Ρουτίνα περιποίησης των διακοπών: Τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις το δέρμα λαμπερό και με υγιή όψη

Αν ανήκεις στις τυχερές και κάνεις ακόμη διακοπές ή από τις τυχερότερες που τώρα ξεκινούν, θα πρέπει να γνωρίζεις τα πάντα για τη ρουτίνα περιποίησης που θα κρατήσει την επιδερμίδα σου λαμπερή, πλούσια ενυδατωμένη και παράλληλα προστατευμένη από τα σημάδια που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία όπως κηλίδες, πανάδες και έντονη ξηρότητα. 

Τα βήματα είναι απλά και αν θέλεις να παραμείνει το sun-kissed εφέ που έχεις αποκτήσει στη θέση του για αρκετό καιρό ακόμη δεν έχεις παρά να τα ακολουθήσεις πιστά. 

Αντηλιακή Προστασία 

Είναι το βασικότερο βήμα κι εκείνο που δεν παραβλέπεις ποτέ. Πρόκειται για τον μοναδικό τρόπο να προστατεύσεις την επιδερμίδα από τις βλαβερές συνέπειες. Στις διακοπές, φροντίζεις να το ανανεώνεις συχνά μέσα στην ημέρα μιας και το δέρμα είναι εκτεθειμένο για αρκετές ώρες. 

Κράτησε την επιδερμίδα πλούσια ενυδατωμένη

Η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική με την αντηλιακή προστασία. Τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και η υγρασία επηρεάζουν το δέρμα και προκαλούν λιπαρότητα ή ξηρότητα ανάλογα με τον τύπο του. Στην πρώτη περίπτωση επιλέγεις μια ρευστή και ανάλαφρη φόρμουλα ενώ στη δεύτερη μια επίσης ελαφριά αλλά σε κρεμώδη μορφή φόρμουλα. Ακόμη καλύτερο είναι να περιέχει και δείκτη προστασίας. 

Απολέπιση

Κατά τη διάρκεια των διακοπών ακολουθείς μια minimal ρουτίνα περιποίησης, οι facialsts όμως προτείνουν να απολεπίζεις την επιδερμίδα μία ή δύο φορές την εβδομάδα ώστε να ανοίγουν οι πόροι και να απομακρύνεται η λιπαρότητα που προκαλεί σημάδια ακμής. Μπορείς να έχεις στο νεσεσέρ στο scrub σε μονοδόσεις που είναι πρακτικό και εύκολο στη χρήση. 

Βιταμίνη C

Ένας ορός με βιταμίνη C στη σύνθεση του είναι απαραίτητος αφού χαρίζει έξτρα λάμψη και μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τον απλώνεις σε καθαρή επιδερμίδα πριν την ενυδατική κρέμα. Μετά τον ορό η χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη. 

Καθαρισμός προσώπου

Μην το παρακάνεις. Αυτή είναι η συμβουλή των ειδικών. Δύο φορές την ημέρα είναι αρκετές. Ακόμη κι αν νοιώθεις έντονη αίσθηση λιπαρότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας σωστό είναι να αφήνει τα φυσικά έλαια να προστατεύουν το δέρμα. Αν έχεις ξηρό δέρμα επιλέγεις προϊόν σε μορφή τζελ ενώ για το λιπαρό κατάλληλο είναι σε μορφή αφρού. Φρόντισε ώστε το προϊόν που χρησιμοποιείς στις διακοπές να είναι alcohol-free και να εξισορροπεί το ph της επιδερμίδας. 

Photos: iStock

 

Read More

And More