Μόλις γύρισα από τη Γαλλία και αυτά είναι τα χτενίσματα που είδα περισσότερο!

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα σε διάφορες πόλεις του Γαλλικού Νότου με την εταιρία Pierre Fabre. Όλες αυτές τις μέρες συναναστράφηκα- έφαγα- κουβέντιασα- ήπια κρασί με κάμποσες Γαλλίδες, όλες τους υπέροχες, να περιφέρουν το je ne sais quoi της γαλλικής ομορφιάς τους τη στιγμή που εγώ είχα κάνει full makeup.

Και καθώς μου μιλούσαν εγώ προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο αβίαστα όμορφες. Δεν τα κατάφερα! Κατάφερα, όμως, να απομνημονεύσω ένα προς ένα όλα τα χτενίσματα που είδα (και που είχαν), γιατί στο κάτω- κάτω αυτά βρίσκονταν στην κορυφή αυτού του θρυλικού… je ne sais quoi τους. Ας ξεκινήσουμε από εκεί, λοιπόν!

A la… Brigitte

Είναι ένα χτένισμα γαλλικών καταβολών που οι πιο stylish Γαλλίδες κάνουν και σήμερα. Το παράδειγμα της Jeanne Damas είναι ίσως το πιο σύγχρονο παράδειγμα του πώς μπορείς να κάνεις update στο french twist. Ένα μυστικό για να πετύχεις αυτό το πιάσιμο είναι να έχεις ψεκάσει προηγουμένως τα μαλλιά σου με dry shampoo ώστε να αποκτήσουν αυτή την υφή.

Χαμηλό ponytail

Αυτή είναι η βασική διαφορά των Γαλλίδων από τις υπόλοιπες γυναίκες: για να πιάσουν τα μαλλιά τους δεν χρειάζεται να έχουν καθρέφτη. Ή, σωστότερα, απαγορεύεται να έχουν καθρέφτη! Όσο πιο messy το πιάσιμο, τόσο το καλύτερο!

Whispy bangs

Πρόκειται για αυτές τις πολύ μακριές αφέλειες που μοιάζουν με φράντζες. Μάλιστα, λέγεται ότι οι Γαλλίδες παίρνουν το ψαλίδι τους και κουρεύονται μόνες τους!

Χαμηλό σινιόν

Επίσης πρόχειρο, επίσης με αφέλειες. Και για να ενισχύσεις τον παριζιάνικο χαρακτήρα αυτού του χτενίσματος σέταρέ το με μια μαρινιέρα.

Κοντό καρέ

Το καρέ που πάει λίγο πιο κάτω από τα αυτιά και σετάρεται με αφέλειες είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό κούρεμα των Γαλλίδων αυτή την εποχή. Ταιριάζει μάλιστα τέλεια στην φιλοσοφία τους περί hair styling. Και σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, οι Γαλλίδες δεν στεγνώνουν καν τα μαλλιά τους με πιστολάκι!

Μαντήλια στα μαλλιά

Επένδυσε σε ένα καλό, μεταξωτό μαντήλι και χρησιμοποίησέ το ποικιλοτρόπως! Για παράδειγμα, όταν δεν το έχεις στην τσάντα σου μπορείς να πιάνεις τα μαλλιά σου με αυτό!

 

Read More

And More