You go, bro(w)!

Η μάσκα έχει κάνει τα φρύδια μας τον μεγάλο πρωταγωνιστή! Τα tips μια brow expert για τέλειο σχήμα!

Ζούμε μια πέρα για πέρα πρωτόγνωρη νέα κατάσταση και αν ενάμιση χρόνο πριν κάποιος μας έλεγε ότι δεν θα βγαίναμε από το σπίτι χωρίς μάσκα, θα μας φαινόταν ότι αυτός ο κάποιος δεν ξέρει τι λέει. Μάντεψε! Μάλλον ήξερε!

Το νέο καθεστώς, λοιπόν, είναι η μάσκα και προκειμένου να είμαστε ασφαλείς εννοείται ότι θα ακολουθήσουμε. Αλλά, μαζί με εμάς που προσαρμοζόμαστε στην νέα κατάσταση, τον ίδιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν και τα φρύδια μας που αποκτούν πλέον ακόμη μεγαλύτερη δυναμική. Επειδή, όμως, ακριβώς τα φρύδια μας είναι οι νέοι πρωταγωνιστές πρέπει να αλλάξουμε ότι ξέραμε για τα ατημέλητα, messy και φυσικά φρύδια. Σκέψου πως τα φρύδια είναι το… σαλόνι του σπιτιού μας, εκεί που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας. Το σαλόνι πρέπει να είναι συμμαζεμένο και χωρίς κουβέρτες πεταμένες στον καναπέ! Κανείς δεν πρέπει να καταλάβει ότι το προηγούμενο βράδυ κάναμε cocooning (και κανείς δεν πρέπει να καταλάβει ότι τεμπελιάσαμε και δεν ασχοληθήκαμε με τα φρύδια μας!).

Μιλήσαμε με την Λόλα Ντόκα, National Brow Artist for Benefit Cosmetics Greece και πολύ αγαπημένη μας expert, και μας είπε πολύ σημαντικά πράγματα για τον νέο τρόπο που πρέπει να φροντίζουμε τα φρύδια μας! Κράτησε σημειώσεις!

Τα φρύδια αλλάζουν!

Τα φρύδια αποτελούν αντικείμενο συζήτησης, πάθους και (γιατί όχι) προβληματισμού εδώ και πολλά χρόνια… Μάθαμε ότι θα πρέπει να ορίζουμε το σχήμα τους βάση του σχήματος του προσώπου μας και των χαρακτηριστικών του. Και τώρα που τις περισσότερες ώρες της ημέρας το μισό μας πρόσωπο είναι καλυμμένο… τι κάνουμε;!
Με την μύτη, τα ζυγωματικά και τα χείλη να μην φαίνονται, βασιζόμαστε περισσότερο από ποτέ στα φρύδια! Ναι, τα μικρά τριχάκια κάτω από το φρύδι είναι στη μόδα. Ναι, οι μακριές τρίχες χτενισμένες προς τα πάνω είναι στη μόδα. Ναι, το σχεδόν άβγαλτο φρύδι είναι στη μοδά αλλά… τα παραπάνω looks βασίζονται και στο υπόλοιπο πρόσωπο για να υποστηριχθούν και να μην φαίνονται απλά απεριποίητα!
Τα φρύδια μας τώρα θα πρέπει να είναι πιο καλοσχηματισμένα και καθαρά από ποτέ! Προσαρμοζόμαστε λοιπόν και στοχεύουμε σε ένα αποτέλεσμα πιο ξεκάθαρο και ορισμένο. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ λεπταίνουμε τα φρύδια μας και ΔΕΝ αλλάζουμε το τόξο και το στυλ μας! Περιοριζόμαστε στο να τονίσουμε περισσότερο το τόξο τους και να τριμάρουμε σχολαστικά τις τριχούλες.

Η αρχή του φρυδιού μπορεί και προτείνεται να παραμείνει πιο φυσική. Τριμάρουμε αλλά δεν τετραγωνίζουμε.
Το τόξο το τονίζουμε περισσότερο φροντίζοντας να μην έχει τριχούλες και χνουδάκια από πάνω και από κάτω που να “θολώνουν” το αποτέλεσμα. Το τελείωμα του φρυδιού καλό θα ήταν να είναι πιο τονισμένο από συνήθως και να “σβήνει” σταδιακά σε πάχος. 

Πώς θα πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα με το μακιγιάζ!

Όταν προχωραμε στο μακιγιάζ, στοχεύουμε σε ξεκάθαρο περίγραμμα, φυσικά τονισμένη αρχή και έντονο τόξο και τελείωμα.
Για την αρχή του φρυδιού και το γέμισμα ιδανικός σύμμαχος είναι το καινούργιο Microfilling Brow Pen από την Benefit Cosmetics Greece. Με ελάχιστες κινήσεις πετυχαίνουμε το απόλυτα ανάλαφρο ξεκίνημα και δίνουμε την εντύπωση ύπαρξης τριχών στα σημεία που θέλουμε.

Για το περίγραμμα καθώς και για να τονίσουμε από το τόξο μέχρι το τελείωμα χρησιμοποιούμε ένα προϊόν με έντονη χρωστική και λεπτή μύτη. Έτσι θα πετύχουμε τις ξεκάθαρες γραμμές που κάνουν τη διαφορά!

Φυσικά για να κλειδώσουμε το αποτέλεσμα και να σταθεροποιήσουμε τις τριχούλες ολοκληρώνουμε με διάφανο τζελ. 

Pro tip: Για να κάνεις ακόμα πιο καθαρό το περίγραμμα, χρησιμοποίησε ένα κονσίλερ για να διορθώσεις τυχόν λάθη ή στραβές γραμμές. Και κάπως έτσι είσαι έτοιμη να μαγέψεις μέσα από την μάσκα με τα φρύδια σου!

 

Read More

And More