The Fawcett flip: ρωτήσαμε τον hair expert πώς θα πετύχουμε την μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά αυτή τη στιγμή

Scrunchie, claw clips (aka κλάμερ), σκούρο καφέ μολύβι στα χείλη: είναι δεδομένο ότι τα 90’s είναι τεράστια τάση που επηρεάζει την ομορφιά σε πολλά επίπεδα εδώ και δύο- τρία χρόνια. Επειδή, όμως, η μόδα και η ομορφιά κάνουν κύκλους, δεν είναι μόνο τα 90’s η δεκαετία στην οποία στεκόμαστε. 

Μια από τις δυνατότερες τάσεις- δεκαετίες που κάνουν δυναμικά την επιστροφή τους είναι τα 70’s και το trend ξεκινάει από τα μαλλιά. Ένα από τα μεγαλύτερα icon της δεκαετίας αυτής δίνει το όνομά του στην μεγαλύτερη τάση στα μαλλιά τώρα! O λόγος για την Farah Fawcett και το Fawcett flip, αυτό το παιχνίδισμα στο μπροστινό μέρος των μαλλιών που λατρεύει τόσο η γενιά Gen Z και που αναδείχθηκε μέσα από το TikTok. 

Farrah Fawcett, 1975: το signature χτένισμά της σημάδεψε μια ολόκληρη δεκαετία!

Η τάση είναι τεράστια και το Fawcett Flip έχει γίνει ήδη viral, όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να το πετύχεις. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε την καθοδήγηση του αγαπημένου μας expert, Vassilis Vyron (International Eduacator της Keune) για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα!

Η Gen Z που κατακλύζει το TikTok λατρεύει αυτό το χτένισμα. Το ίδιο και η Demy, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους αυτής της γενιάς στην Ελλάδα!

“Η Farah Fawcett ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, σύμβολο του σεξ που έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στις αρχές των ΄70s στην σειρά οι Άγγελοι του Τσάρλι. Αποτέλεσε ορόσημο για την ιστορία της μόδας και ειδικά όσο αφορά τα μαλλιά αφού επηρέασε και επηρεάζει ακόμα και σήμερα πολλές γυναίκες. Έτσι, λοιπόν, και φέτος το καλοκαίρι επιβεβαιώνεται η τάση αυτή καθώς βλέπουμε εικόνες στα Social media από celebrities και μη, όπως η Ciara ή η J.Lo, η Suki Waterhouse και η Dakota Johnson να υιοθετούν το διάσημο χτένισμα Fawcett Flip και να ρίχνουν το Instagram”, μας λέει ο hair expert, Vasilis Byron. 

Τι είναι, όμως, το Fawcett Flip; 

“Το Fawcett flip, όπως αναφέρει η Γαλλική Vogue, είναι ο συνδυασμός των δύο τάσεων του 2021 του βουρτσίσματος και της ασύμμετρης κουπ με όγκο. Είναι ένα hairstyle που ταιριάζει σε όλα τα μήκη, από κοντά μαλλιά (princess Dianna) έως και μακριά (Farah Fawcett) και το ξεχωρίζουμε από τις αφέλειες σε συνδυασμό με έντονο φιλάρισμα δημιουργώντας ένα μοντέρνο αλλά παράλληλα σέξι χαρακτήρα. Το κούρεμα Shag είναι το ιδανικό κούρεμα για να πετύχετε το style αυτό, το οποίο επιστρέφει από την δεκαετία των ‘70s στις αρχές του 2020 και επιμένει να κατακτήσει τις καρδιες μας. Το συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, το φύλο, το στυλ τα γούστα ή τις μουσικές προτιμήσεις. Για παράδειγμα οι γυναίκες τότε έδιναν περισσότερο όγκο στα μπροστινά μαλλιά και άφηναν πιο μακριά τα πίσω”, επισημαίνει ο ειδικός. 

Styling tips για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα!

“Εφόσον έχουμε το σωστό κούρεμα με απλές κινήσεις μπορούμε να πετύχουμε το style αυτό ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες. Λούζουμε τα μαλλιά και αφού τα ξεμπερδέψουμε καλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλατόνερο για να δώσουμε όγκο και κράτημα. Μπορείτε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας ανάποδα εάν επιθυμείτε περισσότερο όγκο ή κανονικά ανασηκώνοντας με τα δάχτυλά σας τις ρίζες. Αφού στεγνώσετε τελείως βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά δεν είναι μπερδεμένα και αν χρειαστεί να ξεμπερδέψετε κάντε το ήπια χωρίς να τραβάτε τα μαλλιά για να μην χάσουν τον όγκο τους. Για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε χρειάζεται να έχουμε στο σπίτι μας ένα από τα τρία εργαλεία, ρόλεϊ, κλιπ ή ψαλίδι με περίμετρο 2 ίντσες. Αφού έχουμε ολοκληρώσει με το στέγνωμα θα πρέπει να τυλίξουμε τα μαλλιά ξεκινώντας από μπροστά με κίνηση προς τα έξω και πίσω. Ξεκινάμε πάντα από το σημείο που είναι η αφέλειες και μετά περιμετρικά στους κροτάφους, τυλίγουμε τα μαλλιά με χοντρά ρόλεϊ ή κλιπ (τυλίγεις με το χέρι σαν ρολλάκι και σταθεροποιείς με το κλιπ) επαναλαμβάνεις τη διαδικασία σε όλα τα μαλλιά και τα αφήνεις τυλιγμένα για 2-3 ώρες. Σε περίπτωση που έχετε στο σπίτι ψαλίδι για μπούκλες με διάμετρο 2 ίντσες δουλεύεται την κάθε τούφα τυλίγοντας τα μαλλιά από την πάνω μεριά και προς τα πίσω (σταθεροποιείς με κλιπ αφού τυλίξεις) έτσι ώστε όταν τα ξετυλίξουμε να έχουν κίνηση προς τα έξω και πάλι ξεκινώντας από τις αφέλειες. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία σε όλα τα μαλλιά και τα αφήνεις τυλιγμένα για 1-2 ώρες, ξετυλίγεις, φορμάρεις με τα δάχτυλα, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις βούρτσα σε αυτό το σημείο για να μην χάσουν τα μαλλιά τον όγκο τους. Μπορεί ολοκληρώσεις το χτένισμα με ένα texturizing spray ή λακ με όποιο κράτημα εσύ επιθυμείς για μεγαλύτερη διάρκεια”. 

Το Fawcett Flip στο TikTok (για να πάρεις ιδέες)

 

@groovy_mal

I miss salty air 🥺 my hair got REALLYbig this time lol #fyp #70s #80s

♬ Old Cape Cod – Patti Page

 

@70srose

70s curtain bang tutorial, mostly inspired by Agnetha from ABBA💗🌸@@leedahliaaaa I demand you duet this as frida!! #abba #agnethafältskog #70s #1970s

♬ Money, Money, Money – ABBA

 

@herreignstyles

Fluffy hair vibes 🧚‍♀️✨ #duet #DoritosDuetRoulette #Destinationdepop fyp #70shairstyle #70shair #80saesthetic #shorthair #blackgirlmagic

♬ I Wonder If I Take You Home (with Full Force) – Lisa Lisa & Cult Jam

Read More

And More