Τα νέα αρώματα της άνοιξης που θα μας φτιάξουν τη διάθεση

Σε σχέση με τα αρώματα είναι λίγο- πολύ γνωστό ότι υπάρχουν δύο σχολές: η γαλλική σχολή που λέει ότι μέχρι τα 40 σου πρέπει να έχεις βρει το άρωμά σου και να το φοράς για τα επόμενα 40 χρόνια και η σχολή του fragrance wardrobe που λέει ότι πρέπει να αλλάζεις το άρωμά σου βάσει της διάθεσής σου και πως ακόμη μέσα στην ημέρα μπορείς να φορέσεις δύο διαφορετικά αρώματα. 

Ωστόσο, σε όποια σχολή κι αν ανήκεις ένα είναι σίγουρο: η άνοιξη είναι μια εποχή που σου δημιουργεί τη διάθεση για μια νέα μυρωδιά γιατί ακόμη και αν έχεις βρει το signature άρωμά σου α) η διάθεσή σου για ανανέωση εξακολουθεί να υπάρχει και β) πιθανότατα αυτό το signature άρωμα να μην μπορεί να σταθεί το ίδιο το καλοκαίρι και τον χειμώνα οπότε ναι, δικαιούσαι να έχεις δύο signature αρώματα ανά εποχή (spring/summer και fall/winter). 

Παρακάτω τα νέα αρώματα της άνοιξης που είναι σίγουρο ότι θα σου φτιάξουν τη διάθεση!

Mixed Emotions eau de parfum, Byredo, €140.40. Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αρωματικά λανσαρίσματα γιατί φέρει την υπογραφή Byredo (κάθε φορά που ο οίκος λανσάρει ένα νέο άρωμα βλέπουμε το σκηνικό και τον ενθουσιασμό να επαναλαμβάνεται) αλλά και γιατί το άρωμα από μόνο του είναι πολύ ιδιαίτερο. Πρόκειται για ένα άρωμα που δεν έχει φύλο και που από την πρώτη επαφή με την επιδερμίδα σου αλλά αι όσο περνά η ώρα η μυρωδιά του μεταμορφώνεται! Πρόκειται για ένα signature και έντονο άρωμα το οποίο τελικά γίνεται ένα με την επιδερμίδα ενώ, όπως όλα τα αρώματα του οίκου έτσι κι αυτό, εστιάζει περισσότερο στο συναίσθημα που σου δημιουργεί το άρωμα παρά στη μυρωδιά αυτή καθαυτή! 

Orpheon Eau de Parfum, Diptyque, €140.50. Ένας άλλος θρυλικός οίκος αρωματοποιίας, ο οίκος Diptyque, γιορτάζει τα 60 χρόνια του και αυτό το άρωμα είναι ένας φόρος τιμής στο bar Orpheon, εκεί όπου οι τρεις ιδρυτές της Diptyque έκαναν τις συναντήσεις τους. Το σκηνικό: ομίχλη καπνού που αναμιγνύεται με ίχνη σκόνης από πούδρα, και παραμένει πάνω σε γυαλισμένο ξύλο. Στην καρδιά της σύνθεσης βρίσκεται η ατμόσφαιρα αυτού του αξέχαστου τόπου, αναγνωρίσιμη μέσα από τη ζεστασιά του Tonka bean, το βάθος του κέδρου και τη ζωντάνια των καρπών αρκεύθου και ναι, αυτό το άρωμα σε μεταφέρει στην καρδιά αυτού του μέρους. 

 

Olympea Blossom eau de parfum, Paco Rabanne, €84.00. Τα floral αρώματα και η άνοιξη πάνε χέρι- χέρι γι’αυτό και αυτό εδώ το αρωματικό λανσάρισμα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου! Γλυκό, αισθησιακό και φρουτώδες με διακριτικό άρωμα τριαντάφυλλου που συνδυάζεται περίτεχνα με το μαύρο φραγκοστάφυλο και το παγωμένο αχλάδι.


Ginza eau de parfum, Shiseido, €67.00. Πολλά περισσότερα από ένα άρωμα, το νέο Shideido Ginza eau de parfum εκφράζει μια ολόκληρη φιλοσοφία σε σχέση με τη γυναικεία φύση. Ginza είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Ιαπωνίας, εκεί που γεννήθηκε η Shiseido. Ginza είναι το άρωμα μιας ακαταμάχητης γυναίκας που εκφράζει την θηλυκότητά της, σε όλες τις διαφορετικές πτυχές και αντιθέσεις της. Μια ιερή σύνθεση αντιθέσεων: λεπτότητα και ένταση, ευαισθησία και δύναμη, σύνεση και πάθος. Το Ginza προσκαλεί τις γυναίκες να αποδεχθούν την θηλυκότητά τους, να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους, και να αποκαλύψουν την απόκρυφη δύναμή τους. Όσο για τη μυρωδιά του συγκεκριμένου αρώματος; Πρόκειται για ένα φλοράλ μπουκέτο σμιλεμένο από ξύλα, ή αλλιώς, η απόλυτη ισορροπία μεταξύ δύναμης και θηλυκότητας.

Libre eau de toilette, Yves Saint Laurent, €92.00. Από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε το Libre με την ανδρόγυνη μυρωδιά του μας έκλεψε την καρδιά. Σήμερα, λανσάρεται η ολοκαίνουργια eau de toilette εκδοχή του και υπόσχεται να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό! Η εμβληματική δομή του Libre με την ένταση ανάμεσα στο Άνθος Πορτοκαλιάς από το Μαρόκο και της Λεβάντας από βιώσιμες καλλιέργειες στη Γαλλία, αποκλειστικότητα της Yves Saint Laurent, αναδημιουργείται για να εκφράσει έναν αισθησιασμό σύγχρονο και φωτεινό. H σαρκική θηλυκότητα του Absolute Άνθους Πορτοκαλιάς εμποτίζεται με την αγνότητα της Συμφωνίας Λευκού Τσαγιού, τονίζοντας την αντίθεση θερμού και ψυχρού στην καρδιά του αρώματος: Η ψυχρή αίσθηση ενός ρίγους που διατρέχει το γυμνό δέρμα κάτω από το καυτό φως του ήλιου. Ένα άρωμα που αποπνέει αυθάδη αισθησιασμό και διακηρύσσει τη «γυμνή» της ελευθερία, την ελευθερία να αισθάνεσαι στο έπακρο.

Beautiful Magnolia eau de perfum, Estee Lauder, €68.00. Ένα μείγμα που υπνωτίζει με χαρακτηριστικές νότες από πλούσια Μανόλια, Γαρδένια, θερμές νότες από Ξύλα και λαμπερό Musk. Ρομαντικό, θηλυκό και λαμπερό. Ρομαντικό, floral και απόλυτα ανοιξιάτικο, πρόκειται για ένα άρωμα που σίγουρα θα αγαπήσεις!

 

Read More

And More