Smells like Xmas! Τα αρώματα που θα κάνουμε δώρο αυτά τα Χριστούγεννα!

Ετοιμάζετε την gift list των γιορτών και έχετε χαθεί στον πλανήτη της αρωματοποιίας; Δοκιμάσαμε και σάς προτείνουμε 8 ιδιαίτερα, σοφιστικέ αρώματα που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο!

1. Dior J’Adore Absolu Eau de Parfum

Ένα θεϊκό συμπύκνωμα των πιο ντελικάτων, εκλεκτών λουλουδιών, ένα νέκταρ με την υπογραφή του Francois Demachy, Δημιουργού των αρωμάτων Dior. Σε αυτή τη νέα άφιξη στην οικογένεια JAdore, ο ταλαντούχος αρωματοποιός ενώνει ζωηρά και αισθησιακά absolu από γιασεμί της Grasse, γιασεμί Sambac, τριαντάφυλλο και μανόλια. Εδώ, η φρεσκάδα τους βουτάει στη γλύκα ενός απολαυστικού σιροπιού, δίνοντας ένα θεϊκό, σαγηνευτικό νέκταρ. Το γιασεμί από την Grasse παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο JAdore Absolu: «Σε αυτή τη σύνθεση θέλησα το Γιασεμί να λάμπει με όλη του την ένταση. Είναι ζωικό, φρουτώδες, βουτηγμένο στο φως του ήλιου. Τυλιγμένο με γλυκές νότες από άνθη πορτοκαλιάς και τριαντάφυλλο, αποκαλύπτει πτυχές που θυμίζουν νέκταρ και μαγεύουν τις αισθήσεις», λέει ο αρωματοποιός για το δημιούργημά του (τα 50 ml 82,46€).

2. Paco Rabanne Pure XS For Her, Eau de Parfum

Ο πάντα ανήσυχος αρωματοποιός Quentin Bisch της εταιρείας Givaudan έκανε για άλλη μία φορά την έκπληξη με το νέο Pure XS For Her. Επιστρέφοντας στο Παρίσι από ένα ταξίδι του στο Reunion Island, θέλησε να δημιουργήσει ένα άρωμα που να περιστρέφεται γύρω από τη νέα του εμμονή, το ylangylang. Αποφάσισε να το συνδυάσει με νότες popcorn, ένα ταίριασμα που αποδείχτηκε ερωτικό και εκρηκτικό καθώς οι νότες παρασύρουν η μία την άλλη, συγκρούονται και απογειώνονται, σε συνδυασμό με γλυκιά βανίλια, σανδαλόξυλο και σπόρους ambrette. Αναμφίβολα ένα ιδιαίτερο orientalfloral άρωμα, που εκφράζει απόλυτα το στυλ Paco Rabanne. (τα 50 ml 78,50€)

3. Prada La Femme Intense Eau de Parfum

Ένα χρόνο μετά την άφιξη του Prada La Femme, η αρωματοποιός Daniela Andrier θέλησε να βουτήξει στα βαθιά και να εξερευνήσει κάθε διάσταση της floral καρδιάς του. Στο La Femme Intense οι νότες από tuberose αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο, χάρη στην ύπαρξη του ylangylang ενώ στη βάση του συναντάμε νότες από πατσουλί, βετιβέρ, βανίλια και ίριδα (το signature συστατικό του οίκου), που δίνουν βάθος και αισθησιασμό.

4. Giorgio Armani Si Passione Eau de Parfum

Σε αυτή τη νέα εκδοχή του iconic, πλέον, αρώματος Si (που πρωτοσυναντήσαμε το 2013), ο Maestro θέλησε να αποκαλύψει μια άλλη διάσταση του χαρακτήρα του, «έναν ακαταμάχητο συνδυασμό χάρης, δύναμης και ανεξαρτησίας πνεύματος», όπως λέει και ο ίδιος. Το Si Passione, είναι ένα fruity floral άρωμα που ανοίγει με νέκταρ μαύρου φραγκοστάφυλλου Jungle Essence, αχλάδι και ροζ πιπέρι, στην λουλουδάτη καρδιά του συναντάμε τριαντάφυλλο, γιασεμί, ηλιοτρόπιο αλλά και-έκπληξη!- ανανά, ενώ στη βάση του έρχεται ο κέδρος, η βανίλια και η συνθετική νότα Orcanox, που αναδύει νότες musk και λευκού ξύλου. Το κόκκινο χρώμα αποτυπώνει το πάθος που πάλλεται μέσα στο μπουκάλι του Si Passione. “Κόκκινο σαν το σημάδι της ζωτικότητας, κόκκινο σαν το σημάδι του πάθους» λέει ο Giorgio Armani, που υπογράφει ένα ακόμα άρωμα του πόθου μας (τα 50 ml 68,21€)

5. Carolina Herrera Good Girl Legere Eau de Parfum

Αυτή η εκδοχή του original Good Girl είναι εξίσου συναρπαστική και πιο ελαφριά (αλλά όχι ανάλαφρη). Η αρωματοποιός Louise Turner επιλέγει να δώσει μια περισσότερο floral διάσταση στο αρχικό κοκτέιλ και έτσι οι νότες γιασεμιού αναδεικνύονται από το ylangylang, η ένταση από τις νότες tuberose περιορίζεται ενώ οι νότες καφέ που βρίσκαμε στο original άρωμα δεν συμμετέχουν σε αυτή την εκδοχή. Στη βάση συναντάμε ξανά tonka bean και σανδαλόξυλο, καθώς και gourmant νύξεις από πραλίνα και dulce de leche. Ένα άρωμα αφιερωμένο στις ισχυρές γυναίκες και τη χαρά τους για τη ζωή (τα 50 ml 74,36€).

6. Joy by Dior Eau de Parfum

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το λανσάρισμα του εμβληματικού JAdore, ο οίκος Dior παρουσίασε στην αρχή της σεζόν το νέο του μικρό αριστούργημα: το Joy by Dior είναι «ένα άρωμα που χαρακτηρίζεται από απλότητα και ενέργεια, μια ανάσα καθαρού αέρα, ένα μονοπάτι που σάς ταξιδεύει, που σάς παρασύρει μακριά», είπε χαρακτηριστικά ο διάσημος αρωματοποιός Francois Demachy, Δημιουργός των αρωμάτων Dior. Το Joy by Dior ανοίγει με νότες εσπεριδοειδών, ξύσμα από περγαμόντο και μανταρίνι ενώ στην καρδιά του «χτυπάει» τριαντάφυλλο σε μορφή εκχυλίσματος αλλά και absolute, καθώς και γιασεμί. Στη βάση του συναντάμε ζεστό και κρεμώδες σανδαλόξυλο, κέδρο, πατσουλί και μόσχο- μια αρμονία τρυφερή, οικεία και αισθησιακή (79,60€ τα 50 ml)

7. Lancome La Vie est Belle Eau de Parfum

Αν η χαρά της ζωής ήταν γυναικείο άρωμα, θα μύριζε σίγουρα όπως το αγαπημένο La Vie est Belle της Lancome. Τρεις κορυφαίοι αρωματοποιοί της Γαλλίας έβαλαν ο κάθε ένας τον καλύτερο εαυτό του για τη δημιουργία αυτού του κοκτέιλ που βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των best selling αρωμάτων – και όχι τυχαία. Η φωτεινότητα της μανόλιας και η χαρακτηριστική gourmant αύρα του, το χαμόγελο που διαγράφεται στο μπουκάλι αλλά και το υπέλαμπρο χαμόγελο της Julia Roberts, της μούσας του αρώματος, μένουν αξέχαστα και δημιουργούν μια αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας σε όποιον το φοράει – ή, απλά, το μυρίζει. Το συγκεκριμένο, συλλεκτικό μπουκάλι του La Vie est Belle της Lancome θα το βρείτε αποκλειστικά στα Sephora (τα 50 ml 63,37€).

+ 1 για εκείνον

Dior Sauvage Eau de Parfum

«Την ώρα που βγαίνουν οι λύκοι και ο ουρανός φλέγεται, αποκαλύπτεται μια νέα μαγεία». Πέρασαν τρία χρόνια από την άφιξη του αντρικού αρώματος Dior Sauvage και ο Francois Demachy, ο Δημιουργός των αρωμάτων Dior, αποφάσισε να αποκαλύψει μια πτυχή του χαρακτήρα του που δεν ήταν προφανής. Στην Eau de Parfum εκδοχή του, το κοκτέιλ διατηρεί κάποιες από τις αρχικές νότες, όπως το περγαμόντο από την Καλαβρία, το πιπέρι Σετσουάν, η λεβάντα και το Αmbroxan όμως έρχονται και ζεστές, oriental νότες από γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο και βανίλια από την Παπούα της Νέας Γουινέας να δώσουν μια πιο μυστηριώδη, αισθησιακή διάσταση στο άρωμα (τα 60 ml 62,21€).

Σάς ενδιαφέρει: Αν οι μόνες ώρες που προλαβαίνετε να κάνετε shopping είναι οι… μεταμεσονύχτιες, δεν έχετε παρά να μπείτε στο www.sephora.gr και να κάνετε τις αγορές σας online! Αν πάλι εκμεταλλεύεστε κάθε μικρό κενό μέσα στη μέρα σας σερφάροντας από το κινητό σας, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το ολοκαίνουριο application της Sephora, να ενημερωθείτε για τις νέες αφίξεις, τις προσφορές και τα best selling προϊόντα και, φυσικά, να κάνετε shopping με τον πιο εύκολο τρόπο!

Read More

And More