Latte Make Up, Strawberry Girl και Glazed Donut Skin: Γιατί οι μεγαλύτερες τάσεις είναι εμπνευσμένες από τροφές?

Η βιομηχανία της ομορφιάς και οι τάσεις έχουν πλέον διαφορετική μορφή. Εκτός από εκείνες που αποκαλύπτονται στα fashion show υπάρχουν πλέον trends που δημιουργούν τα it girls και οι TikTokers. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό μιας και συγκεντρώνουν χιλιάδες η και εκατομμύρια views με αποτέλεσμα να γίνονται viral. 

Το Barbiecore είναι εκείνο που έκανε θραύση ενώ από τις αρχές της περασμένης σεζόν μέχρι και τώρα υπήρξαν τρία ακόμη που συζητήθηκαν πολύ. Glazed Donut, Latte Make Up και Strawberry Girl. Κι αν δεν το έχεις ήδη προσέξει και τα τρία έχουν κοινό παρανομαστή: Είναι εμπνευσμένα από τροφές. 

https://www.tiktok.com/@haileybieber/video/7256540957565275434?embed_source=121355059%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_masking&refer=embed&referer_url=www.glamour.com%2Fstory%2Ffood-beauty-trends&referer_video_id=7256540957565275434

Tο Latte Makeup είναι ουσιαστικά μία νέα εκδοχή του supermodel της δεκαετίας του ’90. Οι γήινες αποχρώσεις θυμίζουν τον cafe au lait και είναι ότι πιο γοητευτικό και “ζεστό” έχουμε δει τελευταία. Παράλληλα πρόκειται για εκείνο που ταιριάζει τέλεια στις Μεσογειακές επιδερμίδες. 

https://www.tiktok.com/@linimakeup/video/7264374509594103045?lang=el-GR

To strawberry girl look εστιάζει στα ζυγωματικά που έχουν τη γλυκιά απόχρωση της φράουλας με αναψοκοκκινισμένη όψη. 

@nikkimakeup_

Glazed donut everything for @Hailey Bieber #haileybieber #glazeddonut #glowyskingoals #glow #nikki_makeup

♬ Juicy Fruit – Mtume

Το glazed donut, με τη σειρά του είναι ξεκάθαρα μια τάση που δημιούργησε η Hailey Bieber, το απόλυτο beauty icon. Ξεκίνησε από την επιδερμίδα που έχει λαμπερό και απαλά ιριδίζον φινίρισμα που θυμίζει το γλάσσο του λαχταριστού donut. 

Ποιος είναι όμως ο λόγος που τα make up trends θυμίζουν φρούτα, γλυκίσματα ή γάλα; Οι ειδικοί εξηγούν: Η μυρωδιά, η εμφάνιση και η αίσθηση του φαγητού είναι οικείες και αγαπημένες. Τα χρώματα τους είναι ζωηρά και τονίζουν δέρμα, μάτια, χείλη και ζυγωματικά με υπέροχο τρόπο. Επίσης, μην ξεχνάς ότι τα νεαρά κορίτσια στα social media έχουν μεγάλη φαντασία και εμπνέονται από τις καθημερινές εικόνες και όσα αγαπούν να απολαμβάνουν. 

Επίσης και πάλι σύμφωνα με τους beauty experts όταν μια τάση έχει τη συγκεκριμένη εύκολη ονομασία, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει μια γυναίκα. Το latte make up για παράδειγμα στην ουσία εστιάζει στα smoky eyes σε καφέ αποχρώσεις. Το straberry έχει τη έντονη κόκκινη απόχρωση της φράουλας σε όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου οι οποίες συνδυάζονται σχεδόν πάντα με τις φακίδες, αληθινές ή μη. Με τον πιο απλό όρο δηλαδή το make up look χαρακτηρίζεται.  

Και πίσω απ’ όλα κρύβονται τα επικοινωνιακά τρικ που σημαίνει ότι ένα “λαχταριστό” όνομα τραβά την προσοχή. Θέλεις αρχικά να το ανακαλύψεις, να δεις περί τίνος πρόκειται. Και στη συνέχεια να το υιοθετήσεις. Μέχρι να αντιληφθείς ότι είναι μια version των looks που έχεις δημιουργήσει άπειρες φορές τα τελευταία χρόνια.  

 

 

 

Read More

And More