The “no-buy” movement: θα άντεχες να μην αγοράσεις κανένα καλλυντικό για έναν ολόκληρο χρόνο;

Είμαι beauty editor πράγμα που σημαίνει ότι στα χέρια μου φτάνουν καλλυντικά προτού καν λανσαριστούν στην αγορά για να τα δοκιμάσω και να γράψω γι’αυτά. Αλλά μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι να μπαίνω online και να παραγγέλνω προϊόντα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψω στο εξωτερικό και να μην πάω για beauty shopping.

Οπότε η ερώτηση “αν αντέχω να μην αγοράσω κανένα καλλυντικό για έναν ολόκληρο χρόνο” είναι ρητορική! Ωστόσο, αυτή την στιγμή στα social και στον κόσμο των influencer υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα: λέγεται “no-buy movement” και η λογική είναι η εξής: δεν αγοράζεις καθόλου ρούχα ή καλλυντικά αλλά ζεις με ότι έχεις! Πώς προέκυψε το κίνημα; Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις παρακολουθήσει κάποιο από αυτά τα ντοκιμαντέρ που προβάλλονται τελευταία και που δείχνουν πώς ο υπερκαταναλωτισμός μπορεί να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, καταστρέφοντάς το.

Η Hannah Louise Poston, είναι μια beauty blogger η οποία έζησε για όλο το 2018 μην αγοράζοντας τίποτα και στο βίντεο παρακάτω μας μεταφέρει την εμπειρία της. Φέτος, όπως λέει, δεν θα το επαναλάβει, αλλά θα δώσει στον εαυτό της το περιθώριο να μπορεί να ξοδέψει 200 δολάρια σε αγορές.

“Τα social media ασκούν πίεση στον κόσμο να ξοδεύει χρήματα που δεν έχει”, λέει η Katherine Ormerod, συγγραφέας του βιβλίου “Why Social Media is Ruining Your Life”. Βεβαίως, οι influencer έχουν γεμάτες τις ντουλάπες τους με προϊόντα που τους στέλνουν ή προϊόντα που πληρώνονται για να διαφημίσουν. Το στοίχημα για την ίδια είναι να μην δείχνει τίποτα από αυτά που φτάνουν στα χέρια της, ενώ τονίζει στην Guardian ότι “το πραγματικό στιλ δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά!”.

Ποια είναι η γνώμη μου για όλα αυτά; Μέτρον άριστον! Και σίγουρα δεν μου αρέσει να στερούμαι!


Read More

And More