Σέξι Πόδια: Όλες οι beauty κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να τα αποκτήσεις

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που θα κρύψεις τα καλσόν στο βάθος της ντουλάπας σου όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο. Τα παντελόνια, με εξαίρεση ένα jean και τα αέρινα, φαρδιά, μένουν επίσης στην άκρη και όλες οι φούστες, τα φορέματα, τα shorts και οι βερμούδες, που επανέρχονται στο προσκήνιο, παίρνουν και πάλι την πρώτη θέση. Αυτό σημαίνει πως τα πόδια σου βρίσκονται σε κοινή θέα και κατά συνέπεια πρέπει να είναι άψογα και sexy. 

Είμαι σίγουρη πως καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα τα γύμνασες ενώ φρόντισες το δέρμα ώστε να είναι ενυδατωμένο και super απαλό. Τώρα όμως επιβάλλεται να ασχοληθείς σχολαστικά ώστε να είναι λαμπερά και άψογα. Από την αποτρίχωση μέχρι την εφαρμογή του self tan, στη συνέχεια θα δεις όλες τις beauty κινήσεις που πρέπει να κάνεις ώστε να αποκτήσεις ονειρεμένα πόδια. 

Περιποίηση

Dry Brushing: Είναι το μικρό μυστικό των celebrities και είμαι σίγουρη πως υπάρχει ήδη στο μπάνιο σου η ειδική βούρτσα. Είναι το πρώτο βήμα της περιποίησης όπου θα κάνεις μασάζ με απαλές, κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από τους αστράγαλους και καταλήγοντας προς τους μηρούς, πριν από το ντους. Εναλλακτικά μπορείς και μετά το μπάνιο αφού σιγουρευτείς πως το δέρμα σου είναι απόλυτα στεγνό. Αποτελεί τον πιο φυσικό και απλό τρόπο απολέπισης του δέρματος. Απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και χαρίζεις μοναδική απαλότητα στα πόδια. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις,  σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα που παρουσιάζει ερεθισμούς και κοκκινίλες, είναι η βούρτσα να είναι από φυσική και μαλακή τρίχα 

Scrub: Αν πάλι θέλεις να ακολουθήσεις την παραδοσιακή μέθοδο απολέπισης, ενώ είσαι μέσα στη μπανιέρα απλώνεις το scrub σε νωπά πόδια και κάνεις μασάζ. Ξεπλένεις πολύ καλά με άφθονο, χλιαρό νερό. Αν ετοιμάζεσαι για έξοδο μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αφρόλουτρο, scrub και ενυδατική κρέμα της ίδιας αρωματικής σειράς. Φρόντισε επίσης το προϊόν να περιέχει έλαια από φυτά ή φρούτα που περιποιούνται και θρέφουν το δέρμα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις τυχόν σημάδια ξηρότητας ή ερεθισμού. 

Ενυδάτωση: Αν το δέρμα σου είναι ξηρό θα πρέπει να περιοριστείς σε ένα μικρής διάρκεια ντους αφού τόσο το νερό όσο και οι ατμοί που δημιουργούνται το ταλαιπωρούν. Στη συνέχεια επιλέγεις μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή ένα body butter που προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία, θρέψη, φυσική λάμψη και τέλειο άρωμα. Οι experts προτείνουν να απλώνεις την κρέμα σε νωπό δέρμα που σημαίνει πως όταν βγεις από το ντους ταμπονάρεις πολύ απαλά τα πόδια με την πετσέτα και εφαρμόζεις μια γενναία δόση κρέμας.  

Αποτρίχωση 

Ξύρισμα: Η καλύτερη ώρα της ημέρας για τον συγκεκριμένο τρόπο αποτρίχωσης είναι το απόγευμα. Κι αυτό επειδή δεν τα εκθέτεις στην ηλιακή ακτινοβολία που ενδέχεται να προκαλέσει κοκκινίλες. Ακολουθείς τη διαδικασία πάντα μέσα στο ντους και απλώνεις κρέμα ξυρίσματος ή conditioner σε όλη την επιφάνεια του ποδιού. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μην τραυματίσεις το δέρμα αλλά και να το κρατήσεις ενυδατωμένο και απαλό. 

Mε κερί: Φρόντισε να κάνεις απολέπιση στα πόδια, μία μέρα πριν χρησιμοποιήσεις το κερί, με ένα απαλό προϊόν και όχι σκληρό το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς. Απλώνεις την ταινία, αποκλειστικά και μόνο σε στεγνό δέρμα. Στην περίπτωση που μείνουν υπολείμματα τα αφαιρείς με ελαιόλαδο ή jojoba oil ενώ αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία ενυδατώνεις και πάλι με έλαιο σώματος, ιδανικά με ανακουφιστικό tea tree.  

 

Self Tan 

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χαρίσεις στα πόδια σου ηλιοκαμένη όψη και λάμψη. Τα beauty brands έχουν λανσάρει προϊόντα κατάλληλα μόνο για τα πόδια κι εσύ εκείνο που πρέπει να κάνεις πριν την εφαρμογή είναι να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα με ένα scrub και να τα ενυδατώσεις με προσοχή. Αυτό σημαίνει πως αποφεύγεις τα έλαια και επιλέγεις μια πλούσια κρέμα που απορροφάται εύκολα χωρίς να αφήνει υπολείμματα λιπαρότητας. Φρόντισε να απλώσεις το self tanner σχολαστικά προσέχοντας ιδιαίτερα σημεία όπως είναι τα γόνατα, οι αστράγαλοι και οι φτέρνες. Περιμένεις για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ντυθείς και δεν χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα μετά την εφαρμογή και για τις επόμενες 24 ώρες. 

 

 

 

Read More

And More