SOS tips για να ξυπνήσεις λαμπερή στο πλάι του μετά το ρεβεγιόν!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όλες βγαίνουμε και θέλουμε να δείχνουμε εντυπωσιακές με ένα τέλειο βάψιμο, ένα τέλειο χτένισμα και ένα υπέροχο φόρεμα! Πίνουμε πολύ αλκοόλ γιατί δεν το κάνουμε και καθημερινά και ξενυχτάμε μέχρι το πρωί. Τι γίνεται όμως την επόμενη μέρα που δεν αντέχουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη επειδή το πρόσωπό μας είναι πρησμένο ή έχει μαύρους κύκλους;
Η δερματολόγος Μάργκυ Καπελλάρη σου δίνει την λύση. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και μέχρι να ξυπνήσει ο καλός σου εσύ θα λάμπεις όπως ακριβώς την προηγούμενη μέρα πριν το ρεβεγιόν!
Για το πρόσωπο
Αρχικά μπορείς να κάνεις αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ένα ενζυμικό πίλινγκ (θα το βρεις στα καταστήματα καλλυντικών και φέρει την ένδειξη πίλινγκ ενζυμικό). Η άλλη περίπτωση είναι να κάνεις πίλινγκ με κόκκους. Μετά από το πίλινγκ θα βάλεις μία μάσκα καταπραϋντική ή μία μάσκα με αζουλένιο (είναι μία ουσία που καταπραΰνει και ενυδατώνει) ή μία μάσκα με υαλουρονικό και βιταμίνη Ε. Σίγουρα έχεις μια τέτοια στο ντουλάπι του μπάνιου της. Άφησέ την να δράσει για 30 λεπτά.

Για τα μάτια
Εάν έχεις έντονα πρηξίματα στα μάτια μπορείς να βράσεις φακελάκια τσάι, να τα βάλεις στο ψυγείο να παγώσουν (όχι στην κατάψυξη) και να κάνεις παγωμένες κομπρέσες στα μάτια για 10 λεπτά. Στη συνέχεια θα βάλεις έναν ορό υαλουρονικό (υπάρχει υαλουρονικό που είναι για όλο το πρόσωπο αλλά μπαίνει και στα μάτια) και να κάνεις απαλές και γρήγορες κινήσεις γύρω από τα μάτάκια.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα έχεις καταφέρει να διώξεις τα σημάδια της κούρασης μέσα σε μόλις 30 λεπτά! Κι ένα extra hint από εμάς: βάλε το ξυπνητήρι μισή ώρα νωρίτερα ώστε να μην έχεις τον φόβο να σε βρει με την μάσκα την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς!

Από την Αγγελική Χριστοπούλου

Read More

And More