Bowl cut! Το κούρεμα που είδαμε στο show του Marc Jacobs και ποιο ακριβώς είναι!

Όπως θα έχεις ίσως βαρεθεί να διαβάζεις, μια από τις μεγαλύτερες τάσεις σήμερα είναι το individuality, δηλαδή η διαφορετικότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά μοντέλα βγαίνουν στο catwalk έχοντας το καθένα το δικό του χτένισμα. Φαίνεται, όμως, πως το σκηνικό άλλαξε στο τελευταίο fashion week της Νέας Υόρκης για την σεζόν Fall Winter 2018 που συμβαίνει τώρα. Λίγες μέρες πριν ήταν ο Alexander Wang που φόρεσε σε όλα του τα μοντέλα κλάμερ και τώρα ο Marc Jacobs που επανέρχεται με το ίδιο χτένισμα για τα μοντέλα του*.

@marcjacobs AW18 #HairByGuido for @redken #Colorist @joshwoodcolour #Makeup @diane.kendal #Stylist @kegrand

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Guido Palau (@guidopalau) στις

Τα μοντέλα, λοιπόν, στο τελευταίο show του Marc Jacobs που έγινε λίγες ώρες πριν είχαν bowl cut, δηλαδή το κούρεμα που μοιάζει να έχεις βάλει ένα μπολ (yeap) ανάποδα και να έχει κουρέψει τα μαλλιά σου όλα στο ίδιο μήκος περιμετρικά των μαλλιών σου. Από εκεί πήρε και την ονομασία του. Το πιο εντυπωσιακό δε, με αυτό το look σε αυτό το show είναι ότι τα κορίτσια με τα bowl cut δεν φοράνε περούκες αλλά δέχτηκαν όλα να κουρευτούν με τον ίδιο τρόπο.

Το credit για το κούρεμα πηγαίνει στον Guido Palau και για το χρώμα (τα μαλλιά έχουν ένα rainbow effect σε διαφορετικές αποχρώσεις) στον Josh Wood.

*Για να είμαι σωστότερη: το χτένισμα δεν ήταν το ίδιο για όλες αλλά κάπως… 50-50. Τα μισά κορίτσια είχαν bowl cut, τα άλλα μισά φορούσαν καπέλα. Η Kaia Gerber που περπάτησε στο catwalk φυσικά και ήταν στα κορίτσια που φορούσαν καπέλο. Και νομίζουμε, δεν της προτάθηκε καν να τα κόψει.

Last but not least: σε έναν εντελώς υποθετικό κόσμο, αν ήσουν μοντέλο και αν σου ζητούσαν να κόψεις τα μαλλιά σου bowl cut για να περπατήσεις στο catwalk του Marc Jacobs, θα το έκανες;

Read More

And More