Τα αρώματα του φθινοπώρου: 9 μεθυστικές εσάνς που θα σε συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες

Αλλαγή εποχής και εκτός από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που αργά και σταθερά αλλάζει είναι η στιγμή να επιλέξεις και το νέο σου άρωμα. Τα αγαπημένα brands έχουν ήδη λανσάρει υπέροχες εσάνς, μία από τις οποίες ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία και τη διάθεσή σου. 

Πριν καταλήξεις σε εκείνη που θα σε συντροφεύσει τους επόμενους μήνες, δες στη συνέχεια εκείνα που προτείνουν-δημιούργησαν οι μεγαλύτεροι οίκοι. 

Giorgio Armani Si Eau de Parfum Intense: Μια ακόμη πιο ζεστή εσάνς που συνδυάζει το νέκταρ μαύρου φραγκοστάφυλου με μια βελούδινη λουλουδάτη καρδιά και ένα αισθησιακό μπουκέτο βανίλιας. Το νέο μπουκάλι του Sì, που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στη Γαλλία και στην Ιταλία σαν πολύτιμο κόσμημα, αποτελείται κατά 15% από ανακυκλωμένο γυαλί επιδεικνύοντας μια μοναδική τεχνογνωσία στην υαλουργία.

Penhaligon’s Portraits The Omniscient Mr ThompsonO παντογνώστης Mr Thompson είναι ένας βιρτουόζος της τέχνης της κατασκοπείας, ή της διακριτικής παρακολούθησης, όπως προτιμά να λέει. Διαθέτοντας μια έκτη αίσθηση για αδιακρισία, ξέρει πως κάτι δεν πάει καλά πριν καν αυτό συμβεί. Η αναμονή πάντοτε νικά την βιασύνη – αυτό είναι το μότο του. Ένα infusion από απαλά αλλά σπινθηροβόλα μπαχαρικά ανοίγει αυτό το γοητευτικό άρωμα. Το εθιστικό ίχνος μιας πληθωρικής πουδρέ ίριδας οδηγεί σε ένα βελούδινο γάλα σουσαμιού, ενώ μια πλούσια και γλυκιά βανίλια αποκαλύπτει διακριτικά τον μαγευτικό αισθησιασμό της.

Jean Paul Gaultier Divine Eau de Parfum: Floral και συγχρόνως γλυκό, με μια εσάνς αλμυρού αέρα, δημιουργήθηκε από τον  αρωματοποιό Quentin Bisch. Μια vegan και cruelty free σύνθεση, με συστατικά 90% φυτικής προέλευσης αλλά και μια ρευστή και αισθησιακή ένταση κλείνεται μέσα στο εμβληματικό μπουκάλι. Ένα floral και gourmand ακόρντο διακόπτεται από μια αλμυρή πινελιά. Μεγαλοπρεπής, ηλιόλουστος, εντυπωσιακός, à la Gaultier, ένας κρίνος ξετυλίγει την πληθωρικότητά του ανάμεσα σε ένα μπουκέτο λευκών λουλουδιών, ενώ μια τέλεια αφράτη merengue αποπνέει μια απολαυστική, κρεμώδη γλυκύτητα.

Lancome Idole Now: Συνδυάζει το αιθέριο έλαιο με το αποσταγμένο ανθόνερο. Η «φυσική» ορχιδέα αποκαλύπτει το υπέροχο πουδρέ άρωμα μιας ορχιδέας της Μαλαισίας. Απαθανατίζοντας τη σύσταση του αρώματος του λουλουδιού στη φύση, σαν «οσφρητική φωτογραφία», μια νέα τεχνολογία επιτρέπει στους αρωματοποιούς να αναπαράγουν το άρωμα της ορχιδέας χωρίς να συλλέξουν ή να καταστρέψουν το λουλούδι. Μέσα από μια συμφωνία ορχιδέας με τόνους musk, προσθέτει μια πινελιά ζεστής φινέτσας στην αύρα του.

byredo Rouge Chaotique:  Το πρώτο oud gourmand άρωμα στη Night Veils Collection. Ο ζωώδης αισθησιασμός του agarwood, μιας από τις πιο ακριβές πρώτες ύλες στον κόσμο, δημιουργεί ένα εντυπωσιακό φινάλε καθώς συνδυάζεται με πατσουλί και ισορροπεί με την τραγανή ένταση του πάπυρου. Μια συναρπαστική γεύση αντιθέσεων ανακαλύπτει την ομορφιά που κρύβεται στην παραφωνία, μια έκφραση αρμονίας που υπονομεύεται από ασυμφωνία.

Burberry Goddess: Μια μοναδική gourmand οσφρητική δημιουργία στην οποία πρωταγωνιστεί ένα δυνατό τρίπτυχο από ξεχωριστές βανίλιες. Μετά τη συγκομιδή τους, που γίνεται με το χέρι, οι καρποί μένουν για πέντε με επτά εβδομάδες να στεγνώσουν φυσικά στον ήλιο. Στη συνέχεια αποθηκεύονται σε ξύλινα κουτιά για να ωριμάσουν και να αναπτύξουν το χαρακτηριστικό, γλυκό άρωμά τους.

Jean-Claude Ellena Heaven Can Wait: Το γαρύφαλλο, το pimento και ο σπόρος καρότου συνδυάζονται με την εκλεπτυσμένη ομορφιά της ίριδας. Το vetiver προσδίδει σώμα και ζωντάνια, ενώ νότες από ροδάκινο και δαμάσκηνο ολοκληρώνουν το πλούσιο άρωμα. Και για τους δύο αρωματοποιούς ο συμβολισμός είναι ίδιος, καθώς αποπνέει μια αριστοκρατική ζεστασιά, η οποία σε αγκαλιάζει και σε παρασύρει. Μαζί κατάφεραν να αποδώσουν μια διακριτική θηλυκότητα: ελκυστική, ακαταμάχητα κομψή, παραπλανητικά ευφυής και άκρως παριζιάνικη.

Bulgari Omnia Amethyste: Εκφράζοντας την απαλή λάμψη και την αρχοντική φινέτσα του πολύτιμου λίθου αμέθυστου μοιάζει με
ένα χρωματιστό μπουκέτο που ακτινοβολεί τα αρώματα ενός κήπου ίριδας που βρέχεται από την πρωινή δροσιά. Μια νότα ροζ γκρέιπφρουτ φωτίζει το άρωμα με τις εσπεριδοειδείς αποχρώσεις του. Αναδεικνύεται μέσα από την φρεσκάδα του
πράσινου χυμού, απεικονίζοντας την πλούσια φύση. Στην καρδιά, δύο εμβληματικά λουλούδια ενώνονται, αποκαλύπτοντας ένα λεπτεπίλεπτο πλούσιο μπουκέτο, όπου ο πλούτος του τριαντάφυλλου Damascena Absolute συνοδεύεται από την ξυλώδη και πουδρέ κομψότητα των νοτών ίριδας. Ένα ζεστό, ξυλώδες αποτύπωμα ολοκληρώνει το άρωμα. Η γλυκύτητα του ηλιοτρόπιου σβήνει με την ένταση των ζεστών ξύλινων νοτών.

Acqua di Parma Zafferano: Με τις χαρακτηριστικές ίνες του στο κόκκινο χρώμα του ηλιοβασιλέματος, το σπάνιο και μυστικιστικό σαφράν αποκαλύπτει ένα υπέροχο και έντονο άρωμα, αφήνοντας μια πλούσια, επίμονη λάμψη σε ό,τι αγγίζει.  To έμφυτο μεγαλείο αυτού του «κόκκινου χρυσού» ενώνεται με μια νότα εσπεριδοειδών, φωτίζοντας τη ζεστασιά και το βάθος του και δημιουργώντας έτσι μια μοναδική, ακτινοβόλα και πικάντικη αίσθηση.

 

Read More

And More