Τα κορίτσια βάφονται… αγόρια! Γιατί το tomboy είναι hot!

“Για να βρω τον ιδανικό άντρα πρέπει να τον γεννήσω!”. Απόφθευγμα από τη Σαμάνθα στο Sex adn The City, επεισόδιο 197. Θα διαφωνήσω καλή μου, Σαμάνθα! Γιατί φέτος τα πράγματα αλλάζουν στη μόδα. Για να βρούμε τον ιδανικό άντρα πρέπει απλώς να… μακιγιάρουμε τον εαυτό μας σωστά και voila!

Για να μην μιλάμε με γρίφους: Φέτος, όσο ποτέ άλλοτε, το ανδρόγυνο μακιγιάζ κάνει δυναμικό comeback! Και μπορεί το μάτι σου να έχει συνηθίσει από υπερμεγέθηκε παλτό, αντρικά πουκάμισα και oxford παπούτσια αλλά η διαφορά αυτό το Φθινόπωρο είναι ότι δεν το βλέπεις απλώς στην γκαρνταρόμπα σου αλλά και στο μακιγιάζ σου! Τα φρύδια σκουραίνουν, οι γωνίες σκληραίνουν, τα μάτια βάφονται με μπεζ σκιές και πολλοί είναι αυτοί που ακολουθούν την γραμμή που έδωσαν οι Dolce & Gabbana και ο Yves Saint Laurent. Ποιοι άλλοι το έκαναν; Τι πρέπει να κάνεις εσύ; Αυτά και πολλά, πολλά ακόμη info θα δεις παρακάτω.
Bonus info: Ο Δημήτρης Γιαννέτος, official make up artist της hair stylist της L’Oreal Paris!

Step by step: πώς να πετύχεις το τέλειο ανδρόγυνο

Ανδρόγυνο: φρύδια

“Βασική προϋπόθεση για να πετύχεις το ανδρόγυνο look είναι να χτενίζεις τα φρύδια σου με ανοδική φορά και να έχουν ένα άτακτο εφέ. Όταν τα βάφουμε τα τετραγωνίζουμε μπροστά και χρησιμοποιούμε το μολύβι φρυδιών σαν να βάφουμε τρίχα- τρίχα”, μου εξηγεί ο Δημήτρης Γιαννέτος. Cnc, Siriano και Preen είναι μερικοί μόνο από τους οίκους που ακολούθησαν αυτό ακριβώς το τρικ στο catwalk.

Ανδρόγυνο: άχρωμα πρόσωπα, nude μάτια, έντονες γωνίες, γυμνά χείλη


Αν θες να ακολουθήσεις την τάση του ανδρόγυνου υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες τους οποίους πρέπει να εφαρμόσεις ευλαβικά. Και μας τους είπε όλους ο Δημήτρης Γιαννέτος. Σημείωσε!
1. Απόφυγε την μεγάλη ποσότητα πούδρας και τα χρώματα σε σκιές, κραγιόν και ρουζ.
2. Για να κάνεις τις σκληρές γωνίες που απαιτεί το adrogyne trend άπλωσε ένα ρουζ σε ψυχρή απόχρωση κάτω από τα κόκαλα (προσοχή! Όχι πάνω!). Μην χρησιμοποιήσεις τερακότα διότι έτσι θα πετύχεις ένα πιο sexy εφέ που έρχεται σε αντίθεση με το adrogyne look!
3. Αποχρωμάτισε τα χείλη σου με ένα make up και άπλωσε από πάνω lip gloss είτε διάφανο είτε μπεζ. Κι εδώ χρειάζεται φειδώ! Μην το παρακάνεις με την ποσότητα.
4. Γέμισε το εσωτερικό των ματιών σου με ένα γκρι μολύβι. Δίνει ένταση χωρίς να φαίνονται βαμμένα, δηλαδή όπως πρέπει!
5. Χρησιμοποίησε μάσκαρα μόνο στην ρίζα των βλεφαρίδων για ένταση. Οι άκρες πρέπει να δείχνουν και να είναι άχρωμες.
Οι παραπάνω photo είναι από τους οίκους Etro, Jaeger και Miayke.

Ανδρόγυνο: μαλλιά

Το ανδρόγυνο στιλ δεν επιβάλλει απαραίτητα μαλλιά κουρεμένα κοντά όπως είδαμε στον Giambattista Valli! Μπορείς να είσαι ραπουνζέλ και είτε να κάνεις μια αυστηρή χωρίστρα στο πλάι, είτε να τα τραβήξεις όλα προς τα πίσω με γενναίες στρώσεις gel όπως μας υπέδειξε ο οίκος Prada είτε τέλος να φορέσεις ένα καπέλο τύπου boll hut όπως στους Dolce & Gabbana!

Στα SOS: Μην μπερδεύεις το ανδρικό με το adrogyne!

Mην μπερδεύεσαι! Το να πειραματιστείς με το Tomboy ή Αndrogyne look (όπως θες το λες!) δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις όλη σου τη θυληκότητα όπως η Lady Gaga στα MTV Awards. Δείξε λίγη γυμνή σάρκα ή σπάσε τον καρπό σου αισθησιακά (σκηνή από backstage στους Dolce & Gabbana) και θα δεις πως το ανδρόγυνο μπορεί να γίνει θηλυκό! Οξύμωρο; Κι όμως!

Read More

And More