Τα διάσημα beauty hacks που οι experts θέλουν να αγνοήσεις

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες από εμάς ανακαλύπτουμε νέα beauty hacks που γίνονται viral στα social media και έχουν να κάνουν με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα, έξυπνα και ευρηματικά. Συχνά όμως αναρωτιέμαι αν είναι ασφαλή ή κατάλληλα για τον δικό μου τύπο επιδερμίδας. 

Το ίδιο κι εσύ, είμαι σίγουρη. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά ζητώ τη συμβουλή δερματολόγου ή facialist ώστε να αποφύγω τις κακοτοπιές. Ένα “κόλπο” που παρακολούθησα στην αγαπημένη μου TikToker μπορεί να λειτουργεί τέλεια σε εμένα για εσένα όμως ίσως είναι ότι χειρότερο. 

Και τώρα έρχεται η σειρά των experts να πουν ποια είναι τα διασημότερα beauty hacks που πρέπει να αποφεύγεις. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κρατήσεις σημειώσεις.

Skincare Coctailing: Είναι η τάση που θέλει να αναμειγνύεις τα τρία βασικά προϊόντα περιποίησης, ενυδατική κρέμα, serum και αντηλιακό. Οι ειδικοί προτείνουν να το αποφύγεις μιας και το αντηλιακό χάνει τη δράση του που σημαίνει ότι δεν καταφέρνει να σε προστατεύσει. Το σωστό είναι να εφαρμόσεις τον ορό αρχικά. Περιμένεις να απορροφηθεί και συνεχίζεις με την ενυδατική σου κρέμα. Θα χρειαστείς επίσης μερικά λεπτά πριν απλώσεις την αντηλιακή. 

Συσκευές για τους πόρους: Ναι, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν στο εμπόριο αλλά και διαδικτυακά. Οι ειδικοί επιμένουν ότι μόνο δερματολόγοι και αισθητικοί μπορούν να ανοίξουν και καθαρίσουν τους πόρους χωρίς να προκαλέσουν ερεθισμούς ή περαιτέρω βλάβες στο δέρμα. Αν θέλεις μια “θεραπεία¨ στο σπίτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις προϊόντα απολέπισης με νιασιναμίδη ή οξέα στη σύνθεση τους. 

Slugging: Είναι ένα trend που κάνει θραύση και προτείνει να ενυδατώνεις την επιδερμίδα με βαζελίνη ή μαλακτικές κρέμες. Σε ένα πολύ ξηρό δέρμα και τις ημέρες με υπερβολικό κρύο μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Αν όμως έχεις λιπαρό και με τάση ακμής απαγορεύονται ρητά. Το πιθανότερο είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση. Αντίθετα ενυδατικές φόρμουλες με ceramides και λιπίδια χαρίζουν την απαραίτητη υγρασία χωρίς να δημιουργούν προβλήματα. 

Οδοντόκρεμα στα σπυράκια: Είναι ένα από τα παλιότερα και πιο διάσημα hacks που επανάφεραν στο προσκήνιο οι beauty influencers. Ναι μεν τυγχάνει να είναι γρήγορο, βολικό και αποτελεσματικό αλλά προκαλεί έντονη ξηρότητα και ερεθισμούς. Αντίθετα, ένα προϊόν τοπικής εφαρμογής με ρετινοειδή, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ στη σύνθεση του είναι το πλέον κατάλληλο. 

Μείνε μακριά από scrubs με ζάχαρη και αλάτι: Το πιθανότερο είναι να δημιουργήσουν φλεγμονές και αυτό που οι experts ονομάζουν “microtears”, μια μορφή φλεγμονής στο δέρμα. Αντί αυτών επιλέγεις απολεπιστικά προϊόντα σε μορφή κρέμας με υδροξυοξέα στη σύνθεση της που προστατεύουν τον δερματικό φραγμό. 

Photos: iStock

 

 

 

 

Read More

And More