Τι νιώθεις όταν μυρίζεις ένα άρωμα; Η Korres το κάνει εικόνα μέσα από μια υπέροχη συνεργασία!

Ένα άρωμα είναι πολλά περισσότερα από ένα υγρό κλεισμένο σε ένα ελκυστικό μπουκάλι. Το άρωμα είναι μνήμη, είναι συναίσθημα. Εκείνο το τέλειο απόγευμα σε μια παραλία, ή η μυρωδιά της αγκαλιάς του πιο αγαπημένου σου ανθρώπου πάνω σε αυτό τον κόσμο.

“Ένωση ανθρώπων, συναισθημάτων, σκέψεων, στιγμών. Το Άρωμα ενώνει, δημιουργεί ένα έντονο ‘δέσιμο’ που μεταφράζεται σε χρόνο πέρα από το σήμερα”, αναφέρει το επίσημο Δελτίο Τύπου που έφτασε λίγο πριν στο mail μου από την ομάδα της Korres που έρχεται να επικοινωνήσει μια ξεχωριστή… ένωση.

Με αφορμή τη νέα συλλογή Eau De Toilette, η KORRES προσκάλεσε δύο αναγνωρισμένους δημιουργούς, τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτο, και τον διεθνώς καταξιωμένο και πολυβραβευμένο χορογράφο, Αντώνη Φωνιαδάκη, να δημιουργήσουν την δική τους κοινή εικόνα.

                              Μαργαρίτα Νικητάκη

Η δύναμη της ένωσης της τέχνης των δύο ορίζει πέντε κινηματογραφικές στιγμές – μία για κάθε νέο άρωμα KORRES – οι οποίες απεικονίζουν σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα που ‘ξύπνησαν’ από τις αρωματικές νότες, αρχής γενομένης από το ολοκαίνουργιο Morning Mimosa. Αφετηρία τους ο αισθησιασμός, η ανέφελη διάθεση. Στον πυρήνα κάθε ιστορίας η έννοια της ένωσης – των κορμιών, του αρώματος, της κίνησης και της εικόνας, των ανθρώπων με τη γη, τον αέρα, το νερό.

Μαργαρίτα Νικητάκη

Ο Βασίλης Κεκάτος εξιστορεί ένα όνειρο, απελευθερώνει ένα συναίσθημα μαγικό μέσα από το χρώμα, τη ματιά, την αφήγηση. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης αρθρώνει τις λέξεις με τα σώματα, δίνει κίνηση σε αυτή την αφήγηση, με τρόπο μοναδικά ποιητικό. Την ένωση αυτή συμπληρώνει με αέρινους ambient ήχους η μουσουργός Kid Moxie (aka Έλενα Χαρμπίλα).

Το άρωμα Mimosa της συλλογής Eau De Toilette με Morning Mimosa, Ροζ Πιπέρι και και Ylang Ylang στις νότες είναι το άρωμα που ενέπνευσε το πρώτο film που θα δεις παρακάτω, ενώ τις προσεχείς μέρες θα αποκαλυφθούν και τα επόμενα.

Written + Directed by Vasilis Kekatos @vasilis_kekatos

Choreographed by Andonis Foniadakis @andonisfoniadakis

Music by Kid Moxie @kid.moxie

Dancers Sevasti Zafeira @sevastizafeira + Despina Lagoudaki @despina.lagoudaki

For @korres.athens

Read More

And More