Χρειάζεσαι μόνο τρία προϊόντα για το πρόσωπό σου! Ποια είναι!

Είμαι κάπως μανιακή με τα καλλυντικά! Και έχω μια μανία όχι τόσο με τα προϊόντα μακιγιάζ (δεν πολυβάφομαι κιόλας) αλλά με τα προϊόντα περιποίησης: serum, ενυδατική, αντηλιακή, συσφικτική, κρέμα αντιγήρανσης, κρέμα πρόληψης της γήρανσης, κρέμα ματιών, ένα άλλο προϊόν που φοριέται τοπικά ως filler στις ρυτιδούλες, ένα λαδάκι μασάζ και μπλα, μπλα, μπλα…

Αλλά σε μια περίοδο σαν κι αυτή που τα budget όλων μας περιορίζονται και που σίγουρα το plus something για την ομορφιά σου θα σκεφτείς διπλά για να το αποκτήσεις (αν το σκεφτείς, κιόλας), υπάρχει και η άλλη οδός που λέω να την βαφτίσω πίσω στα απλά οδό. Αν ρωτούσες το δέρμα σου, λοιπόν, τι χρειάζεται, ποια είναι τα βασικά για να τραφεί, να την φροντίσεις και να παραμείνεις όμορφη, τι θα σου απαντούσε; Δεδομένου ότι το δέρμα κανενός ανθρώπου πάνω σε αυτόν τον πλανήτη δεν έχει γλώσσα για να εκφαστεί, απευθύνθηκα σε εκείνον που ξέρει να το αποκωδικοποιεί, στην δερματολόγο μου. Το ερώτημα ήταν σαφές: αν σου έλεγα να μου προτείνεις τα απολύτως απαραίτητα για το πρόσωπό μου, για το πρόσωπο κάθε γυναίκας σε αυτό τον κόσμο, όποια ηλικία κι αν έχει, ποια θα ήταν αυτά; Να τι μου είπε η δερματολόγος, Μάργκυ Καπελάρη. Για αρχή, σημείωσε: είναι μόλις τρία!

Προϊόν no 1: Αντηλιακή
“Αυτή την εποχή του χρόνου επειδή είναι καλοκαίρι αν ήταν να έχω μόνο ένα πράγμα στην ντουλάπα με τα καλλυντικά μου αυτό θα ήταν το αντηλιακό. Πλέον, τα σύγχρονα αντηλιακά έχουν μέσα και βιταμίνες, βιταμίνη Ε, σύμπλεγμα βιταμινών αντιοξειδωτικών που εξασφαλίζουν πέρα από την προστασία που χρειάζεται το πρόσωπό μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και επανόρθωση των βλαβών ενώ έχουν ακόμη και ενυδατικά στοιχεία.

Άρα διαλέγω το αντηλιακό μου με βάση το φωτότυπο του δέρματός μου. Αν έχω δηλαδή δέρμα που καίγεται εύκολα θα επιλέξω SPF50. Aν έχω ένα δέρμα σταρένιο θα επιλέξω minimum 20SPF ή 30 που είναι το ιδανικό και αυτό είναι το βασικό μου όπλο.
Θα διαλέξω φυσικά και την υφή του αντηλιακού μου ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μου. Αν έχω ένα ξηρό δέρμα θα ζητήσω ένα σε μορφή κρέμας, αν έχω ένα λιπαρό δέρμα υπάρχουν πλέον οι υφές dry touch και τα gel που καλύπτουν και τα λιπαρά δέρματα.

Κάθε πρωί, λοιπόν, αφού πλύνω το πρόσωπό μου θα φορέσω το αντηλιακό μου που φοριέται πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ”.

Bonus info: για ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση προτίμησε μια αντηλιακή με χρώμα που θα μπορείς να την φοράς πρωί- βράδυ σαν make up.

Προϊόν no 2: κρέμα (και ποια είναι η σωστή για την ηλικία σου)
“Το αμέσως επόμενο σημαντικό προϊόν για την φροντίδα του προσώπου μου είναι μια 24ωρη κρέμα η οποία θα φοριέται το βράδυ. Πάλι, λοιπόν, ανάλογα με την ηλικία μου και τις ανάγκες που έχει το δέρμα μου θα πρέπει να διαλέξω τη σωστή.

Οι πιο νεαρές ηλικίες των 30 μπορούν να πάρουν μια απλή ενυδατική κρέμα η οποία θα καλύψει την ανάγκη για υγρασία και θα μπορεί να φορεθεί και στα μάτια ως κρέμα ματιών.

Αν είμαι σε πιο μεγάλη ηλικία θα διαλέξω μια κρέμα που να έχει πεπτίδια, φυτικούς αυξητικούς παράγοντες ή βλαστοκύτταρα για να μπορεί να μου δώσει πιο έντονη αντιγήρανση (τα συστατικά αυτά αναγράφονται στην συσκευασία).
Τα πεπτίδια είναι βασικά αμινοξέα, είναι πρωτεϊνες που βοηθούν στην ανάπλαση των ινοβλαστών, των κυττάρων του δέρματος που ευθύνονται για την δημιουργία του κολλαγόνου. Οι σύγχρονες αντιγηραντικές κρέμες έχουν και ένα πεπτίδιο που δρα άμεσα στην σύσφιξη, στους μυοϊνοβλάστες όπως επίσης πολλές κρέμες έχουν συμπλέγματα από ποικίλα φυτικά προϊόντα για να μπορούν να κάνουν σύσφιξη. Άρα θέλουμε να πάρουμε μια κρέμα που να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερο συνδυασμό προϊόντων”.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΕΣ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ):
– Heliocare αντιηλιακό Τζελ- Κρέμα SPF50 με χρώμα, από €37.00 €29.60. Καν΄το δικό σου εδώ

– Apivita Suncare αντηλιακή κρέμα προσώπου για τις πανάδες με χρώμα SPF50, €12.00

24ΩΡΕΣ ΚΡΕΜΕΣ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ):
– Bepanthol Instensive ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, €8.50
– ROC Pro-Renove κρέμα αντιγήρανσης, €25.00

ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

– Vichy Purete Thermale αφρώδης ενυδατική κρέμα καθαρισμού, €14.00
– Κορρές αφρώδης κρέμα καθαρισμού με Πρωτεϊνες Γάλακτος, €22.90

Προϊόν no 3: ένα απαλό καθαριστικό

“Τέλος, θα διαλέξω ένα απαλό καθαριστικό ώστε να μπορώ να καθαρίζω το πρόσωπό μου από τους ρίπους και να κάνω και ντεμακιγιάζ ταυτόχρονα. Υπάρχουν απαλά καθαριστικά που δεν έχουν σαπούνι αλλά συστατικά όπως aloe vera, πανθενόλη και ιαματικό νερό. Χάρη, λοιπόν, σε αυτά τα απαλά συστατικά καθαρίζεις παράλληλα την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και κάνεις και ενυδάτωση μαζί.

Τα συγκεκριμένα καθαριστικά προσώπου που είναι σε κρεμώδη μορφή είναι η νέα τάση στα καθαριστικά ώστε να μην καταστρέφεται το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας την ώρα που πλένεσαι με το νερό. Και για την χώρα που ζούμε, αυτού του τύπου τα καθαριστικά είναι ό,τι πρέπει. Γιατί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το νερό έχει πολύ σκληρά άλατα και απογυμνώνει την επιδερμίδα μας την ώρα που το καθαρίζουμε. Το συγκεκριμένο αφαιρεί ρίπους, σμήγμα, μακιγιάζ αλλά εξασφαλίζει και ενυδατικά στοιχεία στην επιδερμίδα μας”.

Read More

And More