Σπυράκι: Πώς θα το εξαφανίσεις μέσα σε μία νύχτα

Και ξαφνικά την ώρα που πλένεις ανέμελη το πρόσωπο σου εντοπίζεις το ανεπιθύμητο και άκρως ενοχλητικό σπυράκι. Πάντα στο σημείο που ενοχλεί περισσότερο και είναι εμφανές. Επίσης είναι άγραφος νόμος να εμφανίζεται λίγο πριν την βραδινή σου έξοδο, τον γάμο της κολλητής σου ή το πρώτο ραντεβού. Ευτυχώς για όλες μας οι experts αποκαλύπτουν όλα τους τα μυστικά ώστε να το εξαφανίσεις μέσα σε λίγη ώρα. Ενώ τα beauty brands, με τη σειρά τους λανσάρουν τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν. 

Πριν πάθεις κρίση πανικού δες στη συνέχεια τις πιο αποτελεσματικές λύσεις. Και σε παρακαλώ να μην το πειράξεις. Γνωρίζω ότι είναι ενστικτωδώς θέλεις να το “καταστρέψεις” με τα δάχτυλα σου. Πίστεψε με όμως, απλά θα το κάνεις χειρότερο. 

Γιατί δεν πρέπει να πειράζεις τα σπυράκια: Οι δερματολόγοι επιμένουν να σου υπενθυμίζουν ότι ακόμη κι αν πιστέψεις ότι έχεις απαλλαχθεί, μέσα στα επόμενα λεπτά θα αντιληφθείς ότι απλά το έχεις ερεθίσει ακόμη περισσότερο. Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και εξάπλωσης. Γι’ αυτό μακριά τα χέρια από το πρόσωπο. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι στην ουσία πρόκειται για μικρές μικρές λοιμώξεις των τριχοθυλακίων και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα αντιμετωπίσεις όπως τους αξίζει. 

The Body Shop Tea Tree Oil:  Καταπολεμά την ενοχλητική γυαλάδα και τα σπυράκια χωρίς να την ερεθίζει. Είναι ιδανικό για τη λιπαρή επιδερμίδα προϊόν και τόσο μικρό που χωρά ακόμα και στην τσέπη σου. 1-2 σταγόνες καθημερινά είναι αρκετές για να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά τη γυαλάδα και τα σπυράκια.

 

La Roche-Posay, Effaclar Duo + SPF 30: Προστατεύει από τις ακτίνες UV και τους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσουν τις ατέλειες. Μειώνει την εμφάνιση σημαδιών και ατελειών ενώ προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία. 

Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς τα σωστά συστατικά.

Τα προϊόντα που προτείνουν συνήθως οι δερματολόγοι, περιέχουν στη σύνθεση τους υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, έλαιο τεϊόδεντρου ή σαλικυλικό οξύ. Είναι συνθέσεις που απλώνεις το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι ένας παράγοντας που σκοτώνει τα μικρόβια και μειώνει τη λιπαρότητα από ωοθυλάκιο. Εκείνη δηλαδή που προκαλεί την εμφάνιση της ατέλειας. Την ίδια ιδιότητα έχει και το έλαιο τεϊόδεντρου το οποίο εφαρμόζεις τοπικά. Ενώ το σαλικυλοκό οξύ μπορείς να το βρεις ακόμη και σε προϊόντα καθαρισμού ή ορούς. 

 

CeraVe Salicylic Acid Cleanser with Hyaluronic Acid, Niacinamide & Ceramides: Με σαλικυλικό οξύ αποκαθιστά τον επιδερμιδικό φραγμό χάρη στα ceramides, προσφέρει ενυδάτωση με τη βοήθεια του υαλουρονικού οξέος και καταπραΰνει την επιδερμίδα χάρη στη νιασιναμίδη. Απομακρύνει τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ ενώ απολεπίζει αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό. 

Ο καθαρισμός

Είναι η πρώτη και τελευταία beauty κίνηση της ημέρας κι αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με σπυράκια μην την αγνοήσεις. 
Επιλέγεις το σωστό ακολουθώντας τη συμβουλή του δερματολόγου ή του φαρμακοποιού οι οποίοι επιμένουν ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς μια σύνθεση με απολεπιστικές ιδιότητες που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και ανοίγουν τους πόρους. Σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και υαλουρονικό οξύ είναι τα συστατικά που θα σε σώσουν. 

Εάν απελπιστείς δοκίμασε κρέμα υδροκορτιζόνης.

Ναι, ακούγεται λίγο περίεργο μιας και το συγκεκριμένο συστατικό βρίσκεται σε κρέμες που αντιμετωπίζουν τα τσιμπήματα από κουνούπια. Παρ’ όλα αυτά όμως αντιμετωπίζει δραστικά την ερυθρότητα. Αρκεί να τη χρησιμοποιήσεις για τρεις νύχτες στη σειρά. Ένα λεπτό στρώμα αρκεί. Αν η κρέμα περιέχει παράλληλα και υαλουρονικό οξύ ακόμη καλύτερα μιας και χαρίζει έξτρα ενυδάτωση χωρίς να κλείνει τους πόρους. 

Μείνε μακριά από βρώσιμα συστατικά

Όπως για παράδειγμα λάδι καρύδας, ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Ναι μεν είναι φυσικά αλλά όσον αφορά στην ακμή το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν το πρόβλημα. 

Peace Out Skincare Patches Peace Out Spots: Καταπραϋντικά patch με σαλικυλικό οξύ για τη μείωση των ατελειών. Η βιταμίνη Α που περιέχουν επιταχύνει την επούλωση και η αλόη ανακουφίζει από την ερυθρότητα. Η τεχνολογία των πολυμερών βοηθά στην απορρόφηση των ρύπων παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας από εξωτερικές ερεθιστικές ουσίες. Από το πρωί έως την επόμενη μέρα, το σπυράκι είναι λιγότερο ερυθρό, τραχύ και ενοχλητικό.

Χρησιμοποιήστε μια καλή θεραπεία σπυριών ή patches 

Είναι εξαιρετική ιδέα, ειδικά αν έχεις μερικές μόνο ώρες στη διάθεση σου πριν δημιουργήσεις το τέλειο, καλοκαιρινό μακιγιάζ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σου επισημάνω ότι είναι προϊόντα που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο μπάνιο σου. Προσοχή όμως. Δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιείς πολύ συχνά κι αν δεν είναι πραγματική ανάγκη, ειδικά αν περιέχουν στη σύνθεση τους οξέα ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν επιπλέον ερεθισμούς. Οι τοπικές θεραπείες είναι μια εξίσου καλή λύση απλά χρειάζονται μερικές ώρες για να λειτουργήσουν και πιο συγκεκριμένα όλη τη νύχτα. 

Υπάρχει πάντα και το concealer

Σε αυτές τις στιγμές είναι σωτήριο. Ή ακόμη καλύτερα το correcting σε πράσινο χρώμα που εξουδετερώνει το κόκκινο του ερεθισμού και της φλεγμονής. Το εφαρμόζεις τοπικά με ένα καθαρό πινέλο κάνοντας πολύ καλό blendig. Από πάνω μπορείς να απλώσεις μια πολύ λεπτή στρώση κονσίλερ στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το φον ντε τεν. 

 

 

 

 

Read More

And More