Αυτό είναι το κούρεμα που έχει γίνει viral στο Tik Tok!

Το Tik Tok είναι η νέα δύναμη που ορίζει τι είναι hot και τι είναι not. Και παρά το γεγονός ότι δεν έχω Tik Tok οφείλω να μπαίνω συχνά- πυκνά γιατί ναι, είναι εργαλείο δουλειάς αφού αυτοί με τους δυνατότερους λογαριασμούς ορίζουν τι μακιγιάζ θα κάνουμε, ποιο είναι το δυνατότερο trend στο skincare ή ακόμη και πώς πρέπει να κόψουμε τα μαλλιά μας!

Κράτησε το τελευταίο: αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα και μοναδικό κούρεμα που πρέπει να κάνεις στα μαλλιά σου σύμφωνα με το Tik Tok. Ποιο είναι αυτό; Αν αγαπάς αυτήν εδώ τη στήλη θα το έχεις βρει σίγουρα μπροστά σου αφού είναι και δικό μας πολύ αγαπημένο. Και των Γαλλίδων!

Πρόκειται, λοιπόν, για τα curtain bangs, αυτές τις μακριές φράντζες οι οποίες δημιουργούν αυτό το εφέ της… κουρτίνας, εξού και το όνομά τους. Το συγκεκριμένο κούρεμα έχει γίνει viral στο Tik Tok κι έτσι εκτός από τις αγαπημένες σου Γαλλίδες (Jeanne Damas, Violette κλπ) θα το δεις και σε πολλές influencers αυτής της πλατφόρμας που λατρεύουν οι έφηβοι.

https://www.tiktok.com/@livpamp/video/6871313056689966341?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.refinery29.com%2F&referer_video_id=6871313056689966341

Το κούρεμα που αντλεί την έμπνευση του από τα 60’s έχει αυτή τη στιγμή το δικό του hashtag το οποίο είναι όπως είναι αναμενόμενο το #curtainbangs. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ωστόσο, είναι ότι τα βίντεο με αυτό το hashtag έχουν συγκεντρώσει πάνω από πέντε εκατομμύρια views τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

https://www.tiktok.com/@angelmcneil3/video/6871669520281521414?referer_url=https%3A%2F%2Fwww.refinery29.com%2F&referer_video_id=6871669520281521414

Γιατί αυτό το κούρεμα, όμως, είναι τόσο δημοφιλές; Γιατί σε αντίθεση με τις αφέλειες, πρόκειται για μια τέλεια αλλαγή που είναι εμφανής χωρίς να σε δεσμεύει. Αν κάποια στιγμή βαρεθείς, μπορείς απλώς να βάλεις τις φράντζες σου πίσω από τα αυτιά. Easy peasy!

@spicycaviar

fuck it #fyp #curtainbangs #haircut

♬ Lemonade Internet Money – joy:)

Επίσης, τα curtain bangs είναι το ιδανικό κούρεμα αν έχεις flat μαλλιά και αυτό γιατί προσθέτει ένα layer ακόμη, δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα πολύ όγκο. Τα φλατ μαλλιά αποκτούν υπέροχο όγκο.

@comolaleslie

A glow up ✨ #curtainbangs #hairstyle2020 #70shairstyle #retrohairstyle

♬ I Thought – Moeed Raheel

Αυτό το 60’s haircut που αγαπούν οι Γαλλίδες και που κάνει δεύτερη καριέρα μέσω του Tik Tok γράφει τέλεια στα σπαστά μαλλιά! Αν πάλι έχεις ολόισια μαλλιά, ένα tip που αγαπώ και μπορείς να ακολουθήσεις είναι τον εξής: πριν πέσεις για ύπνο ψέκασε τα μαλλιά σου με dry shampoo για να αποκτήσουν όγκο και πιάσε ψηλά ένα χαλαρό σινιόν με ένα scrunchie (δίνει πιο χαλαρό αποτέλεσμα και η τρίχα δεν σπάει). Όσο για τα μπροστινά, χρησιμοποίησε δύο τσιμπιδάκια τα οποία θα πιάσεις χαλαρά δεξιά και αριστερά ακριβώς πάνω από το ύψος του αυτιού και δημιουργώντας χαλαρή καμπύλη. Το επόμενο πρωί αφού λύσεις και ανακατέψεις τα μαλλιά σου, το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο και κυματιστό.

@mariamraphaelll

biggest regret,got the haircut 3 weeks ago.high maintenance and only looks good when it’s straightened #fyp #curtainbangs #curlyhair #MakeupRoutine

♬ original sound – Salah Brooks

Βεβαίως, δεν είναι όλα για όλους! Τα curtain bangs είναι ιδανικά αν έχεις σπαστά μαλλιά, αν έχεις ίσια μπορείς να δώσεις το σχήμα που θες ενώ αν έχεις σγουρά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εύκολο! “Έχω μετανιώσει τόσο πολύ! Έκανα αυτό το κούρεμα τρεις εβδομάδες πριν και δείχνει ωραίο μόνο όταν το ισιώνω!”, έγραψε μια Tik Toker παραπάνω.

Αν πάλι ρωτάς εμάς, τα curtain bangs είναι το πιο αγαπημένο μας κούρεμα και εδώ μπορείς να μάθεις (και να δεις) κάποιες λεπτομέρειες προτού σηκώσεις το τηλέφωνό σου και δεις πώς μπορείς να το κάνεις!

 

Read More

And More