Sunscreen contouring: το hack που είναι παντού στο TikTok αλλά πόσο ασφαλές είναι;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το λέμε και δεν θα είναι η τελευταία: τα social media και ειδικότερα το TikTok έχει γίνει μια τεράστια πηγή beauty πληροφόρησης και hacks που τεστάρονται από εκατομμύρια κόσμου. Όμως, δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα hacks είναι και σωστά ή πρέπει να τα ακολουθούμε με κλειστά μάτια. 

Το πιο χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι το “Sunscreen Contouring” hack σύμφωνα με το οποίο μπορείς να δημιουργήσεις ένα μόνιμο contouring στο πρόσωπό σου τοποθετώντας αντηλιακή σε πολύ συγκεκριμένα σημεία και αφήνοντας κάποια άλλα γυμνά από κάθε προστασία. Έτσι, όταν θα εκτεθείς στον ήλιο στα σημεία που δεν έχεις βάλει αντηλιακή θα μαυρίσεις αντίθετα με τα σημεία εκείνα που θα έχεις απλώσει γενναίες δόσεις αντηλιακής προστασίας κι έτσι θα έχεις δημιουργήσει ένα φυσικό contouring. 

@stopiteli

I am convinced this works! #tutorial #contour #summer #lifehack #hack #beautyhack #snatched #tiktokwellness #hiddentalent

♬ original sound – Eli Withrow

Σε αυτήν εδώ τη στήλη σου γράφουμε εντατικά πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία και όπως καταλαβαίνεις ένα τέτοιο hack που αφήνει εκτεθειμένα κάποια σημεία του προσώπου δεν έχει την έγκρισή μας (ούτε τη δική μας ούτε, φυσικά, και του δερματολόγου). Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό trick που μπορείς να κάνεις: να παίξεις με το SPF απλώνοντας σε συγκεκριμένα σημεία, σε εκείνα που θέλεις να παραμείνουν πιο ανοιχτά SPF50, και σε εκείνα που θέλεις να δημιουργήσεις τη σκίαση SPF30. Αν, όμως, μας ρωτάς, τίποτα πιο ασφαλές από ένα καλό bronzer!

 

Read More

And More