Autumn leaves: όσα πρέπει να ξέρεις για το μεγαλύτερο trend στο χρώμα των μαλλιών ΤΩΡΑ! Από τον Νικόλα Βιλλιώτη

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου: σε μια κανονική εβδομάδα στα αυτιά μιας beauty editor φτάνουν ένα σωρό διαφορετικές ονομασίες για διαφορετικά trend  (που απλώς βαφτίστηκαν με αυτό το όνομα και έγιναν trend χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ουσιαστικός λόγος). Στα μαλλιά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και μάλιστα με τέτοια συχνότητα που το combo χρώμα μαλλιών+ τάσεις έχουμε επιλέξει να το βάλουμε στην άκρη. Όχι, όμως, αυτό!

Αν ακολουθείς τους σωστούς ανθρώπους στο instagram, πιθανότατα το feed σου να έχει γεμίσει με ένα συγκεκριμένο χρώμα μαλλιών. Αυτό το χρώμα λέγεται Autumn Leaves, γιατί ακριβώς μιμείται το χρώμα που παίρνουν τα φύλλα το φθινόπωρο, και είναι ένα χρώμα που λατρεύουν οι μεγαλύτεροι colorist ανά τον κόσμο. Όπως o Josh Wood στον οποίο ανήκει η παραπάνω φωτογραφία ή όπως ο δικός μας Νικόλας Βιλλιώτης που μας έδωσε τα βασικά info για να πετύχουμε αυτό το χρώμα και αν πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να θέλουμε να το πετύχουμε. Με άλλα λόγια: το Autumn Leaves μπορεί και να μην είναι για όλες! Αλλά… για ποιες είναι τελικά;

“Autumn leaves” trend: τι μας είπε ο Νικόλας Βιλλιώτης!

“Αυτό το χρώμα δεν είναι κόκκινο, είναι χάλκινο, μπρούτζινο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’αυτό το χρώμα είναι να έχεις λευκή επιδερμίδα γιατί γράφει πολύ πιο όμορφο εκεί. Όσον αφορά το χρώμα των μαλλιών σου, αν έχεις ήδη ανοιχτόχρωμη βάση είναι εύκολο να το πετύχεις γιατί ουσιαστικά συνδέεις ένα χάλκινο στο ύψος του 8 (σε περισσότερη ποσότητα) και ένα καφέ στο ύψος του 8, γιατί αυτό το χρώμα είναι σαν καφέ-χάλκινο. Αν τα μαλλιά σου, όμως, είναι πιο σκούρα θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα shampoo decolorant, μια διαδικασία ξανοίγματος του χρώματος στον λουτήρα. Επίσης, να να εξασφαλίσεις αυτά τα νερά που κάνει μέσα το χρώμα μπορείς να κάνεις πρώτα ένα painting το οποίο αφού μπει το χρώμα από πάνω δεν θα είναι εμφανές αλλά θα δώσει αυτή την αίσθηση, το βάθος και το τρισδιάστρο αποτέλεσμα. Έπειτα, ξεβγάζεις και περνάς στο χρώμα”, τονίζει o διάσημος Έλληνας colorist. Και μερικές λεπτομέρειες ακόμη προτού κλείσεις ραντεβού είναι πως ο Νικόλας το προτιμά σε μακριά μήκη (αν έχεις μακριά μήκη κάνε αυτό το χρώμα signature σου!) αλλά να ξέρεις πως θα πρέπει να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου γιατί αυτό το χρώμα χρειάζεται να το ανανεώνεις κάθε 20-25 μέρες. Α! Και φυσικά, να το φροντίζεις εντατικά με μάσκες και ειδικά shampoo καθώς, όπως οποιοδήποτε άλλο χρώμα της κατηγορίας του, έτσι και αυτό ξεθωριάζει.

 

https://www.instagram.com/p/BkBTI-BFbTA/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_camera

https://www.instagram.com/p/BoahowknDtk/?taken-by=kristin_ess

View this post on Instagram

Fiery waves at #joshwoodatelier

A post shared by Josh Wood Colour (@joshwoodcolour) on

https://www.instagram.com/p/BfvZHqJg3L0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_camera

https://www.instagram.com/p/Bn6foiLhYWG/?taken-by=joshwoodcolour

Read More

And More