Συναντήσαμε τον Γρηγόρη Πυρπύλη, Make Up Ambassador της Shiseido, στο Παρίσι!

Τα ταξίδια στον κόσμο της ομορφιάς είναι πολλά, όλα σε υπέροχους προορισμούς και με τέλεια νέα να μοιραστούν μαζί σου. Υπάρχουν, όμως, κάποια στα οποία προτού σκεφτείς καλά- καλά τι θα βάλεις στη βαλίτσα, υποψιάζεσαι ότι θα είναι πολύ καλύτερα. Όπως ακριβώς το τελευταίο μου ταξίδι. Προορισμός: Παρίσι. Σκοπός ταξιδιού: η συνάντηση με τον Γρηγόρη Πυρπύλη, τον νέο EMEA Makeup Ambassador της Shiseido (aka πρεσβευτής του νέου Shiseido μακιγιάζ σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) με αφορμή το λανσάρισμα της νέας συλλογής μακιγιάζ, Visible Feels Invisible. Δέσε τις ζώνες σου, το beauty ταξίδι μας ξεκινά!

Γρηγόρης Πυρπύλης: who is who

Η σχέση του με το μακιγιάζ ξεκίνησε εντελώς τυχαία όταν βοήθησε μια φίλη του να ετοιμαστεί για μια ειδική περίσταση. Πριν γίνει… σχέση, λοιπόν, ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Έκτοτε, ο Γρηγόρης Πυρπύλης πέρασε από τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο στον μαγικό κόσμο του μακιγιάζ. Εντάχθηκε στην ομάδα της MAC και μέχρι να κλείσει τα 23 του ήταν επίσημος makeup artist της Maybelline New York για την Ελλάδα. Αλλά το όνειρό του ήταν πάντα το Παρίσι. Ένα όνειρο που αυτή την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές έχει κατακτήσει με το παραπάνω αφού πλέον είναι makeup ambassador της Shiseido για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω τον Γρηγόρη Πυρπύλη στα 23 του, να συνεργαστούμε αρκετά όσο βρισκόταν στην Ελλάδα και να τον ξανασυναντήσω σε αυτό το ταξίδι στο Παρίσι. Αν όλα τα παραπάνω θα μπορούσα να τα κλείσω σε μια πρόταση, αυτή θα ήταν: “Ο Γρηγόρης Πυρπύλης είναι ο Έλληνας που δικαιούται να μιλάει για καριέρα στο εξωτερικό!”. Τα μακιγιάζ του έχουν φιλοξενηθεί από τους μεγαλύτερους τίτλους περιοδικών (Vogue, L’Officiel Paris, Madame Figaro) κι έχει επιμεληθεί τα looks των ομορφότερων γυναικών του κόσμου (Cindy Crawford, Carla Bruni, Alexa Chung, Laetitia Casta). Μάλιστα, για πολλές είναι ο δικός τους Gregoris.

H νέα σειρά μακιγιάζ της Shiseido και η συνάντησή μας με τον Έλληνα Makeup Ambassador!

Με τις συναδέλφους από την Ελλάδα συναντήσαμε τον Γρηγόρη Πυρπύλη στο Grand Hotel du Palais Royal και είμασταν όλες εξίσου ενθουσιασμένες, όλες με μια ιστορία να μοιραστούμε από την περίοδο που ο ίδιος έμενε ακόμη στην Ελλάδα. Και από τις ιστορίες γρήγορα περάσαμε σε όλα αυτά τα υπέροχα προϊόντα μακιγιάζ της νέας συλλογής Shiseido που ήταν άριστα τακτοποιημένα σε ένα μεγάλο τραπέζι: 4 υφές (dews, gels, powders, ink), 22 προϊόντα, 135 αποχρώσεις. Όλη η τεχνογνωσία της Shiseido κλεισμένη σε λεπτές, κομψές συσκευασίες, με μια λεπτή κόκκινη χαρακτηριστική γραμμή που συμβολίζει τη δύναμη της ζωής που πηγάζει μέσα από τη φύση και την τολμηρή, εξατομικευμένη ομορφιά. Όσες χρησιμοποιούμε καλλυντικά Shiseido ξέρουμε ότι το ιαπωνικό brand συνδυάζει δύο πράγματα: τέχνη και επιστήμη. Αυτή η σειρά δεν ξεφεύγει από το δίπτυχο αλλά το απογειώνει. Μόνο αν αγγίξεις αυτές τις υφές μπορείς να καταλάβεις. Όσο για το αποτέλεσμα που αφήνει στην επιδερμίδα σου; Το πρόσωπο λάμπει από μέσα! Δεν αντιλαμβάνεσαι που ξεκινά η επιδερμίδα και που σταματά το προϊόν μακιγιάζ! “Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ τον οίκο Shiseido, έναν οίκο που αποτελεί εδώ και χρόνια προσωπική έμπνευση χάρη στα υψηλής ποιότητας προϊόντα του. Στην Shiseido αρκούν μόνο μερικά προϊόντα για την δημιουργία ενός έντονου, κοψμού και ξεχωριστού look”, μας λέει ο Γρηγόρης Πυρπύλης ο οποίος από τότε που ανέλαβε αυτή τη θέση έβαλε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα: “Να πείσω τις γυναίκες πως ο κύριος σκοπός του makeup δεν είναι η μεταμόρφωση του προσώπου του αλλά η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς κάθε γυναίκας!”, ένα στοίχημα που όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πως α) πρεσβεύει μια ζωή β) δεν γίνεται παρά να το κερδίσει (μην ξεχνάς πως είναι ένας καλλιτέχνης με πείσμα!). Εμείς, ωστόσο, του βάλαμε ένα άλλο στοίχημα: να καταφέρει να επιλέξει το δικό του top 5 ανάμεσα στα 135 προϊόντα που πλέον κάθε άλλο παρά τακτοποιημένα ήταν αφού από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στην σουίτα του ξενοδοχείου δεν σταματήσαμε να τεστάρουμε. Κράτησε σημειώσεις!

Νο1: ModernMatte Powder Lipstick no 504, Thigh High

“Είναι το αγαπημένο μου nude που το δουλεύω εντατικά. Πρόκειται για το τέλειο χρώμα που δεν εξαφανίζει τα χείλη!”, είπε ο Γρηγόρης για το προϊόν που είναι στις πρώτες θέσεις των επιλογών του. Να σου θυμίσω πως πρόκειται για 135 στο σύνολό τους προϊόντα και ως beauty editor είναι πράγματι το best-ever-nude (εναλλατικό όνομα για αυτή την απόχρωση!).

Νο2: Kajal InkArtist, απόχρωση Plum Blossom

“Μου αρέσει πολύ αυτή η απόχρωση! Μπορεί να αντικαταστήσει το μαύρο γιατί δεν είναι ένα έντονο, flashy χρώμα αλλά ένα ωραίο βαθύ σκούρο που μπορείς να το κάνεις και πιο ανοιχτό”. Και ένα backstage info γι’αυτό το προϊόν: ειναι το προϊόν που ο Γρηγόρης Πυρπύλης χρησιμοποίησε στο interview της Shiseido. Όπως είπε: “Είμαι συναισθηματικά δεμένος!”.

No3: Aura Dew, απόχρωση Gold

“To λατρεύω αυτό το προϊόν γιατί μπορεί να σου δώσει το παραπάνω χωρίς κανέναν κόπο! Μπορείς να το έχεις στην τσάντα σου και να απογειώνεις το μακιγιάζ σου μετά το γραφείο αν θέλεις να βγεις απευθείας. Το φοράς ταμποναριστά πάνω από το κραγιόν ή τη σκιά σου και τα αλλάζει όλα!”. Και κάτι σημαντικό: αυτό το προϊόν, όπως και τα περισσότερα της νέας σειράς μακιγιάζ του ιαπωνικού οίκου μπορείς να τα φορέσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ακόμη και σε όλο το πρόσωπο. Παρακάτω, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το Aura Dew, ένα προϊόν που ενώ με μια πρώτη ανάγνωση λες πως δεν έχεις ανάγκη, θα σου πάρει μια εφαρμογή για να εθιστείς!

No4: Microliner Ink, απόχρωση Plum

“Αυτό το προϊόν είναι μοναδικό γιατί δεν πρόκειται για eyeliner αλλά ένα πολύ, πολύ λεπτό μηχανικό μολύβι. Ένα tip γι’αυτό το προϊόν είναι να πηγαίνεις πολύ κοντά στη βάση των βλεφαρίδων, να σχηματίζεις μικρές τελίτσες ανάμεσα στη ρίζα και το αποτέλεσμα που σου βγάζει είναι βλεφαρίδες τόσο πλούσιες και πυκνές, αλλά απόλυτα φυσικές!”, μας εξηγεί ο Γρηγόρης Πυρπύλης μιλώντας με πάθος όπως κάθε φορά που η συζήτηση πηγαίνει στο μακιγιάζ (στην απομαγνητοφώνηση της συζήτησης συνειδητοποίησα ακόμη περισσότερο πόσο αλλάζει η φωνή του όταν μιλά για αποχρώσεις και τεχνικές!).

Νο5: Minimalist WhippedPowder Blush, απόχρωση Sayoko

“Είναι το ρουζ που σου δείχνει αυτή την τέλεια απόχρωση υγείας στο πρόσωπο και ταιριάζει σε όλες! Και μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται σκούρο, αλλά έχει το ιδανικό χρώμα! Μου αρέσει να τοποθετώ μια- δύο τελίτσες σχεδόν κάτω από τα μάτια και να το σβήνω!”, εξηγούσε ο EMEA Makeup Ambassador της Shiseido την στιγμή που έκανε την εφαρμογή.

Tips and tricks για τέλειο μακιγιάζ από τον κορυφαίο Έλληνα makeup artist!

Και αφού βάλεις στο νεσεσέρ σου τα δικά σου must have από την νέα συλλογή μακιγιάζ της Shiseido, ιδού και μερικά tips από τον EMEA Makeup Ambassador για να τα εφαρμόσεις σωστά!

-Γνώρισε (και φρόντισε) την επιδερμίδα σου: “Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίσεις την επιδερμίδα σου, τις ανάγκες της και να πράτεις αναλόγως. Ένας καλό καθαρισμός κάθε βράδυ και πριν το makeup καλό είναι να γίνεται. Όσον αφορά το skincare πριν το μακιγιάζ, μου αρέσει να χρησιμοποιώ προϊόντα που είναι πολύ λεπτόρρευστα και ξέρω πως δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα ή θα έχουν επιπτώσεις στο μακιγιάζ που θα κάνω μετά. Για παράδειγμα, δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ κρέμα πριν το μακιγιάζ ενώ ξέρω ότι μετά θα βάλω foundation. Είμαι fan του serum γιατί σου δίνει έξτρα φως και λάμψη στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιώ το Ultimune γιατί έχει μια ιδιαίτερη υφή το οποίο όταν το απλώνεις έχεις την ενυδάτωση που χρειάζεται αλλά νιώθεις ότι δεν έχεις βάλει κάτι!”.

-Να κάνεις μασάζ στην επιδερμίδα σου: “Είναι κάτι που μου έμαθε ο Tom Pecheux και το κάνουμε πολύ στα backstage των shows πριν το μακιγιάζ. Το μασάζ στο πρόσωπο είναι απαραίτητο για να φύγουν τα πρηξίματα. Είναι σαν να στραγγίζεις το πρόσωπο! Οι κινήσεις είναι πολύ τεχνικές αλλά αν θα μπορούσα να το περιγράψω με λόγια αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκινάς από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω και να καταλήγεις στα collarbones, σαν να τα σπρώχνεις όλα αυτά μέχρι εκεί. Να θυμάσαι ότι για να αποσυμφορηθεί η επιδερμίδα, όλα πρέπει να κατεβαίνουν. Επίσης, μασάζ πρέπει να γίνεται και γύρω από τα μάτια!”.

-Επένδυσε σε ένα face mist: “Την στιγμή που έχεις κάνει ένα full makeup και μπορεί να σου φαίνεται δυνατό, με ένα mist ψεκάζεις αρκετά το πρόσωπο και μετά με ένα beautyblender ταμπονάρεις την επιδερμίδα. Είναι σαν να σου τα σπάει όλα και φαίνεται να ξαναδημιουργεί το makeup. Επίσης, αυτός ο τρόπος είναι ιδανικός για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου κατά την διάρκεια της ημέρας!”.

-Το concealer είναι ένα μαγικό προϊόν: “Θυμάμαι την μαμά μου να φοράει ένα concealer και να μεταμορφώνεται. Είναι απαραίτητο προϊόν για μένα! Τοποθετείς κάτω από το μάτια, στο κέντρο του προσώπου, στα σημεία που θέλεις να καλύψεις τοπικά και αμέσως το πρόσωπο φωτίζει. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να μην βάλεις και foundation, αν δεν το θες!”.

-Προσοχή στο highlighter: “Το highlighter είναι το τελευταίο step που μπορεί να σε δείχνει φρέσκια και ενυδατωμένη αλλά θέλει πολύ προσοχή στην ποσότητα αλλά και στο σημείο που θα το τοποθετήσεις. Το highlighter στην κορυφή της μύτης, για παράδειγμα, θα σου σου την μεγαλώνει. Αν θέλεις να το κάνεις είναι ok. Αλλά να ξέρεις πως δημιουργεί αυτό το εφέ. Αν θέλεις να έχεις πιο φυσικό αποτέλεσμα, προτίμησε ένα σε υγρή μορφή ή βάλε ένα σε μορφή πούδρας αλλά τοποθέτησε λιγότερη ποσότητα. Η πολύ ποσότητα highlighter κάνει την υφή της επιδερμίδας να δείχνει σκληρή!”.

Αντί επιλόγου: η συζήτηση με έναν makeup artist βεληνεκούς Shiseido μπορεί να τραβήξει άπειρες ώρες και εσύ να καταλήξεις με… εξίσου άπειρες σημειώσεις. Ειδικά, όταν αυτός ο makeup artist είναι Έλληνας που έχεις να συναντήσεις περίπου πέντε χρόνια και τον συναντάς στις ιδανικές συνθήκες: στο Παρίσι με μια τέλεια παρέα. Τα παραπάνω ήταν ένα μικρό δείγμα από τα πάρα πολλά που συζητήσαμε. Τα υπόλοιπα τα κρατάω στα συρτάρια μου και θα τα επαναφέρω με την πρώτη ευκαιρία. Όσο γι’αυτό το ταξίδι, αυτό έχει πάρει ήδη την θέση που του αξίζει στην καρδιά μου. Εξάλλου, όταν υπάρχουν αυτές οι προδιαγραφές, δεν είναι κάτι δύσκολο.

Au revoir, Gregoris!

Read More

And More