συχνά τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, σήμερα επιβάλλεται. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσει φυσική λάμψη και να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης ευκολότερα ενώ ενισχύει τη δράση τους. 

Ενυδάτωση 

Είναι επίσης σημαντικό βήμα. Αν το δέρμα σου έχει την απαραίτητη υγρασία όλα στη συνέχεια θα πάνε καλά. Ξεκινάς με μια μάσκα που περιέχει φυσικά και με ενυδατικούς παράγοντες συστατικά. Αφού την αφαιρέσεις με άφθονο νερό, ταμπονάρεις απαλά το πρόσωπο και απλώνεις αρχικά το serum και στη συνέχεια την ενυδατική σου κρέμα. 

Περιποίηση Ματιών  

Το ωραιότερο σημείο του προσώπου σήμερα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Κι αν έχεις σκοπό να υιοθετήσεις ένα εντυπωσιακό smoky eye ή να απλώσεις επιτέλους τις αγαπημένες σου glitter σκιές. Σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο λοιπόν τοποθετείς προσεχτικά τα eye patches. Ξαπλώνεις αναπαυτικά στον καναπέ, κλείνεις τα μάτια και τα αφήνεις να δράσουν. Κι αν πάλι, ταλαιπωρείσαι από πρήξιμο ή μαύρους κύκλους τα παγάκια θα σε σώσουν. Θα ακολουθήσεις το μυστικό των super models που σημαίνει ότι θα γεμίσεις ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια και θα βυθίσεις το πρόσωπο σου σε αυτό για μερικά λεπτά. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις πολύ απαλό μασάζ με ένα παγάκι στην περιοχή των ματιών. 

Μάσκες

Λάμψης, αποτοξίνωσης, σύσφιξης, θρέψης, απαλότητας ή αναζωογόνησης. Όποια κι αν είναι η ανάγκη της επιδερμίδας υπάρχει πάντα η κατάλληλη μάσκα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την απλώσεις μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση. 

Σπρέι ενυδάτωσης 

Το πιθανότερο είναι να το έχεις συνδέσει με το καλοκαίρι αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι το πλέον κατάλληλο προϊόν για έξτρα ενυδάτωση αλλά και εκείνο που κρατά το μακιγιάζ στη θέση του για ώρες. Κι αν είσαι καλεσμένη σε party μπορείς να έχεις μαζί σου μια travel size συσκευασία ώστε να ανανεώσεις την επιδερμίδα σου. 

Περιποίηση χειλιών 

Απολέπιση και ενυδάτωση: Αυτά είναι τα δύο βήματα που θα χαρίσουν στα χείλη σου υπέροχη όψη και υφή ενώ θα τα προετοιμάσουν πριν απλώσεις το απόλυτο, κόκκινο ματ κραγιόν σου ή lip gloss. Κι αν δεν έχεις στο νεσεσέρ σου το κατάλληλο προϊόν κάνε απαλό μασάζ στα χείλη με μια καθαρή οδοντόβουρτσα ή φτιάξε μόνη σου ένα φυσικό scrub αναμειγνύοντας λίγο ελαιόλαδο με κρυσταλλική, λευκή ή μαύρη ζάχαρη. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More