Bleached eyebrows: τι λέει η κορυφαία brow expert για την πιο απροσδόκητη τάση στα φρύδια!

Την προηγούμενη εβδομάδα τα search του Pinterest έδειξαν κάτι που δεν περιμέναμε ποτέ πως θα βλέπαμε! Έδειξαν μια αύξηση της τάξεως του 160% στα “bleached eyebrows” που σημαίνει ότι ολοένα και περισσότεροι φλερτάρουν με την ιδέα να ξανοίξουν τα φρύδια τους. Είναι, όμως, κάτι που είναι hot ή not; Με άλλα λόγια, θα σου πηγαίνει ή όχι; 

Μιλήσαμε με την Λόλα Ντόκα, brow and makeup artist αλλά και National Brow Artist της Benefit Cosmetics Greece, και ιδού τι μας είπε! 

“Το 2020 ήταν… χμ, πώς να το πω θέσω… μια παράξενη χρονιά! Δεν μου κάνει λοιπόν εντύπωση που και οι τάσεις στο μακιγιάζ κάνουν το παράξενο ελκυστικό! Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο weirdlooking σε ένα πρόσωπο από τα bleached φρύδια! Η τάση των bleached eyebrows έχει ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια στις πασαρέλες μεγάλων οίκων και το 2019 επανήλθε σε αυτές … Πλέον,  μέσω των social media πέρασε σε περισσότερο κόσμο και κίνησε το ενδιαφέρον!

Photo: @gettyimages

Πρόκειται στην ουσία για αποχρωματισμό των τριχών των φρυδιών, παρόμοιο με αυτόν που γίνεται και στα μαλλιά (όπως το ντεκαπάζ). Το αποτέλεσμα είναι να ξεθωριάζουν τα φρύδια και σχεδόν να εξαφανίζονται από το πρόσωπο! Οι απόψεις διίστανται για το look … Ή το λατρεύουν ή το μίσουν! Ας δούμε τα θετικά και τα αρνητικά…

Στα θετικά, το λουκ που προκύπτει είναι σίγουρα ακραίο και τολμηρό. Μια προσωπική υπογραφή που προσδίδει έναν ανατρεπτικό χαρακτήρα σε όποιον το τολμάει και σίγουρα κάνει εντύπωση! Τέλος, σε περίπτωση που τα μαλλιά είναι βαμμένα σε πιο ανοιχτή απόχρωση από τη φυσική, έρχεται αυτή η τάση να δώσει μια ισορροπία. Αυτά!

Photo: @ladygaga

Στα αρνητικά τώρα… αυτό το λουκ δουλεύει εξαιρετικά στις πασαρέλες αλλά όχι στην καθημερινότητα! Δεδομένου ότι τα φρύδια «σβήνουν», για να μπορέσουμε να δώσουμε λίγη «ζωντάνια» στο πρόσωπο απαραίτητη είναι η καθημερινή χρήση μακιγιάζ. Και υπάρχει φυσικά το ρίσκο της ίδιας της διαδικασίας… το χρωματικό αποτελεσμα σπάνια είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Σε μελαχρινές και καστανές ενδέχεται να βγει διαφορετική απόχρωση (πιο πορτοκαλί ή χάλκινο, κτλ…) και να χρειάζεται παραπάνω επεξεργασία. Η κατάληξη είναι αφυδατωμένες τρίχες στα φρύδια τα οποία στη συνέχεια θα είναι δυσκολότερα στη διαχείριση. Τέλος, είναι μια ημιμόνιμη διαδικασία που δεν αφήνει πολλά περιθώρια διόρθωσης αν δεν μας αρέσει τελικά.

Photo: @celine_bernaerts

Προσωπικά δεν αγαπώ ιδιαίτερα αυτό το λουκ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (Celine Bernaerts, Lady Gaga, Kristen Stewart for Chanel). Αν όμως υπάρχει περιέργεια για το αν θα σας ταίριαζε ή όχι, μπορείτε να πειραματιστείτε με προϊοντά όπως μάσκαρα φρυδιών (Gimme Brow+)  ή μια πομάδα (Ka-Brow) σε πολύ πιο ανοιχτή απόχρωση. Αν μετά την δοκιμή πειστείτε ότι τα bleached φρύδια είναι το λουκ σας τότε, εμπιστευτείτε κάποιον επαγγελματία και Go For It!

Υ.Γ. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα ΜΗΝ το επιχειρήσετε!”

Read More

And More