Βλεφαροπλαστική: Η επέμβαση που αποκαθιστά τη νεανική όψη των ματιών

Ο διακεκριμένες Πλαστικός Χειρουργός, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, μας εξηγεί σήμερα, όσα όσα θέλουμε να γνωρίζουμε για τη βλεφαροπλαστική. Πονάει; Πόσο καιρό μετά μπορούμε να επιστρέψουμε στις υποχρεώσεις μας; Πώς γίνεται;

Η κλασική βλεφαροπλαστική στις μέρες μας είναι ελάχιστα επεμβατική και αναίμακτη. Γίνεται με τοπική αναισθησία, σε μία συνεδρία, η επέμβαση διαρκεί περίπου 60 – 90 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία. Κατά τη διάρκειά της, αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα αλλά και το λίπος, όπου χρειάζεται, είτε με εξωτερική τομή (στη σχισμή του βλεφάρου ή κοντά στις κάτω βλεφαρίδες, έτσι ώστε να μην είναι εύκολα εμφανής) ή με εσωτερική τομή από τον επιπεφυκότα. Τα ράμματα είναι τόσο μικρά που θεωρούνται “αόρατα”.

Πείτε μας δύο λόγια για την επέμβαση… Πόσο διαρκεί, αν πονά, με τι αναισθησία γίνεται κ.τ.λ.
Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση “σακούλας”. Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. 

Πότε μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει σπίτι του, στη δουλειά του και να εκτεθεί σε κόσμο;
Τα σημεία των τομών εξαφανίζονται προοδευτικά από μια εβδομάδα με ένα μήνα μετά την επέμβαση, ενώ ήδη 8 ημέρες από την επέμβαση δεν είναι ορατά λόγω της καλής αιμάτωσης και επούλωσης της περιοχής.

Γιατρέ, σε αυτήν την περίδο του Covid έχουν αυξηθεί οι πλαστικές επεμβάσεις, πως αντιδρά ο κόσμος;
Οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν τον χρόνο να δουν τον εαυτός τους, τι τους απασχολεί και θα ήθελαν να φτιάξουν. Είδαν επίσης τον εαυτό τους πάρα πολύ στις κάμερες και εντόπισαν ατέλειες οι οποίες μπορεί να μην φαίνονταν στον καθρέφτη. Οι συχνές τηλεδιασκέψεις πυροδότησαν μια αυτοκριτική αντίδραση σύγκρισης που οδηγεί γυναίκες και άντρες στο να υπάρχει αυξημένη ζήτηση πλαστικών επεμβάσεων. Ο ασθενής είναι ταυτόχρονα και ο παρατηρητής έτσι κάνει μια συνεχόμενη αυτοκριτική σύγκρισης. Η πλαστική χειρουργική προσφέρει πλέον 100% αποτελεσματικές και εντυπωσιακές λύσεις, προσφέρει την εγγύηση του άμεσου και μόνιμου αποτελέσματος. 


ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΡ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ
Ερμού 6 Σύνταγμα
210.3242222
Κολοκοτρώνη 4 Κηφισιά
210.8080051
Μαραγκού 3 Γλυφάδα
210.9680240
Μητροπόλεως 8 Θεσσαλονίκη
2310.278570

www.drboukouvalas.gr

Read More

And More