Τα 5 προϊόντα περιποίησης που θα χρειαστείς για να παραμείνει η επιδερμίδα σου πλούσια ενυδατωμένη όσο κρύο κι αν κάνει

Βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα, η θερμοκρασία είναι χαμηλή και η επιδερμίδα αφυδατώνεται παρουσιάζοντας σημάδια έντονης ξηρότητας. Κι εσύ, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα προλάβεις αλλάζοντας την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης. Αυτή, περιλαμβάνει προϊόντα με θρεπτικά συστατικά και ενυδατικές ιδιότητες. 

Μην ξεχνάς ότι το δέρμα επηρεάζεται τόσο από τον κρύο αέρα που απορροφά την φυσική του υγρασία όσο και τις συχνές εναλλαγές της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένες φόρμουλες που θα σε σώσουν. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν 5 προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις την επιδερμίδα σου πλούσια ενυδατωμένη, απαλή και με φυσική λάμψη. Και 5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά. Κράτησε σημειώσεις. 

Dior Dior Prestige Le Baume Démaquillant Exceptional Cleansing Balm-to-Oil: Εμπλουτισμένο με μικροθρεπτικά συστατικά από το Rose de Granville, αφαιρεί το μακιγιάζ και ταυτόχρονα περιποιείται και θρέφει το δέρμα. Η πλούσια υφή του με κερί τριαντάφυλλου μεταμορφώνεται σε έλαιο καθαρισμού. Μόλις έρθει σε επαφή με το νερό μετατρέπεται σε μεταξένιο γαλάκτωμα που ξεπλένεται εύκολα. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε γλυκερίνη διατηρεί τα επίπεδα ενυδάτωσης αφήνοντας το δέρμα απίστευτα απαλό, ελαστικό, άνετο και φωτεινό.

Καθαρισμός:  Εάν το δέρμα σου είναι ήδη ξηρό και αφυδατωμένο μην το παρακάνεις με τον καθαρισμό και κυρίως με προϊόντα σε μορφή αφρού που αφαιρούν τα φυσικά έλαια που προστατεύουν τον δερματικό φραγμό. Μια απαλή φόρμουλα με λάδι ή ακόμη ένα balm είναι ότι καλύτερο. Χρησιμοποιείς πάντα χλιαρό νερό και ταμπονάρεις με μια απαλή πετσέτα ή βαμβακερό πανάκι. 

The Inkey List PHA Toner: Κατασκευασμένο από μεγάλα μόρια αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας προσφέροντας την απαραίτητη υγρασία.

Μία παύση από τα σκληρά προϊόντα απολέπισης επιβάλλεται: Είναι η εποχή του χρόνου που φέρεσαι με εξαιρετική απαλότητα στο δέρμα. Αφήνεις στην άκρη τις “άγριες” συνθέσεις και επιλέγεις μια φόρμουλα με ήπια οξέα όπως για παράδειγμα τα πολυυδροξυοξέα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα χωρίς να διεισδύουν στον φραγμό του δέρματος. 

SkinCeuticals Epidermic Repair: Απαλή κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για να βοηθά στην επανόρθωση του εκτεθειμένου δέρματος, διευκολύνοντας την ταχεία αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού του. Αυτή η απαλή κρέμα ανακουφίζει και αποκαθιστά το ευαίσθητο δέρμα ενώ μειώνει αισθητά το κοκκίνισμα. Ιδανική για χρήση μετά από δερματολογικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των επιφανειακών και μέσου βάθους peels, του laser resurfacing, και του IPL. Ιδανικό για το Κανονικό, Ξηρό, Ευαίσθητο δέρμα που είναι ώριμο και αφυδατωμένο. 

Ανακάλυψε την βήτα-γλυκάνη: Είναι λίγα τα συστατικά που προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση στο δέρμα με το υαλουρονικό οξύ να είναι το πιο γνωστό. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να μάθεις τα πάντα για την βήτα-γλυκάνη. Ένα σύνθετο σάκχαρο, που προέρχεται από μαγιά, μύκητες,
φύκια ή βρώμη και προσφέρει στην επιδερμίδα την απαραίτητη υγρασία. Παράλληλα έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες,
που σημαίνει ότι θα βοηθά στην αποκατάσταση του δερματικού φραγμού. Σύμφωνα με μελέτες δημιουργεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας ένα αόρατο πέπλο προστασίας από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. 

La Roche Posay Hyalu B5 Serum: Ορός που βελτιώνει τη διαδικασία επανόρθωσης και αναζωογόνησης του δέρματος. Λειαίνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές ενώ εξασφαλίζει μέγιστη αποτελεσματικότητα με υψηλή ανοχή, ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Ορός με υαλουρονικό οξύ που τον εφαρμόζεις σε νωπό δέρμα: Είναι το απόλυτο tip των δερματολόγων και facialists.Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς ενυδατικούς παράγοντες. Ένα μόνο γραμμάριο μπορεί να χωρέσει έως και έξι λίτρα νερού και αυτός είναι ο λόγος που όλες μας έχουμε εμμονή με αυτό το συστατικό. Υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζεις και να προσέξεις: Το υαλουρονικό οξύ, από τη φύση του τραβάει την υγρασία από το δέρμα. Εάν εφαρμοστεί σε ξηρό δέρμα και σε περιόδους με ξηρό κλίμα ένας ορός με υαλουρονικό οξύ στη σύνθσεη του δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει. Αντιθέτως, ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ξηρότητα. Το υαλουρονικό οξύ αντλεί υγρασία από όπου είναι διαθέσιμη ακόμη και από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Μια εύκολη και έξυπνη λύση λοιπόν είναι να τον εφαρμόσεις σε νωπό ή ακόμη και βρεγμένο δέρμα ώστε να έχει ένα απόθεμα υγρασίας να αντλήσει. Συνεχίζεις με μια πλούσια ενυδατική κρέμα και μπορείς να μείνεις ήσυχη. 

La Mer Moisturizing Cream: Πολυτελής, πλούσια κρέμα βυθίζει την επιδερμίδα σε βαθιά, καταπραϋντική ενυδάτωση και βοηθάει στην αποκατάσταση της ξηρότητας. Η επιδερμίδα αποκτάει λεία και σφριγηλή αίσθηση. Οι γραμμές και οι ρυτίδες λειαίνονται ορατά. 

Αποφεύγεις τις φόρμουλες gel με βάση το νερό: Οι δροσερές ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό είναι ιδανικές το καλοκαίρι μια και έχουν ανάλαφρες υφές που δεν επιβαρύνουν το δέρμα σε συνδυασμό με τη ζέστη. Οι φόρμουλες σε μορφή τζελ που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορούν
να παγώσουν στην επιφάνεια του δέρματος όπως ακριβώς γίνεται και με το νερό στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου όταν κάνει ψύχος. Το αποτέλεσμα είναι τα έντονα σημάδια ξηρότητας και κατά προέκταση το σκάσιμο.

Photos: iStock

Read More

And More