Αυτές θα είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στα μαλλιά το 2021!

Πέρυσι τέτοια εποχή όταν γράφαμε για τις τάσεις που θα έρχονταν το 2020 κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα έρχονταν και η στιγμή που οι κομμωτές θα αναγκάζονταν να κλείσουν για κάμποσους μήνες τα κομμωτήριά τους, κανείς δεν περίμενε ότι θα κουρευόμασταν μόνοι μας ή ότι θα πιάναμε τις βαφές για να ανακαλύψουμε skills που δεν είχαμε ιδέα ότι έχουμε. Και όμως, όλα αυτά συνέβησαν σε ένα σουρεαλιστικό 2020 που σιγά- σιγά αφήνουμε πίσω μας. 

Το 2020 μας στιγμάτισε σε όλα τα επίπεδα και η ομορφιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Και φυσικά, οι όποιες συνέπειές του θα είναι εμφανείς α) και στη νέα χρονιά β) και στα μαλλιά μας! O Vasilis Byron, Hair Expert και Master International Educator της Keune, μας το επιβεβαίωσε αλλά και μας έδωσε όλα τα inside info για το ποιες θα είναι οι τάσεις στα μαλλιά την νέα χρονιά. Κράτησε σημειώσεις!

Τα trend διαμορφώνονται από το instagram!

“Την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας όλοι παρακολουθήσαμε μέσα από τα social μας celebrity, influencer και απλά κορίτσια εν μέσω lockdown, την προσπάθεια τους να κουρέψουν και να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους. Παρατηρήσαμε, λοιπόν, πως όλες είχαν την κοινή επιθυμία για κοντά messy καρέ, αφέλειες και χρώματα ήσυχα που αγγίζουν την φυσικότητα”, μας λέει ο hair expert και συνεχίζει: “Στα fashion shows που ακολούθησαν μεγάλοι οίκοι όπως ο Valentino ή ο Prada εμπνεύστηκαν από όλα όσα είδαμε εκείνο το διάστημα της καραντίνας και μας μύησαν στα νέα hair trends τα οποία, επί της ουσίας, είναι αυτά που έρχονται το 2021”. 

Τα hot χρώματα μαλλιών

Μετά την καραντίνα είδαμε πολλές διάσημες και influencer να σκουραίνουν τις ρίζες τους και να επιστρέφουν σε πιο φυσικά μαλλιά. Όπως είχε πει η προσωπική hair colorist της Hailey Bieber, Cassondra Kaeding, ο λόγος που έγινε αυτό ήταν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως και να είναι έτοιμες για ένα ενδεχόμενο νέο lockdown. Σκέψου το: αν η ρίζα ήταν ήδη σκούρα δεν θα έτρεχαν να βρουν τρόπους να την καλύψουν μόνες τους. 

@ckaedingcolor

Ο Vasilis Byron μας επιβεβαιώνει το γεγονός ότι αυτή η τάση θα είναι κάτι που θα δούμε και τη νέα χρονιά: “Στο χρώμα των μαλλιών επικρατούν οι φυσικές low-maintenance αποχρώσεις που δεν απαιτούν συχνές επισκέψεις στα κομμωτήρια. Ήσυχα balayage σε ζεστές caramel και καστανές αποχρώσεις, όπως και σε φυσικές μπεζ αποχρώσεις”, τονίζει ο ίδιος. 

@misstpw

Οι τάσεις στα κουρέματα!

Τι γίνεται, όμως, με τα κουρέματα και τις υφές των μαλλιών; “Το καρέ θα συνεχίσει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κουρέματα, όπως το Shag, το Bob τα οποία ήρθαν για να μείνουν με πιο εντυπωσιακή εμφάνιση το 2021 καθώς φτάνουν στο ύψος του πηγουνιού, αφήνοντας μια αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας”, τονίζει ο expert. 

@alexachung

Από ότι φαίνεται το 2021 τα πάντα έχουν να κάνουν με τη φυσικότητα και για μια ακόμη χρονιά δεν θα δούμε τα σγουρά μαλλιά να εξαφανίζονται πίσω από τις πρέσες. “Τα σγουρά μαλλιά παραμένουν και το 2021 και αναδεικνύονται με κοντά boxy κουρέματα, και έντονο φιλάρισμα κυρίως στο μπροστινό κομμάτι, δίνοντας κίνηση και όγκο”, επισημαίνει ο ίδιος. 

@justjenda

Επίσης, τι γίνεται με τις αφέλειες, τις φράντζες και τις χωρίστρες μας; Αφέλειες ή όχι; Μέση ή πλάι; “Οι αφέλειες θα μας απασχολήσουν πολύ και την νέα χρονιά καθώς το είδαμε σε πολλά shows τις βδομάδες μόδας κάνοντας αισθητή την εμφάνιση τους με υπερβολικά μακριές αφέλειες και curtain bangs”, επιβεβαιώνει ο Vasilis Byron και συνεχίζει: “Η χωρίστρα στο πλάι παίρνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια την θέση από την χωρίστρα στην μέση καθώς έρχονται να μας το επιβεβαιώσουν fashion brands όπως του οίκου Giorgio Armani.

@leiasfez 

Και για το τέλος κάτι που δεν πρέπει να παραλείπουμε: την υγεία των μαλλιών μας και αυτή η λάμψη που καθορίζει τελικά αν είναι υγιή ή όχι! “Η λάμψη στα μαλλιά θα μας απασχολήσει περισσότερο αυτήν την χρονιά καθώς βλέπουμε την ανάγκη της γυναίκας για υγιή μαλλιά, επηρεασμένη από influencers ή celebrities κάτι που μόνο καλό μπορεί να μας κάνει!”. Βγάλε, λοιπόν, τις μάσκες και ετοιμάσου για ένα super stylish, ως προς τα μαλλιά, 2021. 

@monikh

Read More

And More