Η Έλενα Χατζηνικολίδου μας δείχνει πώς να κάνουμε τις τρεις μεγαλύτερες τάσεις του φθινοπώρου!

Πριν λίγο καιρό σου είχαμε δώσει εδώ μια πρώτη γεύση από τα make up trends των έξι επόμενων μηνών που έχουμε μπροστά μας. Σου είχαμε μιλήσει για berry χείλη, για glittery eyes κι ένα σωρό ακόμη τάσεις που περπάτησαν στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων. Και αυτό ήταν μια πρώτη θεωρία που είναι πάντα πολύ πιο εύκολη από την πράξη. Αλλά να που εμείς εδώ στο TLIFE είμαστε πρακτικοί και δεν μας αρκεί να σου λέμε για τη μια ή την άλλη τάση αλλά θέλουμε να σου δείχνουμε πώς θα την πετύχεις με κάθε λεπτομέρεια.

Για ένα τόσο hot beauty θέμα, όπως είναι οι τάσεις στο μακιγιάζ, που θα το βλέπουμε μπροστά μας ξανά και ξανά δεν είχαμε επιλογή από το να απευθυνθούμε σε έναν top expert! Ο πρώτος συνειρμός ήταν η Έλενα Χατζηνινολίδου, creative director της Inglot, γιατί α) έχει πάντα τέλεια tips να μοιραστεί μαζί μας β) έχει φοβερή μεταδοτικότητα τόσο που ακόμη κι αν πιάνεις για πρώτη φορά πινέλο στα χέρια σου θα έχεις τέλειο αποτέλεσμα γ) είναι πάντα πολύ ενημερωμένη σε make up trends και ξέρει τι θα φορεθεί δύο χειμώνες μετά (αρκεί να σου πω ότι την πέτυχα με glitter στα χείλη την μέρα που η Pat McGrath κυκλοφόρησε το Lust 004 Lipstick Kit). Α! Και κάτι ακόμη: έχει κάνει μακιγιάζ σε χολιγουντιανές stars (enough said!).

Ζήτησα, λοιπόν, από την Έλενα να μου δείξει τα τρία αγαπημένα της make up trends για την σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2016. Δες παρακάτω και κάνε copy στα looks!

“Ενυδατώνουμε την επιδερμίδα με ένα face mist και βάζουμε πρώτα σαν primer το υγρό blush για να αποκτήσει φυσικό χρώμα και να ενισχυθεί η λάμψη των ζυγωματικών πριν από το make up. Αναμειγνύουμε μια ποσότητα του foundation με ελάχιστη ποσότητα illuminator (υγρό προϊόν λάμψης), το περνάμε πάνω από όλο το πρόσωπο και σβήνουμε πολύ καλά προς τα έξω. Μετά σετάρουμε με το ειδικό σφουγγαράκι σε σχήμα αυγού αφού πρώτα το ψεκάσουμε με ένα spray γιατί αυτό το αυγό θέλει ενυδάτωση. Αυτό το κάνουμε για να πάρει την περίσσεια ποσότητα προϊόντος και να δείχνει το αποτέλεσμα super φυσικό. Αφού ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία παίρνουμε highlighter. Το tip εδώ είναι να χρησιμοποιήσω το προϊόν κάθετα ώστε να πάρω απευθείας προϊόν και από τις τρεις κάθετες γραμμές κι έπειτα να περάσω τις τρεις αποχρώσεις που θέλω (ανοιχτή, μεσαία και blush) στα σωστά σημεία και με μια κίνηση αντί για τρεις. Ολοκληρώνουμε με lip therapy για φυσικά και ενυδατωμένα χείλη”.


“Φέτος τo glitter θα φορεθεί παντού και σε γενναίες δόσεις! Εμένα αυτός εδώ ο τρόπος είναι από τους αγαπημένους μου γιατί δημιουργεί ενδιαφέρουσες αντανακλάσεις καθώς το φως πέφτει πάνω στο πρόσωπο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: βάζεις ειδική κόλλα πολύ κοντά στη ρίζα των κάτω βλεφάρων κι έπειτα κολλάς ένα ένα το glitter. Προηγουμένως, όμως, πέρασε ένα μαύρο μαλακό μολύβι στις ρίζες των βλεφαρίδων για να κάνει το αποτέλεσμα λίγο grunge”.


“To berry είναι πολύ αγαπημένη τάση που συχνά ακολουθώ και η ίδια! Μερικά μυστικά: αφού κάνουμε το περίγραμμα των χειλιών το οριοθετούμε ακόμη περισσότερο και το καθαρίζουμε με ένα concealer με πινελάκι. Έπειτα με το μολύβι σχηματίζουμε κάθετες γραμμές και κάνουμε το γνωστό “ν” ώστε να δώσουμε 3D αποτέλεσμα και περισσότερο όγκο. Βάζουμε το lip tint (εδώ χρησιμοποιήσαμε το Inglot HD Lip Tint Matte 20) πηγαίνοντας από τις γραμμές που έχουμε σχηματίσει και γεμίζουμε προς τα μέσα. Τώρα, αν θέλουμε να κάνουμε τα χείλη γυαλιστερά όπως τα είδαμε στον οίκο Dior, περνάμε ένα gloss με έμφαση στο κέντρο. Μου αρέσει πολύ το gloss να έχει μέσα μοβ για να γράφει πιο έντονα και πιο… gothic!”.

Εσύ ποιο make up trend θα δοκιμάσεις πρώτο;

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μακρής
Graphics: Μαρία Χριστοπούλου
Μοντέλο: Βιβιάνα Φίλη

Read More

And More