Λίγο πριν το show του Στέλιου Κουδουνάρη μπήκαμε στα παρασκήνια και έχουμε όλα τα info για το μακιγιάζ από τον Φρέντυ Καλομπράτσο!

Κάθε fashion show είναι η τέλεια αφορμή για ένα πάντρεμα ανάμεσα στη μόδα και στην ομορφιά. Και όταν κάνουμε αυτό τον συνειρμό ελάχιστοι (και χωρίς να θέλουμε να είμαστε αφοριστικοί) άνθρωποι μας έρχονται στο μυαλό. Λοιπόν, αυτό το show συγκεντρώνει και τους τρεις! Ο Στέλιος Κουδουνάρης μας δείχνει την νέα του grunge καταβολών συλλογή του η οποία ολοκληρώνεται από τα μαγικά χέρια των Φρέντυ Καλομπράτσο στο μακιγιάζ και Νικόλα Βιλλιώτη στα μαλλιά.

Ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη του show μιλήσαμε με τον Φρέντυ Καλομπράτσο, ένας από τους Έλληνες makeup artist από τα χέρια του οποίου έχουν περάσει εκατοντάδες μοντέλα και όχι μόνο στην Ελλάδα, ο οποίος μας έδωσε όλα τα info για το makeup. Πόση ώρα διήρκησε η προετοιμασία, από πού προήλθε το inspo αλλά και πόσα makeup looks θα δούμε στον μαγικό χώρο της Λυρικής Σκηνής όπου θα γίνει το show.

PS: φυσικά και μπήκαμε στα backstage για να έχεις πρώτη την εικόνα που θέλεις!

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

“Χαίρομαι που και φέτος ο Στέλιος με επιλέγει για το μακιγιάζ. Εκτιμώ πάρα πολύ τη δουλειά του γιατί είναι ένας σχεδιαστής που έχει πάντα ένα όραμα και κάτι ιδιαίτερο. Όταν είδαμε τη συλλογή αποφασίσαμε πως η αναφορά μας γι’αυτό το μακιγιάζ πρέπει να είναι στα τέλη των 80‘s, αρχές 90‘s όπου υπάρχει μια βαθιά επιρροή από το κίνημα των punk και είναι και η ίδια περίοδος που είχε μπει και πάρα πολύ χρώμα στο μακιγιάζ κάθε γυναίκας. Φέρτε στο μυαλό σας τα περιβόητα φούξια που έφευγαν μέχρι τους κροτάφους και στα ζυγωματικά. Ας θυμηθούμε λίγο την Joan Collins, αλλά στην υπερβολή της. Αυτή η υπερβολή των 80‘s ήταν καθαρά από τους punk σε πιο εμπορική μετάφραση”, εξηγεί ο Φρέντυ Καλομπράτσο μιλώντας για το makeup inspo στο show του Στέλιου Κουδουνάρη.

Και συνεχίζει: “Άρα, προσπάθησα με το μακιγιάζ να αποδώσω αυτή την εικόνα. Γιατί δεν μου αρέσει ποτέ να κάνω αναπαράσταση και να φέρνω μια δεκαετία στο σήμερα παρά να είναι για μένα ένα σημείο αναφοράς για να το φέρω στο σήμερα με μια εικαστική προσέγγιση. Βλέπετε, αυτό το show του Στέλιου Κουδουνάρη έχει μια ιδιαιτερότητα γιατί βρίσκεται και στη Λυρική σκηνή οπότε παίρνει μια πιο θεατρική έκφραση αυτό, ενώ από την άλλη, στην σκηνή πάντα υπερβάλουμε. Αυτό δεν μπορεί να “κατέβει” στον κόσμο αλλά μαζί με τα μαλλιά θα συμπληρώσει την εικόνα που έχει στο μυαλό του ο σχεδιαστής”.

ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΆΖ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ SHOW

Μια από τις δυνατότερες τάσεις που έχει επικρατήσει στον κόσμο της ομορφιάς τελευταία είναι το individuality. Η τάση, λοιπόν, της διαφορετικότητας θέλει πολλές φορές στα catwalks και σε ένα fashion show, πιο συγκεκριμένα, να βλέπουμε όχι ένα αλλά τέσσερα- πέντε διαφορετικά beauty look, κάτι που θα απολαύσουμε και στο show του Στέλιου Κουδουνάρη. Κοινό σημείο αναφοράς όλων αυτών: η grunge διάθεση.

“Έχω μια αναφορά στους punk, θα υπάρχουν έντονα και δυνατά contouring αλλά όχι αυτά που βλέπουμε στο διαδίκτυο. Δηλαδή, με την δομή του προσώπου θα δώσω βάθη και φώτα στο πρόσωπο τα οποία να παραπέμπουν σε αυτό το πράγμα. Δεν θα υπάρχει κάποιο έντονο χρώμα, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βλέπουμε ένα έντονο στόμα αλλά η ένταση θα επικεντρώνεται στις δομές του προσώπου, κυρίως. Επίσης, τα φρύδια είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για την εποχή εκείνη. Μέσα από τα φρύδια, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την έκφραση ώστε να είναι πολύ δυναμικό το βλέμμα και στα μάτια θα χρησιμοποιήσουμε το κλασικό eyeliner το οποίο ήταν στις δόξες του αλλά με πολύ εκκεντρική διάθεση”, λέει ο key makeup artist του show και συμπληρώνει: “Οπότε, σε κάποια κορίτσια θα παίξουμε με το eyeliner το οποίο θα είναι πολύ δυναμικό, σε κάποια άλλα θα δουλέψουμε πιο πολύ με τα φρύδια και σε κάποιες λίγες περιπτώσεις με χρώμα στα χείλη. Πρόκειται για μια παράσταση μόδας γι’ αυτό και θα πρέπει και το μακιγιάζ και τα μαλλιά να υπάρχουν για να εξυπηρετούν το σύνολο. Θα βλέπουμε πολύ ωραίες φιγούρες να κινούνται σε αυτή τη σκηνή και θα έχει μια λυρική αλλά παράλληλα και μια πολύ θεατρική έκφραση”.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Έχουμε την τάση να βλέπουμε ένα ολοκληρωμένο look και ελάχιστες φορές αναρωτιόμαστε: πόσο εύκολο (ή δύσκολο) είναι να βγει ένα ολοκληρωμένο και τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ακριβώς στους χρόνους που πρέπει; Ρωτήσαμε γι’αυτό τον Φρέντυ Καλομπράτσο: “θεωρώ  το συγκεκριμένο μακιγιάζ ένα πολύ δύσκολο μακιγιάζ με την έννοια ότι κάθε δομή είναι μοναδική και δεν είναι και εύκολο όλες τις δομές του προσώπου να τις ισοπεδώσεις. Αν βρισκόμασταν στο εξωτερικό θα είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε 1000-2000 κορίτσια και θα εντοπίζαμε εκείνα τα 50 που θα είχαν ακριβώς την δομή που θέλαμε. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, έχει δουλειά, είναι δομικό αλλά, ταυτόχρονα, έχει πολύ ενδιαφέρον για εμάς, είναι πολύ challening και δημιουργικό. Θα χρειαστούν, λοιπόν, πολλές ώρες. Θα έχω μια ομάδα από 20 τελειόφοιτους που είναι εκπληκτικοί, θα κάνω εγώ ένα demo, έτσι γίνεται πάντα, εκείνοι θα ολοκληρώσουν το look και έπειτα θα κάνω τις τελικές πινελιές. Για να έχετε μια εικόνα για το πόσο απαιτητικό είναι, θα βρισκόμαστε εκεί από τις 8 το πρωί και το show θα ξεκινήσει στις 8-9 το βράδυ!”.

Το beauty look για το show του Στέλιου Κουδουνάρη θα ολοκληρώσει ο Νικόλας Βιλλιώτης βάζοντας τις δικές του, μαγικές πινελιές στο hair styling.

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

 

Read More

And More