Μαλλιά καλοκαίρι 2016: το peroxide blonde είναι το χρώμα που κάνουν όλα τα it girls! Τι μας είπε ο Ν. Βιλλιώτης!

Υπάρχει ένα ρητό στον κόσμο της ομορφιάς και είναι το εξής: τα δύο είναι σύμπτωση, τα τρία είναι τάση! Σύμφωνα με αυτό το ρητό, λοιπόν, το να δεις δύο stars- δύο it girls ή δύο ό,τι να φοράνε το ίδιο ρούχο, το ίδιο κραγιόν ή να βάφουν το χρώμα των μαλλιών τους με τον ίδιο τρόπο είναι τυχαίο γεγονός. Όταν, όμως, το βλέπεις και σε μια τρίτη τότε μιλάμε για τάση!

Είναι επίσημο, λοιπόν: έχουμε νέα τάση στο χρώμα των μαλλιών! Γιατί τις τελευταίες μέρες πέφτω συνεχώς πάνω σε πολύ stylish κορίτσια που έχουν βάψει τα μαλλιά τους αυτό το πολύ ανοιχτό ξανθό. Taylor Swift, Kristen Stewart, Jennifer Lawrence και μόλις χθες προστέθηκε στη λίστα και η Poppy Delevingne η οποία μας σύστησε στο νέο της χρώμα μαλλιών μόλις χθες στις Κάννες.

Για να μάθουμε λεπτομέρειες απευθυνθήκαμε στον top Έλληνα colorist και official hair colorist της L’Oreal Paris, Νικόλα Βιλλιώτη. Κράτησε σημειώσεις!

Peroxide blonde: έτσι το ζητάς από τον κομμωτή σου!

“Αυτό το χρώμα λέγεται Peroxide blonde που σημαίνει ότι είναι ένα πάρα πολύ δυνατό ξάνοιγμα, ένας αποχρωματισμός. Πρόκειται για ένα ουδέτερο ξανθό, πολύ καθαρό το οποίο δεν το βλέπεις ούτε να χρυσίζει, ούτε να ξανθίζει. Επίσης, σε όλα αυτά τα looks υπάρχει μια λεπτομέρεια που παίζει σημαντικό ρόλο και η λεπτομέρεια αυτή βρίσκεται στη ρίζα. Ουσιαστικά, όμως, εδώ δεν μιλάμε για χρώμα αλλά για μια απώλεια χρώματος που περισσότερο προσδίδει στιλ παρά λες ότι σε κάποιον άνθρωπο πηγαίνει”.

Πώς πετυχαίνεις αυτό το χρώμα!
“Η τεχνική για να το πετύχεις, όπως είπαμε, είναι ο αποχρωματισμός. Προσπαθούμε να διώξουμε κάθε χρωστικό που υπάρχει και να δημιουργήσουμε ένα ουδέτερο, λευκό ξανθό. Μετά τον αποχρωματισμό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια ρεφλέ σε περίπτωση που μας βγάλει κάποια ανεπιθύμητη απόχρωση του τύπου χρυσό κτλ. Με τα ρεφλέ, λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε σε ένα ύψος τόνου του 10 ώστε να πετύχουμε ένα τελικό καθαρό και ψυχρό αποτέλεσμα”.

Peroxide blonde, χρώμα επιδερμίδας και χρώμα μαλλιών.
“Το συγκεκριμένο χρώμα πηγαίνει σαφώς στις λευκές επιδερμίδες που δεν κάνει contrast. Σκέψου το σε μια σκούρα επιδερμίδα: το αποτέλεσμα θα είναι σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά. που δεν κάνει contrast (σκέψου το με μια σκούρα επιδερμίδα). Επίσης, αν έχεις σκούρα μαλλιά δεν μπορείς να το κάνεις καθόλου. Αυτό το χρώμα λειτουργεί σε βάσεις που είναι ήδη ξανθιές αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το πραγματοποιήσεις αν τα μαλλιά σου είναι φυσικά ξανθά γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν τα ταλαιπωρείς και καθόλου!

Κουρέματα, φρύδια και άλλες λεπτομέρειες…

“Αν επιλέξεις αυτό το χρώμα μαλλιών ετοιμάσου να το υποστηρίξεις με αυτοπεποίθηση και φυσικά με το grunge στιλ σου. Βεβαίως, αν θες να του δώσεις ένα glam τόνο μπορείς να το πετύχεις και αυτό με το κατάλληλο χτένισμα όπως έκανε στις Κάννες η Poppy Delevingne. H μια εκδοχή, λοιπόν, η grunge είναι σε καρέ μήκος και με πρόχειρους κυματισμούς. Η άλλη, η πιο glam, είναι με extensions και vague που να είναι περιποιημένη τόσο όσο!”.
Επίσης, αν αποφασίσεις να βάψεις τα μαλλιά σου σε αυτό το χρώμα μην κάνεις το λάθος να σετάρεις και τα φρύδια σου στο ίδιο χρώμα. Διατήρησε το φυσικό σου. Και κάτι τελευταίο. Είναι απαγορευτικό να το κάνεις αν η επιδερμίδα σου είναι πάρα πολύ σκούρα, είναι απαγορευτικό να το κάνεις αν έχεις μαύρα μαλλιά αλλά δεν είναι απαγορευτικό να το κάνεις όποια κι αν είναι η ηλικία σου! Ο μόνος κανόνας είναι να μπορείς να το υποστηρίξεις με το στιλ σου. Και αν είσαι στα 40 plus απλώς φέρε στο μυαλό σου την Tilda Swinton!

Read More

And More