Τα 5 sknicare συστατικά που θα δεις παντού το 2023

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τις τάσεις στο μακιγιάζ και τα μαλλιά οι experts δημιουργούν και skincare. Το ακριβώς σημαίνει αυτό; Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως: Πρόκειται για νέους τρόπους όσο αφορά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης αλλά και συστατικά που περιλαμβάνονται στα προϊόντα. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη rhode skin (@rhode)

Ενόψει της νέας χρονιάς τα λανσαρίσματα είναι πολλά και οι φόρμουλες περιέχουν συστατικά που προσφέρουν απίθανο αποτέλεσμα στην όψη του δέρματος. Υπάρχουν όμως 5 συγκεκριμένα που θα συζητηθούν πολύ το 2023 και θα τα δεις παντού. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζεις ποια ακριβώς είναι καθώς και τα οφέλη τους. 

Κράτησε σημειώσεις. 

Copper Peptides (Πεπτίδια του χαλκού): Λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά, μειώνουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου. Οι ειδικοί τα προτείνουν χωρίς δεύτερη σκέψη και εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις προσεχτικά τη σύνθεση των προϊόντων στην επόμενη επίσκεψη στο αγαπημένο σου beauty κατάστημα. 

L-Glutamine: Η γλουταθιόνη είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά στοιχεία που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια σε μορφή συμπληρώματος αλλά τώρα συμπεριλαμβάνεται και ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης. Μειώνει κηλίδες και πανάδες χαρίζοντας πιο φωτεινή όψη στο δέρμα. 

Μανδελικό οξύ: Γνωστό και ως Α Υδροξυ-οξύ προέρχεται από το πικραμύγδαλο. Στα θετικά του είναι ότι δεν προκαλεί ερεθισμούς όπως συμβαίνει συχνά με άλλα οξέα όπως για παράδειγμα το γλυκολικό ή το λακτικό. Επίσης, επειδή είναι ελαιοδιαλυτό καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, ανοίγει τους πόρους και αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα.  

Ουρία: Πρόκειται για ένα συστατικό που χρησιμοποιούν χρόνια τα skincare brands αλλά θεωρείται λιγάκι παρεξηγημένο. Στην πραγματικότητα είναι εκείνο που ενισχύει και συγκρατεί την υγρασία στο δέρμα και αποτελεί την τέλεια λύση για τα πολύ ξηρά δέρματα. Παράλληλα θα την βρεις και σε προϊόντα περιποίησης σώματος αφού ανακουφίζει από τον κνησμό και το ξεφλούδισμα. 

Πεπτίδια: Αν και είναι γνωστά ποτέ δεν έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύνθεση των προϊόντων περιποίησης όπως συνέβη με το υαλουρονικό οξύ και τη Ρετινόλη. Φρόντισαν όμως να τα κάνουν γνωστά οι celebrities (όπως η Hailey Bibeber) μιας και τα συμπεριέλαβαν στις σειρές που λάνσαραν. Στην πραγματικότητα, τα πεπτίδια λειτουργούν σαν δομικά στοιχεία αλλά και ως οδηγός που δείχνει στο δέρμα πώς να εκτελεί τις απαραίτητες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα η ενίσχυση του κολλαγόνου που χαρίζει ελαστικότητα και νεανική όψη. Ένας ορός με πεπτίδια στη σύνθεση του είναι το προϊόν που πρέπει να πάρει την πρώτη θέση στο νεσεσέρ σου άμεσα. 

 

Read More

And More