Flash tattoo! Διάβασε σήμερα εδώ για την τάση που όλοι θα μιλάνε αύριο!

Πριν μπω στο θέμα απλώς να σου επισημάνω ότι: όταν οοοολος ο κόσμος θα μιλάει για αυτό το trend αύριο, μεθαύριο εσύ θυμήσου πως το διάβασες πρώτα εδώ στο TLIFE!

Και συνεχίζω: Αν και δεν πρέπει να αποκαλύπτω τις πηγές μου, την εμμονή μου με το instagram την έχω μοιραστεί μαζί σου ουκ ολίγες φορές, οπότε να η πηγή (η μισή!) γι’ αυτό το θέμα! Ένα, λοιπόν, από αυτά τα βράδια που χάζευα στο instagram έπεσα πάνω σε κάποιες καταπληκτικές photos που έδειχναν μαυρισμένα σώματα με αυτά τα χρυσά κοσμήματα που τελικά δεν είναι κοσμήματα και είναι tattoo. Στην αρχή έπεσα πάνω στον λογαριασμό του nailsgreece και λίγο αργότερα αντίστοιχη photo είχε ανεβάσει και το voguemagazine. Και από την στιγμή που βλέπεις δύο παρόμοιες photos στα social με διαφορά κάτι λεπτών, αν το beauty ένστικτό σου λειτουργεί ελάχιστα θα πρέπει να υποψιαστείς ότι εδώ δεν μιλάμε για μερικές photos απλώς, αλλά για το-επόμενο-μεγάλο-beauty-trend (repeat after me!).

Photo από την Vogue. Η Alessandra Codinha, fashion news editor του περιοδικού τσεκάρει τα Flash Tattoo

Το trend λέγεται Flash Tattoos και πρόκειται για αυτοκόλλητα tattoo σε χρυσό ή ασημί που μιμούνται τα κοσμήματα σε εμφάνιση. Και για περίσσοτερα info (σου είπα ότι έχω πηγές που αποκαλύπτω!) η Άννα Αλμπάνη είναι σε πολλά… next big thing ο άνθρωπός μου και στην προκειμένη περίπωση κι εκείνη που με διαφώτισε (θυμήσου επίσης ότι είναι η πρώτη που έβαλε Flash Tattoo σε διάσημη και πιο συγκεκριμένα στην Κατερίνα Στικούδη για το εξώφυλλο του περιοδικού Glow). Και να όλα όσα μου είπε…

Η Alessandra Ambrossio στο τελευταίο Coachella με Flash Tattoo!

Τι είναι τα Flash Tattoo;
Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο και ολοκαίνουριο trend γιατί προχώρησε η τεχνολογία και πλέον μπορείς να βγάλεις αυτή την υφή σε χρυσό ή ασήμι και σε τατουάζ. Παλιά υπήρχε μόνο το μαύρο που είναι σαν μελάνι και αυτό το καλοκαίρι είναι η πρώτη φορά που βγαίνει κάτι τέτοιο στην αγορά. Flash Tattoo είναι ουσιαστικά το αμερικάνικο brand που τα πρωτοδημιούργησε. Κατά τα άλλα υπάρχουν πολλά ακόμη τέτοια παρόμοια στην αγορά και θα βγουν άλλα τόσα με άλλες ονομασίες.

Γιατί να κάνει κάποια Flash Tattoo;
Τις τελευταίες σεζόν είναι μεγάλη τάση να συνδυάζουμε τα μαγιό μας με κοσμήματα στην παραλία. Αλλά τελικά πόσο πρακτικό είναι όλο αυτό; Μπορεί να χάσεις τα κοσμήματά σου ή να τα καταστρέψεις. Οπότε εδώ έρχονται τα Flash Tattoo. Είναι σαν να φοράς βραχιόλι ή δαχτυλίδι χρυσό χωρίς κανένα ρίσκο να το χαλάσεις ή να σου φύγει στη θάλασσα ή οτιδήποτε. Κάνει και το bling effect. Πρόκειται για ένα πολύ elegant look αλλά και sexy, ταυτόχρονα. Ειδικά αν είσαι σε high resort δεν μπορείς να πας με ένα μαγιό και τιποτα άλλο. Θέλεις ένα κόσμημα. Το ωραίο με αυτά τα tattoos είναι ότι έχουν αλυσίδες. Στην Κατερίνα Στικούδη που έκανα πρόσφατα για το εξώφυλλο του Glow έβαλα ένα κεντρικό σημείο και πρόσθεσα κάποια άλλα από κάτω και το αποτέλεσμα είναι σαν να φοράει αλυσίδες στο σώμα.

True story: δείχνουν τέλεια με μαγιό!

…Και η Vanessa Hudgens με Flash Tattoo

To top model Joan Smalls επίσης αγαπάει τα Flash Tattoo όπως και η Elle Faning (αδερφή της Dakota) που βλέπεις παρακάτω…

Πόσο κοστίζουν;

Επειδή είναι η πρώτη φορά που βγήκαν στην αγορά οι τιμές είναι κάπως πιο αυξημένες. Κυμαίνονται από €4.00 έως €7.00 και κρατάνε από 8 έως 10 μέρες. Μπορείς να έρθεις και να το κάνεις ή να τα αγοράσεις και να τα κάνεις μόνη σου όποτε θες ή και να τα πάρεις μαζί σου στο νησί. Και στις δύο περιπτώσεις το κόστος είναι το ίδιο!

Πώς μπορείς να τα βάλεις μόνη σου;
Είναι η κλασική διαδικασία που βάζαμε παλιά τα αυτοκόλλητα tattoo. Χρειάζεται πολύ καλή απολέπιση στην περιοχή που θα το βάλεις, να την περάσεις με καθαρό οινόπνευμα για να είναι στεγνή και να μην έχει κρέμα ή λοσιόν. Διαλέγεις το σχέδιο που θέλεις και το κόβεις στα μέτρα σου. Μπορεί να το κάνεις βραχιόλι και από εκεί και πέρα βάζεις την φαντασία σου. Μπορείς να το βάλεις στα κόκαλα, στο ντεκολτέ, κάτω από το στήθος όπως η Rihanna και πάει λέγοντας.

Ξεκολλάς την ειδική μεμβράνη που έχει μπροστά, τοποθετείς στο σημείο που το θες με το tattoo να εφάπτεται στο δέρμα σου και από πάνω πιέζεις με μια βρεγμένη πετσέτα. Το tattoo με το νερό θα ξεκολλήσει από το χαρτί και θα κολλήσει στο δέρμα σου. Μετά θα το ταμπονάρεις με το χέρι σου και αν θες από πάνω μπορείς να βάλεις λίγο ταλκ ή την διάφανη πούδρα. Αν το βάλεις δε, σε ένα σημείο που δεν τρίβεται θα κρατήσει πολλές περισσότερες μέρες απ’ ότι αν για παράδειγμα το έβαζες σαν βραχιόλι και φορούσες από πάνω ρολόι. Έπειτα όταν αρχίσει να ξεφτίζει μπορείς να το αφαιρέσεις με λάδι.
Προσοχή: Το λάδι θα φθείρει το tattoo σου! Οπότε αν αποφασίσεις να το κάνεις απόφυγε τα αντηλιακά λάδια στην παραλία και μετά το ντους και αντ’αυτών προτίμησε κρέμες.

Και λίγη ιστορία… Aka: πώς ξεκίνησε το trend των Flash Tattoos!
Τα Flash Tattoos είναι σχεδιασμένα από σχεδιάστριες κοσμημάτων. Το concept ξεκίνησε για fashion shows που έδειχναν μαγιό και δεν υπήρχε το budget για κοσμήματα (απίστευτο κι όμως αληθινό!). Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που βγαίνουν στην αγορά και φαντάζομαι του χρόνου θα είναι πολύ πιο οικονομικά και θα τα βρίσκουμε και σε spot ευρείας διανομής για να τα κάνουμε μόνες μας. Αυτή την στιγμή πωλούνται μόνο σε μεγάλη καρτέλα που προορίζεται για χονδρική.

Εδώ κάπου θα παίξω εγώ (ξανατσέκαρε την photo παραπάνβ)! Και κάπου εδώ σε αφήνω. Πάω για μερικά tattoo που δεν πονάνε καθόλου! Α! Και που αν τα βαρεθώ, απλώς θα φύγουν από μόνα τους…

Read More

And More