Τα καλύτερα προϊόντα ρετινόλης αν δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις!

Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο διάσημα δραστικά συστατικά (αν όχι ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ!) και είναι σίγουρο πως στις συσκευασίες των καλλυντικών που βλέπεις παντού έχεις διαβάσει για αυτό το συστατικό. Εν τάχει, η ρετινόλη ανήκει στην Βιταμίνη Α η οποία είναι η βασίλισσα όλων των βιταμινών, και έχει πολλαπλή δράση αφού λειτουργεί από την ακμή μέχρι τις ρυτίδες, αναγεννά και απολεπίζει τα κύτταρα, δρα εκτός από την επιφάνεια και στο ίδιο το DNA μας και κάνει ένα σωρό ακόμη πράγματα για τα οποία αναλύσαμε πολύ πρόσφατα εδώ και πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο, ειδικά αν θέλεις να βάλεις στη ρουτίνα σου κάποιο τέτοιο προϊόν

Και τώρα έρχεται η εύλογη ερώτηση: και ποιο προϊόν ρετινόλη να επιλέξω; Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένας μας προϊόντα ρετινόλης σε μορφή κρέμας ή serum. Ποια η διαφορά τους; Ένα προϊόν σε μορφή serum έχει χαμηλό μοριακό βάρος και διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα, ένα προϊόν σε μορφή κρέμας δεν πάει πιο βαθιά και άρα είναι λιγότερο ερεθιστική αν α) έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή β) πρόκειται να εντάξεις στη ρουτίνα σου τώρα ένα τέτοιο προϊόν αν και πάντα παίζει σημαντικό ρόλο η ποσότητα ρετινόλης σε ένα προϊόν και το PH του. Ακολουθούν οι προτάσεις μας!

Best for: εδώ θα βρεις την υψηλότερη συγκέντρωση ρετινόλης 1%

 

1% Pure Retinol Skouras Med, €70.00. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία προϊόντα ρετινόλης αφού το 1% είναι από τα υψηλότερα ποσοστά σε συγκέντρωση καθαρής ρετινόλης που μπορείς να βρεις στην αγορά! Κάτι ακόμη που είναι σημαντικό είναι ότι η ρετινόλη είναι λιπόφιλη (απορροφάται καλύτερα όταν βρει “λιπαρό περιβάλλον”) και το συγκεκριμένο προϊόν στηρίζεται σε μια εξειδικευμένη τεχνολογία καθώς τα δραστικά του συστατικά εμπερικλείονται σε φορέα λιπιδίων από κερί carnauba με αποτέλεσμα να επιταχύνουν την άμεση απορρόφηση, ενώ μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα ερεθισμών. 

Best for: για τις πολύ βαθιές ρυτίδες και τα σημάδια της φωτογήρανσης που νομίζεις ότι δεν είναι αναστρέψιμα

 

Intensive Retinol Oil Serum, Institut Esthederm, €85.90. Αυτό το ελαιώδες serum είναι ιδανικό για επιδερμίδες με βαθιές ρυτίδες ή επιδερμίδες που έχουν πρόσφατα σημάδια φωτογήρανσης. Χρησιμοποιείται συνδυαστικά με την αντίστοιχη κρέμα της σειράς (μπορείς, βεβαίως, να την χρησιμοποιήσεις και με την κρέμα σου και αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη σου είναι ένα αποτέλεσμα lifting!

Best for: ενυδάτωση και ρετινόλη σε ένα βήμα!

Plantscription Retinol Night Moisturizer With Alpine Flower, Origins, €67.50. Ενυδάτωση και αντιγήρανση σε ένα step! Αυτή εδώ η κρέμα συνδυάζει δύο βήματα σε ένα και είναι ιδανική για τις ρυτίδες αλλά και αν νιώθεις την επιδερμίδα σου να διψάει! 

Best for: αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα εδώ θα βρεις την φυτική εναλλακτική της ρετινόλης!

Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping Creme, Ole Henriksen, Sephora, €52.95. Αυτή η κρέμα περιέχει Bakuchiol το οποίο είναι η φυτική ρετινόλη και είναι ιδανική ειδικά αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα. Συνδυάζεται με AHA και απoτελεί μια all in one κρέμα με απολεπιστική δράση, δράση ενάντια στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες αλλά και τις δυσχρωμίες. 

Best for: αν ψάχνεις μια value for money πρόταση!

 

Retinol Serum B3, La Roche Posay, €39.00. Αυτή η ρετινόλη συνδυάζεται με B3 έτσι ώστε να προσφέρει και βαθιά ενυδάτωση στην επιδερμίδα ενώ είναι επίσης ιδανική και για ευαίσθητα δέρμα. Επιπλέον είναι μια από τις πιο value for money επιλογές που θα βρεις στην αγορά. 

Best for: αν θέλεις να ξυπνάς το πρωί πραγματικά ανανεωμένη! 

Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil, Sephora, €56.50. Τα έλαια της Sunday Riley είναι πολύ διάσημα κι εδώ θα βρεις και αυτό το έλαιο που περιέχει εστέρα ρετινοϊκού οξέος που μειώνει την εμφάνιση των πόρων και των ρυτίδων, βελτιώνοντας ορατά τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης. 

*Οι παραπάνω τιμές είναι οι αρχικές αναγραφόμενες και δεν περιλαμβάνουν την έκπτωση. 

 

Read More

And More