Spring/Summer 2021: αυτά ήταν τα πιο αγαπημένα μας beauty looks και θα τα υιοθετήσουμε από τώρα!

Τα shows που έγιναν στις μητροπόλεις της μόδας μόλις έριξαν αυλαία και οι σχεδιαστές μας έδειξαν τις collection τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021. Αρκετά κλισέ εισαγωγή για έναν καθόλου- κλισέ fashion month.

Τα πράγματα φέτος ήταν αρκετά διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα χρόνια: όσα shows δεν έγιναν online, έγιναν με ελάχιστους θεατές λόγω Covid. Και φυσικά, η πανδημία δεν επηρέασε μόνο τον τρόπο που έγιναν τα shows αλλά και τις ίδιες τις τάσεις στο makeup, κυρίως. Είδαμε πολλούς οίκους να δίνουν έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών λόγω της μάσκας και κάποιους άλλους να πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα φορώντας στα μοντέλα τους τα πιο neon χρώματα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και πάνω από μάσκες φτιαγμένες από φιλέ.

Τα looks ήταν πολλά και υπήρξε και μια τάση που ήταν η πιο δυνατή και θα την δούμε έντονη μπροστά μας το επόμενο διάστημα (δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θα δεις το σχετικό άρθρο σύντομα). Μέχρι τότε, ιδού τα looks που ξεχωρίσαμε!       

Giambattista Valli

Όπως είπαμε, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί makeup artist επέλεξαν να εστιάσουν στα μάτια. Στον Giambattista Valli, ωστόσο, αυτό το σκούρο περιμετρικά του ματιού συνδυάστηκε με φιόγκους στα μαλλιά που έδιναν μια αίσθηση nouveau gothic ενώ το ίδιο smudged eye makeup συνδυάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις και με bleached/ξανοιγμένα φρύδια που έκαναν το αποτέλεσμα ακόμη πιο έντονο. Για να το αντιγράψεις, key product για αυτό το look είναι ένα kajal, δηλαδή ένα παχύ μαλακό μαύρο μολύβι όπως το MAC Kajal Crayon, απόχρωση Flourish Me Deep, €11.50.

Hermès

Το μακιγιάζ στο show του οίκου Hermès ήταν αφιερωμένο σε όλες εμάς που αρνούμαστε πεισματικά να σταματήσουμε να φοράμε το αγαπημένο μας έντονο κραγιόν, ακόμη και όταν πρόκειται να το κάνουμε για τα Zoom calls! Ο αγαπημένος οίκος έφερε στην πασαρέλα κορίτσια με υπέροχα και πολύ stylish μαλλιά, φροντισμένες επιδερμίδες και έντονα κραγιόν. Just in time, η Korres λάνσαρε μερικές ολοκαίνουργιες αποχρώσεις με τέλεια υφή και συστατικά που φροντίζουν τα χείλη. Η απόχρωση Red Satin 52 είναι μια από τις αγαπημένες μας και πολύ κοντά στο χρώμα που βλέπεις εδώ.

Bora Aksu

Στην προ Covid εποχή το να βλέπουμε μια makeup artist να τοποθετεί κραγιόν πάνω από μια μάσκα- φιλέ θα έμοιαζε περισσότερο με τεχνική. Όμως, τώρα σηματοδοτεί την ανάγκη μας να εξακολουθούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε μακιγιάζ για τον… εαυτό μας! Γιατί, στο τέλος της ημέρας, είναι όλο θέμα self pampering. Και αν αναζητάς μια τέτοια απόχρωση κραγιόν για να την φορέσεις όπως εσύ θες σημείωσε: Beauty is Life Lipstick 04 Heavy Pink (€25.05) από την Make Me Up.

Versace

Οι Ιταλοί ξέρουν να δημιουργούν υπέροχα, θεατρικά looks όπως ακριβώς έκανε και ο οίκος Versace στο τελευταίο του show για την σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2021. Τα μαλλιά των μοντέλων θύμιζαν μέδουσα ενώ κι εδώ συναντήσαμε ένταση στα χείλη με neon κραγιόν σε ζωηρά φούξια και ηλιοκαμένα προστοκαλί που σετάρονταν με εξίσου ηλιοκαμένες επιδερμίδες. Και αν αυτή η εικόνα σε έβαλε σε πειρασμό για ένα πορτοκαλί κραγιόν που θα λειτουργήσει ως mood booster στον δρόμο σου προς την χειμερινή σεζόν μπορεί να σε συνοδεύσει η απόχρωση Hiro του Tom Ford (€26.00).

Fendi

Δεν χρησιμοποίησαν όλοι οι makeup artist εντάσεις στο μακιγιάζ των μοντέλων τους. Στον οίκο Fendi, για παράδειγμα, είδαμε να επικρατούν οι nude τόνοι ενώ τα μαλλιά ήταν χτενισμένα στο πιο… ινσταγκραμικό πιάσιμο της σεζόν, το χαμηλό sleek σινιόν με την αυστηρή χωρίστρα στη μέση. Key product που θα σου δώσει αυτό το αποτέλεσμα είναι η Dior Backstage Eye Palette, απόχρωση Cool Neutrals (€51.19).

Salvatore Ferragamo

Τα pop χρώματα δεν περιορίστηκαν στα χείλη. Στο show του οίκου Salvatore Ferragamo είδαμε flip eyeliner ζωγραφισμένα με φλούο μολύβια στις άκρες των ματιών. Αν θέλεις να υιοθετήσεις την τάση χωρίς να είσαι τόσο τολμηρή, δοκίμασε το Jumbo Eye Pencil απόχρωση Rust από την Nyx (€6.27).

Balmain

Και κάτι all time classic που μας θύμισε ότι μπορεί ο κόσμος να έρχεται ανάποδα κάποιες φορές αλλά για όλες αυτές τις φορές υπάρχουν κάποιες σταθερές που θα μας κάνουν να νιώσουμε λίγο πιο ασφαλείς. Ότι και να γίνει, λοιπόν, τα κορίτσια του οίκου Balmain θα έχουν πάντα αυτόν τον effortless, παριζιάνικο αέρα με τα μαλλιά που μοιάζουν να έχουν στεγνώσει φυσικά και το μακιγιάζ που δεν θέλει και πολλά, λίγο bronzer, λίγο κρεμώδες blush και αρκετό highlighter στα σωστά σημεία. Key product μια άλλη σταθερά στο μακιγιάζ μας, το Touche Eclat του Yves Saint Laurent (€44.50).

Rodarte

Ο οίκος Rodarte απογείωσε το beauty look των μοντέλων του με ένα στεφάνι από λουλούδια περιμετρικά του προσώπου τους, moody χείλη και βλεφαρίδες- τουφάκια σε κινητό βλέφαρο αλλά και στην ρίζα του κάτω βλεφάρου. Ένας πολύ ωραίος τρόπος να ενισχύσεις την ένταση στο βλέμμα σου Δοκίμασε να τοποθετήσεις βλεφαρίδες όπως οι Sweed Professional Lashes All Black ή Choco για πιο ήπιο αποτέλεσμα (€15.00).

 

Read More

And More